Με εμφανή χιουμοριστική διάθεση ο νέος πάπας Φραγκίσκος Α΄απευθύνθηκε στους καρδιναλίους, λίγη ώρα μετά την εκλογή του λέγοντας... «Ο Θεός να σας συγχωρέσει»!


Μετά το κονκλάβιο παρατέθηκε δείπνο στον Οίκο της Αγίας Μάρθας, σε εορταστική ατμόσφαιρα, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι. Στο τέλος, κάνοντας πρόποση, ο Φραγκίσκος είπε στους καρδινάλιους την παραπάνω φράση.
Ο Λομπάρντι επιβεβαίωσε ότι ο πάπας προτίμησε να επιστρέψει στον Οίκο της Αγίας Μάρθας με το λεωφορείο, συντροφιά με άλλους καρδινάλιους, παρά να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που τον περίμενε.

Ο εκπρόσωπος αφηγήθηκε επίσης πώς πέρασε το πρωινό του ο Φραγκίσκος: αφού προσευχήθηκε, ζήτησε από έναν οδηγό να τον μεταφέρει στη Ρώμη, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε πριν από την εκλογή του. Το ξενοδοχείο αυτό, το Domus Internationalis Paulus VI ανήκει στο Βατικανό και διατίθεται για τη διαμονή ιερέων και καρδιναλίων. «Ήθελε να πάρει τις αποσκευές του. Κατόπιν σταμάτησε στη ρεσεψιόν, τους χαιρέτισε όλους και αποφάσισε να πληρώσει το λογαριασμό γιατί ήθελε να δώσει το καλό παράδειγμα για το πώς οφείλουν να πράττουν οι ιερείς και οι επίσκοποι», πρόσθεσε.

Ο πατήρ Πάβελ Ρίτελ-Αντριάνικ, που διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο, εξέφρασε την έκπληξή του για την επιμονή του πάπα να πληρώσει το ξενοδοχείο. "Δεν νομίζω ότι ήταν ανάγκη ν' ανησυχεί για το λογαριασμό. Το ξενοδοχείο ανήκει στην Εκκλησία και πλέον η Εκκλησία είναι δική του", είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα συνεχάρη τον Φραγκίσκο για την εκλογή του και για την επιλογή του ονόματός του. «Μολονότι δεν γνωρίζω πολλά για τους Καθολικούς αγίους, έχω μάθει για τον Άγιο Φραγκίσκο αφού επισκέφθηκα την Ασίζη και παρακολούθησα διαθρησκευτικές συνελεύσεις εκεί. Η απλότητα της ζωής του και η αγάπη του για όλα τα πλάσματα είναι χαρακτηριστικά που θεωρώ ότι εμπνέουν βαθιά. Συγκινήθηκα που επιλέξατε το όνομά του», ανέφερε στο μήνυμά του.

Πηγή: newpost.gr

Live Streaming. Europa League.19:00 vs 19:55 Uefa Europa League Simulcast