25 Μαΐ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παράσχος: Πιο επιθετικά για τη νίκη

Ο τεχνικός του Ατρομήτου, Γιώργος Παράσχος, μίλησε για το κυριακάτικο ματς (26/5, 20:30GR) με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τόνισε πως η ομάδα του Περιστερίου θα πρέπει να πιέσει περισσότερο τον ΠΑΣ, αν θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του έλληνα προπονητή στη NOVA:

"Στην έδρα μας θέλουμε μεγαλύτερη επιθετικότητα και θα προσπαθήσουμε να εγκλωβίσουμε τον αντίπαλό μας και να τον πιέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να πάρουμε τη νίκη". 

Πηγή: Sport.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γεωργιάδης: Με συγκέντρωση για τη νίκη

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, τόνισε ότι ο "δικέφαλος" θα πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος στην κυριακάτικη αναμέτρηση (26/5, 18:15GR) κόντρα τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας και σε καμία περίπτωση να μην εφησυχαστεί από τη νίκη του επί των Αρκάδων την περασμένη Τετάρτη (23/5).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Γεωργιάδη στη ΝOVA:

- Ποια από τα στοιχεία που έδειξε η ομάδα σας στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης θα θέλατε να ξαναδείτε και την Κυριακή (26/5):

"Δε θα σταθώ στο αγωνιστικό κομμάτι, το είδαμε όλοι . Στη συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες, στη θέληση, στο πως ήταν όλοι μαζί συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, ως μια πραγματική ομάδα, έτσι όπως πρέπει να παίζει μια μεγάλη ομάδα κι έτσι όπως πρέπει να στέκεται".

- Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πάρα πολύ καλά, έχουν δώσει αρκετούς αγώνες τη φετινή σεζόν, περιμένετε διαφορετικό αγώνα την Κυριακή; Κι αν ναι σε τί;
"Ολα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Ξεκινούν από το μηδέν - μηδέν, ξεκινούν από το πρώτο λεπτό. Σίγουρα έχουμε παίξει πέντε παιχνίδια με τον Αστέρα. Δεν υπάρχουν μυστικά, αλλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε εδώ που σταματήσαμε το βράδυ της Τετάρτης, οπωσδήποτε".

- Στο μυαλό σας υπάρχει ο φόβος μην τυχόν επιστρέψει η ομάδα στις εμφανίσεις των προηγούμενων αγώνων; Κι αν όχι τι σας δίνει σιγουριά;
"Εμείς τις ... ''σφαλιάρες'' μας τις φάγαμε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Η δικιά μου η δουλειά είναι να πείσω τους παίκτες ότι εδώ πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και το ίδιο καλοί και την επόμενη Κυριακή, αλλιώς δεν κάναμε τίποτα". 


Πηγή: Sport.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισοπεδωτικές οι επιδόσεις της Μπάγερν!




Βαγγέλης Μπραουδάκης
Ρίχνεις μια τελευταία ματιά στην ποδοσφαιρική «μηχανή-οδοστρωτήρα» της Μπάγερν Μονάχου και τρομάζεις συνοψίζοντας την αγωνιστική της σεζόν μερικές ώρες προτού αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον απόλυτο τελικό (κάθε χρονιάς), αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Γουέμπλεϊ».
Το αποψινό θα είναι το 26ο εκτός έδρας ματς των Βαυαρών από τον περασμένο Αύγουστο και έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά! Πριν από 235 μέρες, πέρυσι τον Οκτώβριο, στο Μπορίσοφ της Λευκορωσίας από την Μπάτε!
Εντός του 2013 -μετά τη χειμερινή διακοπή στη Μπουντεσλίγκα και την αντίστοιχη ετήσια προετοιμασία- μετρούν μακριά από την έδρα τους 11 νίκες και μία μοναδική ισοπαλία (με την νυν αντίπαλό τους), με γκολ 30-7! Εξ αυτών τρία στο Λονδίνο (επί της Αρσεναλ), δύο στο Τορίνο (επί της Γιουβέντους) και άλλα τρία στη Βαρκελώνη (επί της Μπαρτσελόνα) για το σύνολο του 8-1 εκτός Γερμανίας στους αγώνες για το «σεντόνι»!
Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, εξάλλου, προστέθηκαν στη λίστα των άλλων 15 ομάδων που «φιλοξένησαν» την Μπάγερν φέτος και δεν σκόραραν απέναντί της! Μόλις οκτώ τα κατάφεραν (εκτός από την Μπάτε, οι Βαλένθια, Νυρεμβέργη, Αρσεναλ, Γκλάντμπαχ, Ντόρτμουντ, Αννόβερο και Λεβερκούζεν). Αντίθετα, η Μπάγερν πέτυχε γκολ σε ΟΛΑ τα εκτός έδρας ματς της! Και στα 25 (έχει... ματώσει 59 φορές τα δίχτυα)! Τρομακτικό...
Απέναντι, λοιπόν, σ' αυτήν τη «μηχανή» και σε αυτές τις ισοπεδωτικές επιδόσεις είναι λογικότατο να θεωρείται αουτσάιντερ η Μπορούσια του Κλοπ, απόντος και του Γκέτσε. Και επειδή (πλην των δύο ηττών από την Μπάγερν σε Σούπερ Καπ και Κύπελλο, έστω και στο «Αλιάνζ Αρίνα») εκτός έδρας λυγίζει πιο εύκολα και διότι οι αμυντικές της επιδόσεις δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας με 35 γκολ παθητικό σε 27 αγώνες μακριά από το Ντόρτμουντ. Δεν δέχθηκε γκολ στα 12 ματς της εντός του 2013 μόνο στη Βρέμη και στη Μάλαγα.
Βέβαια, και η ίδια σκοράρει κατά ριπάς (μόνο στη Μάλαγα, στη Μαδρίτη και στο Κύπελλο με την Μπάγερν δεν βρήκε δίχτυα στα 27 ματς της μακριά από το «Βεστφάλεν» με τα 58 τέρματα ενεργητικό), ωστόσο η επιβεβαιωμένη αδυναμία της στην ανασταλτική λειτουργία πιθανότατα θα της στοιχίσει απόψε. Κι ας μην το εύχομαι...

Πηγή: Goal