24 Ιαν 2014

Live Streaming. 21:30 Laboral Kutxa vs Olympiacos 70-89 Euroleague

Ο εγωισμός του πρωταθλητή! ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70-89

Ο εγωισμός του πρωταθλητή!

Ήταν το... σοκ που χρειαζόταν. Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε τις εμφανίσεις της πρώτης φάσης στην Ευρωλίγκα και πέρασε με 89-70 από την Βιτόρια κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα και έφτασε στις δύο νίκες στον όμιλο. Μάλιστα η τελική διαφορά δεν αντικατοπτρίζει ακριβώς την εικόνα των δύο ομάδων πάνω στο παρκέ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν 59 πόντους στο πρώτο ημίχρονο ενώ στα μέσα της τρίτης περιόδου έφτασαν να προηγούνται με +30 πριν ρίξουν ρυθμό.
Το σημαντικότερο ωστόσο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως είδε τους παίκτες του να επιστρέφουν ψυχολογικά, είχε την ευκαιρία να «βάλει» στο παιχνίδι τους Κόλινς, Πέτγουεϊ (που επέστρεψε) και Κατσίβελη, ενώ «κέρδισε» και τον Μίρζα Μπέγκιτς που σε ένα παιχνίδι που του ταίριαζε λόγω της παρουσίας του Πλάις, έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει.
Παράλληλα για μία ακόμα φορά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως όλα ξεκινούν από την άμυνά τους. Όταν έβγαλαν εκεί ενέργεια βρήκαν και εύκολους πόντους στην επίθεση, ενώ τιμώρησαν και τις ζώνες του Σκαριόλο.
Η... σημασία του τάιμ άουτ
Ο Ολυμπιακός δεν άρχισε καλά το παιχνίδι και μόλις στο πρώτο τρίλεπτο βρέθηκε να έχει δεχθεί 10 πόντους και να χάνει με 10-4. Εκεί το -γρήγορο- τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα, άλλαξε τα δεδομένα.
Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν δυναμικά στο παρκέ και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου είχαν τρέξει επιμέρους σκορ 5-22 έχοντας πάρει προβάδισμα με 26-15. Αυτό συνέβη λόγω της άμυνας που έδωσε ρυθμό και στην επίθεση με τον Ολυμπιακό να κάνει παιχνίδι στο transition.
Σπανούλης, Λοτζέσκι και... τέλος
Ο Ολυμπιακός είχε πλέον βρει ρυθμό, εγκλωβίζοντας τους Βάσκους που δεν έβρισκαν λύσεις κυρίως απέναντι στον Σπανούλη. Κάπου εκεί ο Σκαριόλο αποφάσισε να παίξει με ψηλό σχήμα (μαζί Μαϊνόλντι, Πλάις, Χάμιλτον) και ζώνη στην άμυνα. Εκεί λοιπόν άρχισε το πάρτι του Ολυμπιακού.
Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν εύκολα το ελεύθερο σουτ στην περιφέρεια με όλους τους παίκτες τους -πλην του σέντερ- και αφού μπήκαν τα πρώτα, μετά η ψυχολογία ήταν στο ζενίθ. Στο 17΄ο Σλούκας με τρίποντο έβαλε το 50ο πόντο της ομάδας του. Της ίδιας ομάδας που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε σημειώσει μόλις 48 σε ένα ολόκληρο παιχνίδι.
Έχοντας 9/13 τρίποντα, τον Λοτζέσκι με 16 πόντους και τον Σπανούλη με 13, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενος με 59-38.
+30 και κατέβασε ταχύτητα
Ο ρυθμός του... 2013 συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με τη μπάλα πλέον να περνά πιο πολύ κοντά στη ρακέτα και την άμυνα να συνεχίζει να έχει την ίδια ενέργεια. Κάπως έτσι ο Ντάνστον στο 24' έστειλε τη διαφορά στο +30 με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε αυτό το σημείο τους 70 πόντους!
Όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε στη συνέχεια. Ο Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες και ήταν η καλύτερη ευκαιρία τόσο για τον Πέτγουεϊ όσο και για τον Κόλινς -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- να προσαρμοστούν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Ο Σκαριόλο από την άλλη έριξε στο παρκέ τους «αναπληρωματικούς» που αποδείχθηκε πως είχαν μεγαλύτερο κίνητρο καταφέρνοντας να κατεβάσουν τη διαφορά στους 19 πόντους του τελικού σκορ (70-89).

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 38-59, 53-78, 70-89-

 Πηγή: Goal

Live Streaming.21:45 Arsenal - Coventry 4-0 England Capital One Cup


Live Streaming.21:30 Borussia Monchengladbach vs Bayern Munchen 0-2

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ανακοίνωσε η Ρουμπίν τον Μαρκάνο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα»

 

LIVE: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ 3-2

 

Live Streaming.20:15 Anadolu Efes Istanbul - Armania Jeans 61-60 Milano Euroleague


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Μπράβο» στον Πλατανιά


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Ο Πασκουάλ για τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μάλαγα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δεν χάνει από Φεντ ο Ναδάλ!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αμφίβολος με Ολυμπιακό ο Κάρικ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Η καρδιά μου καταστράφηκε"!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Aμφίβολος για τη νέα σεζόν ο Τέρι στην Τσέλσι

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ποινή ντροπή και σκάνδαλο σε βάρος της ΑΕΚ 

 

Live Streaming.10:50 Rafael Nadal v Roger Federer Tennis

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: Αφαίρεση τριών βαθμών στην ΑΕΚ


 

Live Streaming.22:00 Atletico Madrid vs Athletic Bilbao 1-0 Spain Copa del Rey.

Δεν υπάρχουν σχόλια: