21 Απρ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0

ΣουμπίνιοΗ ΑΕΚ αν και πάλεψε επί 90 λεπτά ηττήθηκε τελικά με 1-0 από τον Ατρόμητο και αποχαιρέτησε και μαθηματικά την πρώτη κατηγορία. Ξέσπασαν σε κλάματα οι παίκτες της Ένωσης.
Το παιχνίδι είχε τεράστιο ενδιαφέρον για την ΑΕΚ, καθώς με νίκη, υπό προϋποθέσεις, μπορούσε να πιέσει τις καταστάσεις στην Εφέσεων της ΕΠΟ.
Τελικά η Ένωση αν και πάλεψε, ανορθόδοξα είναι η αλήθεια, γνώρισε την ήττα στις καθυστερήσεις του αγώνα με το γκολ του Γιαννούλη. Συγκλονιστικές στιγμές στο τέλος με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να ξεσπούν σε κλάματα.
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος, Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Παρατηρητής: Βέλλιος (Ξάνθης)
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων
Ατρόμητος (Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Μπρίτο, Γκαρσία, Σουμπίνιο, Ουντότζι, Δημούτσος, Ναπολεόνι
ΑΕΚ (Δέλλας): Αραμπατζής, Φούντας, Γκερέιρο, Ρίκκα, Πετρόπουλος, Βλάχος, Μπουγαϊδης, Καραλής, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς

Το παιχνίδι

Ματς δίχως αύριο στο Περιστέρι με τον Ευρωπαίο Ατρόμητο να φιλοξενεί την ΑΕΚ που έπαιζε για την επιβίωση της, για την ιστορία της και το μέλλον της.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο πέρασε χωρίς φάση για καμία από τις δύο ομάδες. Από δύο στημένες φάσεις για Ατρόμητο και ΑΕΚ, με την μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
Στα μισά του ημιχρόνου και το πάθος ήταν το κύριο συστατικό για την ΑΕΚ που πίεζε σε όλο το γήπεδο, χωρίς να χάνουν τις θέσεις τους οι παίκτες του Δέλλα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα.
Πίεσε η ΑΕΚ, απάντησε ο Ατρόμητος
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 29' για τους φιλοξενούμενους με πρωταγωνιστή τον Πετρόπουλο. Από τα αριστερά βγήκαν οι κιτρινόμαυροι, Γκερέιρο και Ρίκκα συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να βγάζει σέντρα για τον επιθετικό της ΑΕΚ ο οποίος έπιασε στην κίνηση το σουτ αλλά η μπάλα από το σημείο του πέναλτι, πήγε ψηλά άουτ.
H ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 34' είχε ακόμα μια ευκαιρία με τον Βλάχο, ο οποίος από τα δεξιά συνεργάστηκε με τον Καραλή και  με την μπάλα στα πόδια του στην γραμμή τη περιοχής, έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει ένα μέτρο δίπλα από το δοκάρι.
Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο η Ένωση ανέβαινε στο γήπεδο. Στο 37' ακόμα μια καλή φάση με τον Γκερέιρο από τα αριστερά να βγάζει σέντρα και ο Πετρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράντμαν.
Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν πολύ ωραία και ο Σουμπίνιο έβγαλε αριστερά στον Μπρίτο ο οποίος μέσα από την περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Αραμπατζή να διώχνει σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια να μπλοκάρει. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα

Γκολ και υποβιβασμός

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος στο 49' είχε την πρώτη φάση με τον Ουντότζι από την γωνία της περιοχής να σουτάρει δυνατά αλλά ο Αραμπατζής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 51' είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα με τον Ναπολεόνι, όταν ο Γκαρσία τον έβγαλε τετ α τετ με τον Αραμπατζή να βγαίνει και να κάνει την απόκρουση του αγώνα, κρατώντας την ΑΕΚ μέσα στην... παραμονή!
Τα λεπτά περνούσαν το άγχος μεγάλωνε, κυρίως για την ΑΕΚ που είχε αποτέλεσμα από τα άλλα ματς (έχανε η Βέροια) αλλά δεν είχε στον δικό της αγώνα. Το αποτέλεσμα που θα της έδινε την δυνατότητα να ελπίζει στην έφεση την Τετάρτη (24/4) στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.
Στο 71' η ΑΕΚ είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Φούντα, όταν μετά από λάθος γύρισμα προς τον Ράντμαν ο βραχύσωμος επιθετικός για κλάσματα του δευτερολέπτου δεν πρόλαβε τον Σέρβο τερματοφύλακα που έκανε σωτήρια προβολή. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν και πάλι στην κόντρα με τον Φούντα, τρεις με τρεις, με τον νεαρό επιθετικό αντί να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες, επιχειρησε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει άουτ.
Στην επίθεση ο Ατρόμητος, μετά από κόρνερ των γηπεδούχων, σέντρα του Μπρίτο στο 82' κεφαλιά του Ουντότζι από το κέντρο της περιοχής, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά...
Γκολ για τον Ατρόμητο, υποβιβασμός για την ΑΕΚ
Και ενώ τα λεπτά περνούσαν με την ΑΕΚ να έχει βγε όλη μπροστά και να πιέζει για να πετύχει το χρυσό γκολ, ο Ατρόμητος βγήκε στην κόντρα, ο Καραγκούνης έβγαλε μπαλιά στον Γιαννούλη και ο αμυντικός του Ατρομήτου τετ α τετ με τον Αραμπατζή πέτυχε το γκολ στο 93', τελειώνοντας την ΑΕΚ και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.19:00. Asteras Tripolis vs OFI Crete,Olympiacos Piraeus vs Panionios Athens,PAOK Saloniki vs PAS Giannina.Τελευταια αγωνιστικη της κανονικης περιοδου της Super League

    • Τα Link σε περιπτωση που σταματουν σε νεα επανοδο σε αυτα σχεδον αμεσως υπαρχει  ανανεωση τους.Αν δεν λειτουργουν για καποιο λογο δεν υπαρχει ευθυνη εκ μερους μας.Παταμε για περισσοτερη ευκολια πανω στην αγλλικη λεξη:Football




http://www.oleoletv.com/

Live Streaming.19:00.Atromitos Athens vs AEK Athens,Platanias vs Levadiakos FC,AO Xanthi vs Aris Thessaloniki,Panathinaikos Athens vs Veria FC,Panthrakikos vs Kerkyra.Τελευταια αγωνιστικη της κανονικης περιοδου της Super League

    • Τα Link σε περιπτωση που σταματουν σε νεα επανοδο σε αυτα σχεδον αμεσως υπαρχει  ανανεωση τους.Αν δεν λειτουργουν για καποιο λογο δεν υπαρχει ευθυνη εκ μερους μας.Παταμε για περισσοτερη ευκολια πανω στην αγλλικη λεξη:Football




http://www.oleoletv.com/

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μαγκλάρα: «Το σηκώσαμε στη Λεωφόρο» (video)

Μαγκλάρα, Λεωφόρο,magklara, leoforoΟ Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο στην Α1 Γυναικών και η Αριστέα Μαγκλάρα, με δηλώσεις της στο Onsports, ευχαρίστησε κόσμο και διοίκηση.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Έχουμε ακόμα ελπίδες για τη σωτηρία»

Ο Παύλος Μητρόπουλος μίλησε για το κίνητρο της ΑΕΚ στο Περιστέρι, καθώς η Ένωση έχει ακόμα ελπίδες για την παραμονή της στη Super League.

Διαβάστε όσα είπε ο Παύλος Μητρόπουλος στη κάμερα της Nova:
Ο Μητρόπουλος θέλησε απ' την πρώτη στιγμή να δώσει το σύνθημα εν όψει του αγώνα που θα κρίνει αν η Ένωση θα συνεχίζει να ελπίζει για παραμονή της στην κατηγορία:
Πάνω απ' όλα ως επαγγελματίες είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ομάδα να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Το γεγονός ότι ακόμα έχουμε ελπίδες, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Μπορεί να είμαστε απογοητευμένοι όλοι απ' τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας, μπορεί να αισθανόμαστε κάπως περίεργα, αφού αυτό δε συμβαίνει σε οποιαδήποτε ομάδα αλλά στην ΑΕΚ,είναι όμως υποχρέωσή μας να νικήσουμε γιατί έχουμε ακόμα ελπίδες για τη σωτηρία.
Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε τη νίκη που πιστεύω ότι μπορεί να μας κρατήσει στην κατηγορία. Αν κερδίσουμε την έφεση θα είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουμε. Τώρα το μυαλό μας είναι στο αυριανό παιχνίδι και πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς.
Σε ότι αφορά στο σημερινό παιχνίδι και στην κατάσταση που πρέπει να βρεθεί αυτός και οι συμπαίκτες του, ήταν ξεκάθαρος: Τώρα ο καθένας μας πρέπει να βγάλει την προσωπικότητά του σ' αυτό το ματς και τον χαρακτήρα του. Αυτά τα ματς είναι για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει να δείξει ο καθένας μας τι πάθος και δυναμη έχουμε μέσα μας. 

