3 Ιαν 2014

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Προαναγγελία Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Προαναγγελία Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε/ΟύλκερΟ Ολυμπιακός «έκλεισε» με τον χειρότερο τρόπο το 2013, πλέον, όμως, έχει μπροστά του την... πρόκληση του Top 16, η οποία ξεκινάει με αντίπαλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν αήττητη μέχρι τις 23/12 σε όλες τις διοργανώσεις από εκείνη την ημέρα και μετά, όμως, ακολούθησαν δύο ήττες από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ που στέρησαν στους «ερυθρόλευκους» την ευκαιρία να διεκδικήσουν το Κύπελλο απέναντι στον Άρη αλλά και -κατά πάσα πιθανότητα- την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Α1, δηλαδή το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός θέλει να τα αφήσει όλα πίσω του και να κάνει ένα... νέο ξεκίνημα με το τζάμπολ του Top 16. Αντίπαλος των πρωταθλητών Ευρώπης η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που επίσης... πηγαίνει με το πόδι πατημένο στο γκάζει στην Ευρωλίγκα (σ.σ. προκρίθηκε ως πρώτη από την α' φάση). Εκτός από τον «Ζοτς», η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει και ακόμα έναν... παλιό γνώριμο, τον Λίνας Κλέιζα, ο οποίος φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα πριν μερικά χρόνια. Το ΣΕΦ απόψε αναμένεται κατάμεστο και ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια της ομάδας κόντρα στη Φενέρ.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός συνεχίζει πλέον χωρίς τον τραυματία Έισι Λο, με τον Μάρντι Κόλινς να παίρνει τη θέση του στο ρόστερ. Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς εκτός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ενώ αμφίβολος είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης (διάστρεμμα). Αντίθετα, κανονικά επιστρέφει ο Βασίλης Σπανούλης, που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον ΚΑΟΔ λόγω γαστρεντερίτιδας.

«Η Φενέρ έχει χτιστεί για να πάει στο Final Four. Το δήλωσε και ο Κλέιζα. Είναι μια ομάδα με φοβερό ταλέντο, αλλά έχει και αδυναμίες. Απόδειξη αποτελεί πως έχει κάνει τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που δεν έχει μεγάλα κορμιά, έχει παίκτες που παίζουν σε πολλές θέσεις. Ο δημιουργός της είναι στη θέση «3». Ο Κλέιζα εναλάσσεται με τον Μπιέλιτσα στο «3» και στο «4», Ο κόουτς Ομπράντοβιτς παίζει με πολλά μις ματς και θα δοκιμάσει τρικ… Πρέπει να μπορούν να αμυνθούν στους γκαρντ μας και στην close up άμυνα να χτυπήσουμε στα πόδια. Κάθε επαφή, κάθε μπάλα και κάθε κατοχή παίζει ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαρτζώκας.


«Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρησή μας απέναντι σε μία ομάδα με 10-0 επίδοση, η οποία επίσης είναι κι η back to back κάτοχος του τίτλου. Θα βρεθούμε εκεί με μεγάλο σεβασμό, αλλά πιστεύουμε πως έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε. Για να το καταφέρουμε θα πρέπει να αγωνιστούμε και στα 40 λεπτά με μεγάλη συγκέντρωση. Το πρόγραμμα μας έφερε να βρεθούμε εκεί στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης. Αλλά όπως και να 'χει το ΤΟΡ 16 τώρα σημαίνει τα πάντα. Είναι σαν μία νέα αρχή για εμάς. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και να καταλάβουμε πως κάθε πόντος και κάθε κτοχή είναι πολύ σημαντική στο ΤΟΡ 16», τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το πρόγραμμα της ημέρας:
15:00 Λοκομοτίβ Κούμπαν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
19:45 Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπάγερν Μονάχου
21:30 Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 


Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το μυστικό του Γιουσέιν Μπολτ βρίσκεται στα συμμετρικά του γόνατα!

 

Live Streaming.15:00 Lokomotiv Kuban vs CSKA Moscow Eastern European Time

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βενγκέρ: "Δεν ενδιαφερόμαστε για τον Μπερμπάτοφ"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κορυφαίος προπονητής της Πορτογαλίας ο Ζαρντίμ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Επίθεση Παναθηναϊκού σε Μπαρτζώκα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Πολύ κοντά σε Γιαταμπαρέ"

 

Live Streaming.21:30 Panathinaikos - Armania Jeans Milano 73-57,Barcelona - Anadolu Efes 84-65 Euroleague

Δεν υπάρχουν σχόλια: