6 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γκαρσία: «Να βοηθήσουμε το τεχνικό τιμ»

Συγκεντρωμένος στον ΠΑΟΚ και μόνο σε αυτόν, δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία. Τι είπε για το προσωπικό του θέμα και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Νασιονάλ.

Γκαρσία: «Να βοηθήσουμε το τεχνικό τιμ»
Ο Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε στο κλειστό της Πυλαίας για να παρακολουθήσει την μπασκετική ομάδα του ΠΑΟΚ και όπως γίνεται αντιληπτό δεν απέφυγε τις ερωτήσεις γύρω από όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

«Πρέπει να κάνω ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε από τις επόμενες ημέρες να είμαι έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα», είπε αρχικά ο Ουρουγουανός μέσος, ενώ με αφορμή το δημοσίευμα που θέλει τη Νασιονάλ να επιθυμεί την απόκτησή του, παραδέχθηκε ότι «η Νασιονάλ είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρός στην χώρα μου», αλλά «δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω τώρα εκεί και το μυαλό μου είναι πως θα βοηθήσω τον ΠΑΟΚ».

«Σε αυτό τον κόσμο είμαι ευγνώμων. Από εδώ και πέρα όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια γραμμή για να βοηθήσουμε την ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε και το τεχνικό τιμ που ήρθε εδώ για να δουλέψει και να προσφέρει στον ΠΑΟΚ», τόνισε, λύνοντας μια και καλή την όποια παρεξήγηση είχε δημιουργήσει με τον Γιώργο Δώνη. 


Πηγή: Σπορ FM

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:LIVE Ελλάδα-Ελβετία

LIVE Ελλάδα-Ελβετία,LIVE ellada-elvetiaΠρόβα τζενεράλε πριν τον... τελικό στην Βοσνία τον Μάρτιο, δίνει απόψε (21.30, MEGA, OTE SPORTS 1) στο Καραϊσκάκη η Εθνική Ελλάδος με αντίπαλο την Ελβετία. Το gazzetta.gr είναι στο Φάληρο και μεταδίδει.

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μια ζωή στην ουρά;

Έτσι θα απαντάμε στη λεηλασία της ζωής μας; Αυτό είναι το μέλλον μας; Σε μια ουρά; Θα ανταλλάξουμε την αξιοπρέπειά μας για πλαστική σακούλα; 


Του Πέτρου Κατσάκου
Κοιτάζω τα απλωμένα χέρια. Κοιτάζω τα μάτια που εκλιπαρούν για μια πλαστική σακούλα.
Κοιτάζω τα στριμωγμένα κορμιά. Τα κοιτάζω όλα αυτά και θλίβομαι. Θλίβομαι για τη φτήνια μας. Όχι για αυτούς που μας κατάντησαν φτηνούς. Αλλά για μας τους ίδιους.
Ακούω όλους αυτούς που στριμώχτηκαν στην ουρά της ανέχειας να κλαίνε για τα κομμένα δώρα, για τις κουτσουρεμένες συντάξεις, για τις εξαθλιωμένες ζωές και εξαγριώνομαι. Όχι με αυτούς που μας κατάντησαν πένητες. Αλλά με εμάς τους ίδιους.
Με εμάς που δεν βγήκαμε στο δρόμο να υψώσουμε τη φωνή μας όταν κάποιοι έπαιρναν το χαρτί και το μολύβι και διέγραφαν τις ζωές μας. Με εμάς δεν βρήκαμε τη δύναμη να εναντιωθούμε σε αυτούς που καθορίζουν τις ζωές μας. Με εμάς που μας είναι πιο βολικό να απλώσουμε το χέρι για μια σακούλα τρόφιμα από το να απλώσουμε το χέρι και να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Εκεί μας κατάντησαν. Να θεωρούμε τους εαυτούς μας άξιους ελεημοσύνης και ανάξιους διεκδικητές. Σε μια χώρα που αδειάζουν οι διαδηλώσεις και πυκνώνουν οι ουρές στις διανομές δωρεάν τροφίμων τι να περιμένει πια κανείς; Τι να περιμένει πια κανείς από μια κοινωνία που της παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι κι αυτή αντί να δαγκώσει αυτό το χέρι, απλώνει το δικό της χέρι για μια χούφτα ρύζι;
Έτσι θα απαντάμε στη λεηλασία της ζωής μας; Αυτό είναι το μέλλον μας; Σε μια ουρά; Θα ανταλλάξουμε την αξιοπρέπειά μας για πλαστική σακούλα; Αν ναι, τότε θα επαληθευτεί ο Άδωνις με τα 40 χρόνια Σαμαρά στην εξουσία.

Πηγή: left.gr 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Football League: Πρωταθλητής χειμώνα ο Εργοτέλης


Αέρα πέντε πόντων απέκτησε ο Εργοτέλης μετά το πέρας της 20ής αγωνιστικής, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου δεν σταμάτησε ούτε στο Καυτανζόλγειο...
Αν και τέλειωσε το παιχνίδι στη Φυλή με εννέα παίκτες, ο Εργοτέλης επικράτησε 1-0 του Θρασύβουλου και απέκτησε αέρα πέντε βαθμών από τους διώκτες του, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Ο Ηρακλής Ψαχνών αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Παναχαϊκή στην Αγιά, ενώ ο Εθνικός Γαζώρου υποχρέωσε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε νέα ήττα στις Σέρρες με 1-0. Η Λάρισα «κόλλησε» στο 0-0 με τη Δόξα Δράμας, ενώ η ΑΕΛ Καλλονής επέστρεψε στις νίκες, καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Ο Παναιτωλικός ξέσπασε κόντρα στον Πιερικό, καθώς τον διέλυσε με 4-0, ενώ με το ευρύ 3-0 πήρε τη νίκη και η Καβάλα απέναντι στην Αναγέννηση Επανομής. Τέλος, στο 0-0 έμειναν Φωκικός και Καλλιθέα, ενώ ο Πανσερραϊκός πέρασε νικηφόρα από τα Μέγαρα, επικρατώντας 1-0 του Βύζαντα. 

Πηγή: OnSports

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Άλωσε το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός Βόλου


Την ξέφρενη πορεία του συνέχισε ο Ολυμπιακος Βόλου, καθώς πέρασε νικηφόρα και από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν τόσο εκρηκτικοί όσο στα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο πέτυχαν το γκολ νωρίς, στο 17’ με κεφαλιά του Σολάκη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα, και φρόντισαν παίζοντας έξυπνα να διατηρήσουν το προβάδισμα ως το τέλος.
Από την πλευρά του ο Ηρακλής πίεσε και πάλεψε για την ισοφάριση, ωστόσο στην καλύτερή του στιγμή, στο 71’ ο Στεφανίδης σημάδεψε με δυνατό μακρινό σουτ το δεξί δοκάρι του Γκίτκου. Στο 54’ είχε προηγηθεί ένα σουτ του Κιρόφσκι από καλή θέση που πέρασε άουτ. Οι «κυανόλευκοι» έψαξαν το γκολ ως το τέλος, ωστόσο υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα για φέτος, από τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-0.
Ηρακλής: Χουάντερσον, Νατσούρας, Σουλίδης (64’ Στεφανίδης), Παπαστεριανός, Γ. Παληγεώργος (46’ Γεωργίου), Τσερκέζος, Κιρόφσκι, Χ. Παληγεώργος, Ισάακ, Ουκάρ (84’ Φερνάντεζ), Τάι
Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Πετκάκης, Κωστούλας, Γόγολος, Κατσιαρός, Πινδώνης, Τσιάτσιος, Μπρέσκα, Σολάκης (73’ Παλαιολόγος), Ογκουνσότο (60’ Ανέτε), Χατζηπαντελίδης (52’ Γιενγκά) 

Πηγή: OnSports

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπλέξιμο με Φιγκερόα

Ο πατέρας του Λουτσιάνο Φιγκερόα με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα υποστήριξε ότι ο Αργεντινός επιθετικός δεν είναι ελεύθερος από την Εμελέκ, όπερ σημαίνει πως -αν ισχύει αυτό- δεν μπορεί να προχωρήσει η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης, πάντως, αναμένεται την Παρασκευή στην Αθήνα.

Ο πατέρας του Λουτσιάνο Φιγκερόα προκαλεί αναστάτωση στις τάξεις του Παναθηναϊκού κι αυτό γιατί με δηλώσεις του υποστηρίζει πως ο γιος του δεν έχει λύσει ακόμα το συμβόλαιο του με την Εμελέκ και παράλληλα δεν έχει συμφωνήσει με το τριφύλλι.
Εάν αποδειχθεί ότι ο 32χρονος επιθετικός δεν έχει μείνει ελεύθερος πριν τις 31 Ιανουαρίου, αλλά αντίθετα δεσμεύεται με την ομάδα του Εκουαδόρ, σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει το δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει έως το τέλος της σεζόν, εφόσον προχωρήσει στην απόκτησή του.
Πάντως, από τον Παναθηναϊκό υποστήριζαν ότι η ενημέρωση που έχουν από τον ατζέντη του Αργεντινού και τον Ούγκο Βαρέλα, είναι πως ο Φιγκερόα έχει αποδεσμευτεί και μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο. 
Πηγή: Contra

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Τσέκαρε» την 3η θέση ο Ολυμπιακός.


Η Μονπελιέ δεν ήταν η ομάδα που θα απειλήσει τον Ολυμπιακό και με 18-6 οι ερυθρόλευκοι «σφράγισαν» και μαθηματικά την 3η θέση στον Β' Όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.


Ένατη αγωνιστική στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο πόλο των ανδρών και η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής μπήκε και πάλι στην πισίνα. Ο αγώνας στον Πειραιά με την Μονπελιέ δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για τους ερυθρόλευκους που έφτασαν με συνοπτικές διαδικασίες στην επικράτηση.
Κορυφαίος ο Γιάννης Φουντούλης ο οποίος πέτυχε 6 τέρματα, με τους Κολόμβο και Ποντικέα να ακολουθούν με 3.
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 5-0, 5-1 Ολυμπιακός (Θ.Βλάχος): Κολόμβος 3, Δελακάς 2, Μουρίκης 2, Φουντούλης 6, Μπλάνης 1, Μάλιαρακ 1, Ποντικέας 3 Μονπελιέ (Φ.Βασέ): Αγκιλάρ 1, Λο 1, Χέινριχ 1, Σιποτέλ 1, Πισόν 1. 

Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μοράτι: «Αφήνεις έξω Ιντερ, Γιούβε, Ρόμα;»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Σκεφτόμαστε μόνο τον Ίκαρο»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στο στόχαστρο της Σιένα ο Παππάς!

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μοράτι: «Αφήνεις έξω Ιντερ, Γιούβε, Ρόμα;»


Στις εκλογές τις Lega που έγιναν τον Ιανουάριο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Μάσιμο Μοράτι καθώς τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας προκάλεσαν αίσθηση στην Ιταλία.


Οι επτά σημαντικότερες ομάδες της γειτονικής χώρας (Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ, Νάπολι, Ρόμα, Λάτσιο, Φιορεντίνα) είχαν συμφωνήσει να μη στηρίξουν τον Μαουρίτσιο Μπερέτα που ήταν ο πρόεδρος τα τελευταία χρόνια αλλά όταν ήρθε η ώρα της κάλπης άλλαξαν πολλά...
Συγκεκριμένα, ο Μπερέτα βγήκε ξανά πρόεδρος με τη στήριξη των Μίλαν, Νάπολι και Λάτσιο ενώ οι Γιουβέντους, Ιντερ, Ρόμα και Φιορεντίνα ήταν κατά. Σαν να μην έφτανε η ήττα, οι Γιουβέντους, Ιντερ και Ρόμα δεν εκπροσωπούνται καν στο Δ.Σ. της Lega πλέον, με τον Μοράτι να μιλάει για αυτό το θέμα εκφράζοντας, με τρόπο, την απογοήτευση του.

«Αυτό που έγινε στις εκλογές ήταν πραγματικά... ξεχωριστό, για να το θέσω έτσι. Εμείς, η Γιουβέντους και η Ρόμα δε θέλαμε να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο το ιταλικό ποδόσφαιρο αλλά η Μίλαν, όπως φαίνεται, ήθελε. Οπως είπε και ο Αντρέα Ανιέλι για τη Γιουβέντους, έτσι λέω κι εγώ για την Ιντερ ότι τουλάχιστον δε θα έχουμε πλέον καμία σχέση με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και δε θα κατηγορηθούμε για τίποτα αλλά μου κάνει εντύπωση πώς μπορούν κάποιοι να αφήνουν εκτός Lega την Ιντερ, τη Γιουβέντους και τη Ρόμα. Ομάδες, δηλαδή, που φέρνουν το 70% των εσόδων του ιταλικού ποδοσφαίρου».

Από εκεί και πέρα, ο Μοράτι τόνισε -και αυτό προφανώς απευθύνεται προς τον Αντρέα Στραματσιόνι- ότι «η έξοδος στο Champions League είναι πολύ σημαντική για τα οικονομικά καθώς αυτά τα οικονομικά επηρεάζουν και την ομάδα» ενώ για το θέμα του νέου γηπέδου, για το οποίο προσπαθεί να φτάσει σε συμφωνία με Κινέζους ώστε να το χρηματοδοτήσουν, είπε ότι «υπάρχει και από τις δύο πλευρές επιθυμία για συμφωνία αλλά προς το παρόν υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν ξεπεραστεί. Είναι πολύ σημαντικό για την Ιντερ να φτιάξει το δικό της γήπεδο αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία». 


Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπλέξιμο με Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Football League: Πρωταθλητής χειμώνα ο Εργοτέλης

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Άλωσε το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός Βόλου

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισόπαλη η Ελπίδων με την Σκωτία

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Σκεφτόμαστε μόνο τον Ίκαρο»


Χρήστος Παππάς και Τζος Πάουελ δήλωσαν πως στον Ολυμπιακό σκέφτονται μόνο το ματς με τον Ίκαρο Καλλιθέας και όχι τον τελικο του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος αντιμετωπίζουν την Πέμπτη (7/2) τον Ίκαρο Καλλιθέας στο ΣΕΦ στο παιχνίδι που ολοκληρωνει την 16η αγωνιστική της Α1. Ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, Χρήστος Παππάς, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ πως «ο καταγαιστικός ρυθμός των αγώνων συνεχίζεται. Τη Δευτέρα αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και την Κυριακή τον αντιμετωπίζουμε ξανά για το Κύπελλο. Δεν υπάρχει χρόνος, όμως, να σκεφτούμε ούτε το ένα ματς ούτε το άλλο. Αν έχουμε το μυαλό μας στο ματς με του πρωταθλήματος και σκεφτόμαστε τι έγινε θα έχουμε πρόβλημα στην αναμέτρηση με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Το ίδιο και αν αρχίσουμε να μιλάμε για το ντέρμπι που έρχεται. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Ίκαρο Καλλιθέας τον οποίο σεβόμαστε απόλυτα και θα πρέπει να δώσουμε το 100% σε συγκέντρωση και δυνάμεις για να βγάλουμε όσα έχουμε σχεδιάσει στο παρκέ και να φτάσουμε στη νίκη».
Από τη μεριά του ο Τζος Πάουελ υποστήριξε πως «το ότι νικήσαμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και εξασφαλίσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση, δεν σημαίνει πως τα υπόλοιπα ματς δεν θα τα αντιμετωπίζουμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Όπως είδαμε και στο σκάουτινγκ ο Ίκαρος διαθέτει αξιόλογη ομάδα και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε τη νίκη». 

Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πίνο: Να επιστρέψω γρήγορα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στο στόχαστρο της Σιένα ο Παππάς!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πιο κοντά στην πεντάδα ο Απόλλων...

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πρώτο θέμα στον Guardian η "ελληνική" φωτό που σαρώνει



Πηγή protothema.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πίνο: Να επιστρέψω γρήγορα

Να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στη δράση εύχεται ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, που έχει υποστεί θλάση και ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας


Εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο κολομβιανός μεσοεπιθετικός, που έχει υποστεί θλάση.
Το δυσάρεστο για τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του είναι πως ο Πίνο θα απουσιάσει από την αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Λεβάντε και θα κάνει προσπάθεια να προλάβει τη ρεβάνς.
Ο ίδιος "ανέβασε" στο twitter πως δουλεύει για να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό και παράλληλα ευχαριστεί όσους του συμπαραστέκονται εξαιτίας του τραυματισμού του.
"Συνεχίζω θεραπεία και κάνω δουλειά στο γυμναστήριο. Ελπίζω να επιστρέψω γρήγορα. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση. Πάμε Ολυμπιακέ", έγραψε ο κολομβιανός. 
Πηγή: Sport.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπλέξιμο με Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Football League: Πρωταθλητής χειμώνα ο Εργοτέλης

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Άλωσε το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός Βόλου

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισόπαλη η Ελπίδων με την Σκωτία

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στο στόχαστρο της Σιένα ο Παππάς!

Στο στόχαστρο της Σιένα ο Παππάς!  Η Σιένα βρίσκεται σε αναζήτηση γκαρντ ώστε να καλύψει το κενό που έχει στην περιφέρειά της και γι αυτό το λόγο «χτύπησε» την πόρτα του Πανιωνίου εκφράζοντας ενδιαφέρον για τον Νίκο Παππά.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα eurohoops.net η Σιένα έκανε διερευνητική επαφή με τους «κυανέρυθρους» ώστε να αγοράσει τα δικαιώματα του διεθνή γκαρντ.
Ωστόσο η απάντηση από την ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν αρνητική καθώς θέλει να διατηρήσει στις τάξεις του τον Παππά. 
Πηγή: Goal

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπλέξιμο με Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Football League: Πρωταθλητής χειμώνα ο Εργοτέλης

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Άλωσε το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός Βόλου

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισόπαλη η Ελπίδων με την Σκωτία

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στον τελικό η Νιγηρία! (video)

Νιγηρία,nigiriaΣτον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής προκρίθηκε την Τετάρτη (6/2) η Νιγηρία, η οποία νίκησε άνετα με 4-1 το Μάλι σε έναν ημιτελικό που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πιο κοντά στην πεντάδα ο Απόλλων...


Μεγάλη εντός έδρας νίκη για τον Απόλλωνα Πάτρας, καθώς για την 16η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των αντρών επικράτησε 86-76 του Περιστερίου.


Πιο κοντά στην πεντάδα ο Απόλλων...
Την 8η νίκη του στην Α1 μπάσκετ των αντρών πέτυχε ο Απόλλων Πάτρας, ο οποίος μέσα στην έδρα του επικράτησε του Περιστερίου με 86-76.

Η ομάδα των Δυτικών προαστίων προσπάθησε να πάρει τη νίκη στην Πάτρα, αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος απέναντι στον πολύ καλό Απόλλων. Για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πέτυχαν την 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα, κορυφαίοι ήταν ο Μακ Κόλουμ με 26πόντους και ο Πέτροβιτς με 24 πόντους.

Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μελισσαράτος με 21 πόντους.

Το Περιστέρι ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση στην Πάτρα, έπαιξε καλή άμυνα και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, με τον γηπεδούχο Απόλλωνα, να μην μπορεί να ακολουθήσει. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με την ομάδα των Δυτικών προαστίων να προηγείται με 19-14.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έδειξαν να συνέρχονται και γρήγορα βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το Περιστέρι 20-21. Στο παιχνίδι δεν κυριάρχησαν οι άμυνες και τελικά ο Απόλλων κατάφερε να πάει στο ημίχρονο μπροστά στο, 37-36.

Ο Απόλλων συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να έχει το προβάδισμα καθ’ όλη την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου και να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση. Το Περιστέρι προσπάθησε να μην αφήσει τους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ και έκλεισε την περίοδο στο -6, 55-49.

Το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο ήταν ντέρμπι, με το Περιστέρι να κάνει την αντεπίθεσή του και να προσπαθεί να πάρει το προβάδισμα. Ωστόσο, ο Απόλλων ήταν καλύτερος και κατάφερε να πάρει τελικά το ροζ φύλλο του αγώνα με 86-76.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 37-36, 55-49, 86-76

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Μακ Κόλουμ 26, Αργυρόπουλος 11, Καπερόνης, Γκράντ 11, Λιάνος 3, Έρτσεγκ, Πέτροβιτς 24, Κλάιμπερ, Ζαφίρης, Μολφέτας, Τέρνερ 11, Κρόλο

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 7, Κομποδιέτας, Βλάχος, Θορν 11, Κανονίδης 13, Ψαρόπουλος 3, Μάντζαρης 17, Γουίλιαμς, Χάινς 4, Μελισσαράτος 21, Λάκκας, Ζούμπος 


Πηγή: Σπορ FM

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπλέξιμο με Φιγκερόα

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Football League: Πρωταθλητής χειμώνα ο Εργοτέλης

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Άλωσε το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός Βόλου

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισόπαλη η Ελπίδων με την Σκωτία

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισόπαλη η Ελπίδων με την Σκωτία

Η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σκωτία σε φιλική αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου. Διαβάστε τι δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας

Ισόπαλη με 1-1 με την αντίστοιχη της Σκωτίας σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου, μπροστά σε 4.000 θεατές, αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την υπεροχή και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, καθώς έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες.
Η Εθνική μας ομάδα στην πρώτη της καλή φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 12' ο Βέλλιος έκανε την σέντρα και ο Καρέλης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της με τα σουτ του Βέλλιου (27') και του Κολοβού στο 30' χωρίς αποτέλεσμα.
Οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη καλή φάση του β' ημιχρόνου με το χτύπημα πέναλτι του Ουάτ στο 58' (μαρκάρισμα του Λυκογιάννη στον Μακένζι).
Από αυτό το σημείο οι διεθνείς μας άσκησαν ασφυκτική πίεση στην αντίπαλη εστία και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε οκτώ λεπτά χάθηκαν τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες.
Στο 61' ο Τριανταφυλλόπουλος αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, στο 65' ο Κέτινγκς απέκρουσε δυνατό κοντινό σουτ του Γιαννιώτα, στο 67' ο Μπάλλας μόνος απέναντι στον Κέτινγκς πλάσαρε άουτ και στο 69' ο Κολοβός από πλεονεκτική θέση σούταρε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Στο 85΄χάθηκε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Γιαννιώτα, ο οποίος αφού ξεπέρασε το εμπόδιο τεσσάρων αντιπάλων δεν βρήκε στόχο από το ύψος του πέναλτι.
Ελλάδα: Γιαννιώτης (46' Καπίνο), Βλάχος, Λυκογιάννης, Ποτουρίδης (46' Τριανταφυλλόπουλος), Κουρμπέλης (46' Μπουγαΐδης), Λαγός (46' Φουρλάνος), Μπάλλας, Βιτώρος (46' Γιαννιώτας), Κολοβός, Βέλλιος (46' Διαμαντάκος), Καρέλης (46' Κατίδης).
Σκωτία: Κέτινγκς, Ντάφι (57' Ο'Ντόνελ), Μακάτι, Κερ, Ρόμπερτσον (78' Ουάλας), Τάπινγκ, Μακγέουκ (35' Μακένζι), Μακέιμπ, Ουάτ, Άρμστρονγκ, Μπάνιγκαν.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Κώστας Τσάνας δήλωσε: "Η διαφορά δυναμικότητας με τη Σκωτία ήταν ξεκάθαρη. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και είναι κρίμα που μια τέτοια εμφάνιση δεν συνοδεύθηκε από τη νίκη. Αυτή είναι η ουσία των φιλικών προετοιμασίας.
Μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και στο τέλος να δούμε τις ατέλειές μας και τους λόγους για τους οποίους δεν ήρθε η επιτυχία. Δώσαμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να παίξουν και να δούμε την αγωνιστική τους κατάσταση.
Η ομάδα αυτή προετοιμάζεται για το νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων, αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της Τουρκίας. Είμαι ικανοποιημένος από όλους τους παίκτες και εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια από πλευράς απόδοσης". 

Πηγή: Sport 24

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δημούτσος MVP, Καμαρά Best Goal


Ο Ελίνι Δημούτσος και ο Αμπντούλ Καμαρά πήραν τα βραβεία της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο πρώτος ως πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής και ο δεύτερος για το καλύτερο γκολ.


Η Super League, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 20ή αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP
Ελινι Δημούτσος (Ατρόμητος Αθηνών) 57,34%
Γκιγέρμο Πέρεζ (Βέροια) 32,44%
Ιμπραίμ Σισοκό (Παναθηναϊκός) 10,22%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Αμπντούλ Καμαρά (ΠΑΟΚ) 50,27%
Νταβίντ Αγκάνθο (Άρης) 46,54%
Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος Αθηνών) 3,19% 


Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μετά τον Φιγκερόα ο Σισοκό!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σεισμός - «τέρας» στον Ειρηνικό

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ferrari από… άλλο πλανήτη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Νεϊμάρ: «Μοναδική απειλή ο Ρούνεϊ»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μια ... 17χρονη αξίας 45 εκατομμυρίων!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:3/2/2013.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.Α.Ο ΜΥΡΤΙΑΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 0-4.ημιχ.0-1

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Στημένο με τη Βίσλα; Αν είναι δυνατόν!»




Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς μιλάει στο gazzetta.gr για το δημοσίευμα πολωνικού περιοδικού, που επικαλείται δήλωση από τον Μάρτσιν Μπαζίνσκι περί «στησίματος» της Βίσλα Κρακοβίας στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.


Το περιοδικό Pilka Nozna κυκλοφόρησε με δηλώσεις του μετέπειτα αμυντικού του Ατρόμητου ότι «έστησαν» την ομάδα του στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την περίοδο 2005-06 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει την πρόκριση με 4-1 στην παράταση κι ενώ στο πρώτο ματς είχαν ηττηθεί με 3-1. Ο Μπαζίνσκι στη συνέχεια βέβαια τόνισε στο gazzetta.gr ότι δεν έκανε ποτέ τις δηλώσεις, ωστόσο η φωτιά από το δημοσίευμα είχε μπει. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος υπερασπιζόταν τότε την εστία του «τριφυλλιού».

Ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και της Καβάλας, ο οποίος συνεχίζει να ζει στη χώρα μας, έπεσε από τα σύννεφα όταν του εξηγήσαμε το τι ακριβώς συμβαίνει! «Πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο ματς. Δεν έχω κάποια πληροφορία ούτε έχω ακούσει ξανά ότι οι Πολωνοί πίστευαν κάτι τέτοιο. Το ματς υπάρχει σε βίντεο και όποιος το δει θα καταλάβει. Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς καλύτερη ομάδα, άξιζε να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και το έδειξε σε όλη τη διάρκεια του ματς», τόνισε αρχικά.

 

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν παρατήρησε τίποτα περίεργο, γενικώς, απλά το ότι η ομάδα του άξιζε να πάρει την πρόκριση απέναντι στους Πολωνούς.«Δεν έγινε κάτι περίεργο. Αν είναι δυνατόν, είναι ο Παναθηναϊκός. Τι άλλο να σχολιάσεις για ένα ματς που πήραμε την πρόκριση στην παράταση;».

 

Όσον αφορά την φερόμενη ως δήλωση του Μπαζίνσκι ότι «ξέρει καλά τις συμφωνίες που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ο Κροάτης υποστήριξε: «Είμαι στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και δεν ξέρω κάτι. Προφανώς και να ήξερα, δεν θα συμμετείχα. Δεν το σκέφτομαι καν από την πλευρά μου, δεν υπάρχει σαν σκέψη ότι κάποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Οπότε πέρασα όλη την καριέρα μου χωρίς να νοιάζει. Αλλά όχι, δεν είδα τίποτα στο διάστημα που είμαι στην Ελλάδα». 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μετά τον Φιγκερόα ο Σισοκό!


Ο Παναθηναϊκός έχει στο μυαλό του την απόκτηση του Λουτσιάνο Φιγκερόα και μόλις ολοκληρώσει τη μεταγραφή θα στρέψει την προσοχή του στον Ιμπραϊμ Σισοκό.


Οι πράσινοι θέλουν να κρατήσουν τον Ιβοριανό μέσο και μετά το καλοκαίρι, καθώς ο δανεισμός του από τη Βόλφσμπουργκ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.
Ο Σισοκό είναι θετικός στο να συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα και ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει τον εκ νέου δανεισμό του από τη γερμανική ομάδα για μια ακόμη σεζόν, επιδιώκοντας να βάλει και οψιόν αγοράς για το 2014 

Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ferrari από… άλλο πλανήτη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Νεϊμάρ: «Μοναδική απειλή ο Ρούνεϊ»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μια ... 17χρονη αξίας 45 εκατομμυρίων!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:3/2/2013.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.Α.Ο ΜΥΡΤΙΑΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 0-4.ημιχ.0-1

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σεισμός - «τέρας» στον Ειρηνικό


Φωτογραφία για Σεισμός - «τέρας» στον Ειρηνικό

Ισχυρή σεισμική δόνηση 8 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των Νήσων Σολομώντος στον Ειρηνικό Ωκεανό, την Τετάρτη στις 12:12 τοπική ώρα (03:12 ώρα Ελλάδος) με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη λίγο μετά.

Πληροφορίες του bbc κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και δύο αγνοούμενους, ενώ άλλα διεθνή μέσα μιλούν για αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα με το CNN, το τσουνάμι ήταν ύψους 90 εκατοστών έπληξε και τα νησιά Σάντα Κρουζ στο Νότιο Ειρηνικό. Άλλα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, επικαλούμενα πηγές της τοπικής αστυνομίας, σημειώνουν πως πολλά χωριά στα Νησιά του Σολομώντα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τον φονικό σεισμό.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε μικρό εστιακό βάθος 5,8 χιλιομέτρων (3,6 μίλια) στην περιοχή των νήσων Σάντα Κρουζ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως πριν τον ισχυρό σεισμό 8 Ρίχτερ είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στις 11:07 τοπική ώρα, ενώ μετά τον καταστροφικό σεισμό ακολούθησαν και άλλες σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 6,6 Ρίχτερ.

