Το παιχνίδι της Άρσεναλ με την περσινή φιναλίστ του θεσμού, Μπάγερν είναι αυτό που κλέβει την παράσταση στα ματς της Τρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολη αποστολή για τη Μάλαγα στην έδρα της Πόρτο.


Την μεγάλη παράδοση που έχουν «χτίσει» όταν υποδέχονται γερμανικές ομάδες θέλουν να συνεχίσουν απόψε οι «κανονιέρηδες», που νίκησαν στις εννιά από τις δώδεκα προηγούμενες φορές (9-1-2). Το έργο τους πάντως μόνο εύκολο δεν θα είναι, ενώ υπάρχει και το πολύ βαρύ «κλίμα», απόρροια μίας ακόμα ντροπιαστικής ήττα της φετινή σεζόν.
Συγκεκριμένα οι Λονδρέζοι προέρχονται από τον αναπάντεχο αποκλεισμό τους στο Κύπελλο από την Μπλάκμπερν -που σημειωτέον αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ- κι όλα αυτά βέβαια ενώ πριν μερικό καιρό είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός τους και στο Λιγκ Καπ από την Μπράντφορντ. Στο Αγγλικό πρωτάθλημα τέσσερις βαθμούς χωρίζουν ήδη την ομάδα του Βενγκέρ από την τετράδα που δίνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και η μοναδική διέξοδος για διάκριση τη φετινή σεζόν, δεν ε είναι άλλη από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Γερμανική ομάδα πάντως συνάντησε και στους ομίλους η Άρσεναλ, τη Σάλκε, η οποία μάλιστα ήταν κι εκείνη που της στέρησε την πρωτιά. Όσον αφορά τη σημερινή της αντίπαλο, την έχει βρει μπροστά της ακόμα δύο φορές στο παρελθόν, τις σεζόν 2000-01, έχοντας μία ισοπαλία (εντός) και μία ήττα στη 2η φάση των ομίλων και την περίοδο 2005-06 για τους «16», όπου έχασε στη Γερμανία με 3-1 και η νίκη της (1-0) στο Λονδίνο δεν αρκούσε για να αποτρέψει τον αποκλεισμό.
Μοναδικά προβλήματα για τους «κανονιέρηδες» στη σημερινή αναμέτρηση θα είναι οι αριστεροί μπακ Γιμς και Μονρεάλ, με τον δεύτερο να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής. Πρόσωπο της βραδιάς πάντως θα είναι σίγουρα ο Λούκας Ποντόλσκι, που θα βρει απέναντί του την ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε για τρεις σεζόν (2006-09).
Σε ό,τι αφορά τους Βαυαρούς κάνουν περίπατο στην Μπουντεσλίγκα, όπου έχουν ήδη πάρει μία διαφορά 15 βαθμών από την πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο τίτλος τη φετινή σεζόν έχει «κλειδώσει» για την ομάδα του Χάινκες, είναι λογικό να στρέφουν άπαντες την προσοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η περσινή τους παρουσία άλλωστε τους άφησε πολύ πικρή γεύση, αφού έφτασαν στην πηγή αλλά... νερό δεν ήπιαν, χάνοντας την κούπα μέσα στο «σπίτι» τους.
Η Μπάγερν μάλιστα έχει ξεκινήσει «φουριόζα» στο 2013, αφού στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει -όλα τα για το πρωτάθλημα- μετράει ισάριθμες νίκες, χωρίς μάλιστα να δεχτεί σε καμία γκολ και τις τρεις να είναι εκτός έδρας! Στο πιο πρόσφατο «πέρασε» και από την Βόλφσμπουργκ (0-2) πριν από πέντε ημέρες.
Στην προσπάθειά τους πάντως σήμερα για ένα θετικό αποτέλεσμα, οι Γερμανοί δεν θα έχουν τις υπηρεσίες του Πιζάρο, αλλά και των Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ. Από εκεί και πέρα πολύ πιθανό είναι να μη βρεθεί στο βασικό σχήμα ο Ρόμπεν, που σκόραρε στο τελευταίο παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ.
Το... αήττητο εναντίον της «καυτής» έδρας!
Η μεγάλη φετινή έκπληξη του Τσάμπιονς Λιγκ, δοκιμάζεται σήμερα σε μία έδρα πραγματικό «φρούριο». Η Μάλαγα που στο δρόμο της για τους ομίλους απέκλεισε το περασμένο καλοκαίρι και τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο πανηγύρισε την παρθενική της συμμετοχή στην διοργάνωση, αλλά παραμένει μέχρι στιγμής και αήττητη! Στους ομίλους μάλιστα είχε απέναντί της ομάδες όπως η Μίλαν και η εξαιρετικά ενισχυμένη Ζενίτ, παρ' όλα αυτά ήταν εκείνη που τερμάτισε πρώτη και μάλιστα στο +4 από τους «ροσονέρι».
Οι Ανδαλουσιάνοι είναι αήττητοι στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια, ενώ προέρχονται και από τη νίκη με 1-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, που τους διατήρησε στην πρώτη τετράδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Από εκεί και πέρα όμως θα έχουν μία πολύ σημαντική απουσία σήμερα, αφού θα μείνει ξανά εκτός ο Ελισέου.
Η Πόρτο θέλει με τη δύναμη της έδρας της να πάρει ακόμα μία νίκη τη φετινή σεζόν και να δείξει ότι ο περσινός αποκλεισμός-σοκ στους «32» κιόλας του θεσμού και ουσιαστικά από τον επίσης πρωτάρη ΑΠΟΕΛ (μαζί με Ζενίτ και Σαχτάρ στον όμιλο), ήταν μόνο μία κακή παρένθεση. Οι «Δράκοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα φέτος να περάσουν μαζί με την Παρί στην επόμενη φάση, έχοντας και πάλι μεγάλο τους όπλο την έδρα. Στα 14 φετινά τους ματς άλλωστε έχουν μόλις μία ισοπαλία -πριν από δέκα ημέρες με την Ολανένσε- και 13 νίκες, ενώ προέρχονται από το άνετο 2-0 στην Μπέιρα Μαρ για το πρωτάθλημα, συνεχίζοντας χέρι-χέρι με την Μπενφίκα στην κορυφή.
Όσον αφορά μάλιστα ευρωπαϊκό ματς, για τελευταία φορά η Πόρτο ηττήθηκε στην έδρα της από την Τσέλσι το 2009, με 1-0. Για το αποψινό παιχνίδι, μοναδικός απών είναι ο μέσος Ντεφούρ. 

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΦΩΤΟ-Το γήπεδο «βουλιάζει»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Λυγμοί και διαμαρτυρίες για Πιστόριους

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παναθηναϊκός: Αρνητική απάντηση από Αρμάνι για Φώτση

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έμπνευση απ'τον θεό της μπάλας

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μίλαν: Οι… συμβουλές του Μπερλουσκόνι

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα σημερινά πρωτοσέλιδα