Ο Γιώργος Μποροβήλος πιστεύει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει 20 ομάδες, με βάση την ποιότητα του επιπέδου, αλλά ότι ταιριάζει ένα πρωτάθλημα με 14.
Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης μίλησε στον ARENA 89,4:
Για τη φετινή χρονιά: «Ήταν μια καλή χρονιά για μας. Η καλύτερη στην εξάχρονη παρουσία μας στην μεγάλη κατηγορία. Είμαστε μια καινούργια ομάδα και βήμα βήμα προσπαθούμε να καθιερωθούμε. Η ομάδα βρέθηκε να είναι στην πεντάδα και στην καλύτερη περίπτωση στην τρίτη θέση και φιλοδοξούμε να τελειώσει καλά η χρονιά για εμάς».
Για το επερχόμενο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη: «Εμείς, όπως και σε όλα τα παιχνίδια, θα φροντίσουμε για την καλύτερη φιλοξενία του αντιπάλου μας. Με τη βοήθεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ελπίζουμε στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς. Άπαντες πρέπει να προσπαθήσουν ώστε να διεξαχθεί το παιχνίδι σε ομαλά πλαίσια».
Για τα μέτρα που θα παρθούν: «Για να το ξεκαθαρίζουμε. Προτεραιότητα μας είναι να μην μπουν στο γήπεδο αυτοί που δεν έχουν εισιτήριο. Είναι ένα μικρό γήπεδο με 8000 θέσεις. Θα δοθούν αυτά τα 1200 εισιτήρια στον ΠΑΟΚ. Θερμή παράκληση, όσοι δεν έχουν εισιτήριο να μην έρθουν στο γήπεδο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα».
Για τη φιλοξενία του Ιβάν Σαββίδη: «Ο κύριος Σαββίδης είχε έρθει και στο ματς πρωταθλήματος και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Είναι το πρώτο που μας ενδιαφέρει να έχουμε άριστες σχέσεις με κάθε άλλη ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Μέσα στα 90 λεπτά θα κονταροχτυπηθούμε, αλλά αμέσως μετά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».
Για την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 20 ομάδων: «Αυτό δεν είναι θέμα του ποιος το είπε. Είναι πράγματα αντικειμενικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει πολλές ομάδες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο συμφώνα με τον πληθυσμό και τις συνθήκες είναι ένα πρωτάθλημα για 14 ομάδες με πλέι οφ και πλέι αουτ. Σε επίπεδο ποιότητας ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων ταιριάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το θέμα των τηλεοπτικών σε συνδυασμό με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα τηλεοπτικά. Αυτό θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα. Τα τηλεοπτικά δεν επηρεάζονται από την παρουσία της ΑΕΚ. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μέσα στις μεγάλες ομάδες και αν τελικά αποχωρήσει από την μεγάλη κατηγορία θα υπάρξουν παράπλευρες συνέπειες. Όπως για παράδειγμα αν φύγει ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός. Στην πράξη θα έχουμε άλλες συνέπειες πέρα από τα τηλεοπτικά». 

Πηγή: Gazzetta