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ΅:Πώς κλέβει τους φτωχούς το νέο χαράτσι (πίνακες)


Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση επιλέγει τα οριζόντια μέτρα προκαλώντας κατάφορες αδικίες εις βάρος των πολιτών. Αποφάσισε να επιβάλλει το χαράτσι της ΔΕΗ και το 2013 αντί του ενιαίου φόρου ακινήτων απλώς μειώνοντάς το κατά 15%. Και εφάρμοσε αυτή τη μείωση σε όλους ανεξαιρέτως. Το αποτέλεσμα; Δείτε το στους πίνακες που ακολουθούν. Ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τετραγωνικών στο Ψυχικό ή στη Φιλοθέη, θα κερδίσει πέντε φορές περισσότερα χρήματα από τον ιδιοκτήτη ίδιας επιφάνειας ακινήτου σε Αγία Βαρβάρα και Αιγάλεω.

Με τους πίνακες που ετοίμασε το fpress.grμπορείτε να διαπιστώσετε με μια ματιά πόσα θα πληρώσετε αλλά και πόσο θα μειωθεί η επιβάρυνση σε σχέση με το χαράτσι του 2012. Τα ποσά έχουν προκύψει με βάση τις ακόλουθες παραδοχές:
  1. Ότι θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιες αντικειμενικές αξίες με αυτές που έγιναν και οι υπολογισμοί του 2012 δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προλαβαίνει να τις αλλάξει
  2. Ότι η μείωση του τέλους κατά 15% θα είναι οριζόντια. Θα περιμένουμε βέβαια να δούμε και τον νόμο προκειμένου να διαπιστώσουμε πως ακριβώς θα γίνουν οι τελικοί υπολογισμοί
Δείτε αναλυτικά:
  1. Το χαράτσι που προκύπτει για καινούργια (ηλικίας έως 15 ετών) ακίνητα στο λεκανοπέδιο της Αττικής
  2. Το χαράτσι που προκύπτει για παλαιότερα (άνω των 15 ετών) ακίνητα στην Αττική
  3. Το χαράτσι για τα νεόδμητα (έως 15 ετών) στην επαρχία
  4. Το χαράτσι για τα παλαιά διαμερίσματα στην επαρχία
Όλοι οι υπολογισμοί έχουν γίνει για διαμερίσματα επιφάνειας 100 τετραγωνικών. Είναι προφανές ότι ανάλογα με την επιφάνεια, διαφοροποιείται και το ποσό της πληρωμής
Προσοχή: για ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος, όχι μόνο δεν θα προκύψουν ελαφρύνσεις αλλά, αντιθέτως, θα προκληθούν πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις. Κι αυτό διότι ο υπολογισμός θα γίνει πλέον με τη μέση τιμή του δήμου όπου βρίσκεται το ακίνητο και η οποία θα είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν οι υπολογισμοί του 2012.
Το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι ο αριθμός των δόσεων που θα μας δώσουν προκειμένου να πληρώσουμε το χαράτσι. Κατά πάσα πιθανότητα θα κυμαίνονται από τρεις έως πέντε.

Πηγη:Financial press.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η Ατλέτικο στέφει τη Μπαρτσελόνα

Το ερχόμενο Σάββατο (27/4) η Μπαρτσελόνα θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Διαβάστε ποιες είναι οι προϋποθέσεις.
Έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα έχει την πρώτη ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το ερχόμενο Σάββατο (27/4) ο καταλανικός σύλλογος θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Σαν Μαμές (19.00 ώρα Ελλάδας).
Με νίκη στη Βασκωνία θα έχει κάνει το μισό βήμα προς το 22ο πρωτάθλημα και θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον το μαδριλένικο ντέρμπι ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ στο "Βιθέντε Καλντερόν" (21.00 ώρα Ελλάδας).
Σε περίπτωση ήττας της Ρεάλ, θα ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί στη Βαρκελώνη. Πάντως, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο ανάδειξης του πρωταθλητή Ισπανίας στο "Σαν Μαμές".
Το 2012 η Ρεάλ είχε νικήσει με 3-0 την ομάδα του Μπιέλσα και είχε επανακτήσει τα σκήπτρα στην Ιβηρική.
Πηγή: Marca

Πηγή: Sport 24