Πηγή: protothema

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ferrari από… άλλο πλανήτη

Ferrari από… άλλο πλανήτη

Ενθουσιασμένος παρουσιάστηκε ο Φελίπε Μάσα με την F138, μετά τις πρώτες δοκιμές.

Θετικές φαίνεται πως είναι οι πρώτες εντυπώσεις του Φελίπε Μάσα για την F138.

Ομάδες και πιλότοι βρίσκονται ήδη στη Χερέθ, όπου πραγματοποιείται η πρώτη περίοδος των χειμερινών δοκιμών, με τον Βραζιλιάνο να χαρακτηρίζει τη Ferrari «μονοθέσιο από άλλο πλανήτη» ύστερα από τα πρώτα χιλιόμετρα που έκανε στην πίστα της Ισπανίας.

Ο Μάσα τόνισε πως το φετινό μονοθέσιο είναι πολύ καλύτερο από το περσινό, ενώ επικεντρώθηκε στην καλύτερη ισορροπία που έχει η F138.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος πιλότος τόνισε πως ακόμη χρειάζεται αρκετή δουλειά, ώστε να είναι έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία.

«Μπορώ να πω ότι η διαφορά από την περσινή σεζόν είναι τεράστια, είναι σαν το μονοθέσιο να είναι από άλλο πλανήτη. Φέτος η ισορροπία είναι καλύτερη, όπως επίσης και το πίσω μέρος του μονοθεσίου. Ωστόσο, ακόμη πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά, ώστε να ετοιμάσουμε το μονοθέσιο για τον πρώτο αγώνα.

Πρέπει να κατανοήσουμε την πραγματική συμπεριφορά του μονοθεσίου, όμως είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν νομίζω ότι θα χάσουμε χρόνο στο να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται, όπως συνέβη πέρυσι. Έχουμε λίγο παραπάνω από ένα μήνα για να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας και να προετοιμαστούμε για τον πρώτο αγώνα», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου πιλότου.

Οι δοκιμές στη Χερέθ συνεχίζονται σήμερα (6/2) με τον Μάσα να συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της F138. 


Πηγή: Σπορ FM

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Νεϊμάρ: «Μοναδική απειλή ο Ρούνεϊ»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μια ... 17χρονη αξίας 45 εκατομμυρίων!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:3/2/2013.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.Α.Ο ΜΥΡΤΙΑΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 0-4.ημιχ.0-1

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«H πιο δύσκολη αποστολή μου»



«H πιο δύσκολη αποστολή μου»Ο Έβαλντ Λίνεν μίλησε για την δυσκολότερη αποστολή της καριέρας του τονίζοντας ότι προτιμά τα κιτρινόμαυρα από τα ερυθρόλευκα. Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας του Μιχάλη Παυλή, αλλά και στον Κατίδη.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Έβαλντ Λίνεν στην «ΟΠΑΠ TV»:
Η νίκη με τον Πανιώνιο σημαίνει και παραμονή; «Όχι ακόμη. Εχουμε δέκα ματς από τα οποία τα έξι είναι έδρας και τα τέσσερα εντός και μακριά από το γήπεδό μας έχουμε μόλις μία νίκη και μια ισοπαλία. Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι το τέλος. Υπάρχουν πολλά και δύσκολα ματς, τόσο εντός έδρας, όπως με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, όσο και εκτός όπως με τον Ολυμπιακό».
Αν τον φοβίζει ιδιαίτερα κάποιο από τα ντέρμπι που έχει να δώσει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος; «Ολος ο κόσμος στέκεται σε αυτά τα ματς, αλλά δεν είναι σημαντικά μόνο αυτά τα ματς. Δεν θα πετύχουμε το στόχο μας αν τα δώσουμε όλα μόνο σε ένα ματς, π.χ. απέναντι στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια δεν συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς με τους άλλους αντιπάλους. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να προσπαθούμε σε όλα τα ματς».
Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ αποτελεί την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας σας; «Ναι, έτσι νομίζω. Συνολικά όσα βιώνουμε στην ΑΕΚ δεν τα έχω ξαναζήσει και δεν μιλώ μόνο αγωνιστικά, αλλά συνολικά η εικόνα του συλλόγου. Είναι γεγονός ότι χωρίς την παρουσία επενδυτή είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει η ομάδα»
Τι είναι αυτό που δεν περίμενε να συναντήσει όταν απαντούσε "ναι" στην πρόταση της ΑΕΚ; «Σίγουρα η οικονομική κατάσταση που υπάρχει στον σύλλογο. Ξέρετε το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, όταν όμως έχεις να αντιμετωπίσεις τόσα προβλήματα είναι πολύ δύσκολο να το απολαύσεις. Όταν δεν υπάρχει κίνητρο για να τα δώσεις όλα τότε είναι πολύ δύσκολο δουλεύεις και απερίσπαστος. Υπάρχουν προβλήματα ακόμη και στην καθημερινότητα μελών της ομάδας, με τα ενοίκια στα σπίτια τους, ακόμη και με το φαγητό τους. Δεν λέω ότι δεν είναι καλή η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Ισα-ίσα το αντίθετο, οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες και δίνουν το 100% κάθε φορά, ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι δεν μπορούν να παραμείνουν απερίσπαστοι στο έργο τους».
Μήπως τα μέσα ενημέρωσης μεγεθύνουν τα προβλήματα στην ομάδα ή όντως είναι τόσο μεγάλα; «Είναι γεγονός ότι πολλές φορές ο Τύπος μεγεθύνει κάποιες καταστάσεις, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα το γεγονός ότι πρόσφατα πήραν κάποια λεφτά οι παίκτες τους βοήθησε ψυχολογικά, ωστόσο όταν λέμε ομάδα εννοούμε όλα τα μέλη της. Υπάρχουν φυσικοθεραπευτές που συζητούν ακόμη και για τη βενζίνη τους για να έλθουν κάθε μέρα στα Σπάτα, ή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις οικογένειές τους. Σίγουρα και με δεδομένα όλες αυτές τις καταστάσεις ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε μπορώ να πω ότι είναι εντυπωσιακός».
Όταν ανέλαβε την ΑΕΚ, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έγραψε σχόλιο στο facebook στο οποίο έλεγε ότι είναι λάθος να πάει στην ΑΕΚ. Τελικά ήταν λάθος ή σωστό το "ναι" στην ΑΕΚ; «Ισως ο Κωνσταντίνος Τσακίρης να ήθελε να πει για τα δικά του λάθη. Είχαμε έρθει σε επικοινωνία και μου είπε ότι όντως είναι δύσκολη η κατάσταση της ΑΕΚ. Όμως, παρόλα αυτά, πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε κάθε περίπτωση, προσπαθούμε πολύ, είναι δύσκολα, αλλά δεν ήταν λάθος το ότι ανέλαβα την ομάδα».
Ο Μιχάλης Παυλής, αποκάλυψε πρόσφατα το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Τι ψυχικά αποθέματα πρέπει να έχεις για να το κάνεις αυτό, αλλά και να συνεχίσεις να παίζεις ποδόσφαιρο; «Πολύ σοβαρή κατάσταση για τον Μιχάλη. Η ζωή είναι για όλους μας ότι πιο σημαντικό έχουμε. Είναι εντυπωσιακό ότι το ξεπέρασε. Σαφέστατα και δεν συγκρίνονται αυτά τα προβλήματα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ομάδα. Όταν μιλάμε για ζήτημα ζωής και θανάτου τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό. Είναι πολύ θετικό ότι ο Μιχάλης το άφησε πίσω και ενδεχομένως να παλεύει πάρα πολύ για να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο».
Για το μέλλον του και αν θέλει να συνεχίσει σε κάποιον σύλλογο ή ακόμη και στην εθνική; «Για το μέλλον όλα είναι ανοιχτά. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα. Σίγουρα μου αρέσει στην Ελλάδα».
Τελικά τι είναι καλύτερο για τη ζωή ενός προπονητή η συνεχόμενη πίεση ή η καθημερινότητα ενός ομοσπονδιακού; «Είναι περίεργο όταν προπονείς μια εθνική ομάδα καθώς όταν είσαι σε έναν σύλλογο δουλεύεις καθημερινά, έχεις κίνητρο γιατί δίνεις κάθε σαββατοκύριακο αγώνα, μπορείς να δουλέψεις και να διορθώσεις πιθανά λάθη. Ωστόσο σέβομαι πολύ τη δουλειά και ενός ομοσπονδιακού. Η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακά πράγματα με τον Ρεχάγκελ και τον νυν προπονητικό επιτελείο που έχει κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά. Εχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, δουλεύουν σε πολύ σωστές βάσεις, υπάρχει ταλέντο και κατά τη γνώμη μου έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για να σημειωθούν ξανά μεγάλες επιτυχίες».
Για το στυλ που του αρέσει να αγωνίζονται οι ομάδες του και πιο συγκεκριμένα ταιριάζει στην ΑΕΚ: «Ξέρετε αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα. Εγώ πάντα λέω ότι το στυλ μιας ομάδας εξαρτάται από το υλικό που έχει. Είναι πολύ εύκολο να λες ότι μου αρέσει η τάδε φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο. Κι εγώ θα ήθελα η ομάδα μου να παίζει ποδόσφαιρο σαν κι αυτό της εθνικής Ισπανίας ή της Μπαρτσελόνα ή της Αρσεναλ ή της Ντόρτμουντ. Με μικρές, κοντινές πάσες, συνεχές πρέσινγκ, πάθος, ταχύτητα με τη μπάλα και χωρίς...
Αυτό όμως που στοχεύουμε είναι να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική ΑΕΚ. Το ιδανικό θα ήταν να μπορέσουμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο, ωστόσο αυτό έχει να κάνει με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή σου κάθε φορά. Αυτό που σίγουρα με ικανοποιεί είναι ότι η ομάδα στα τελευταία ματς εμφανίζεται βελτιωμένη παίζει καλό ποδόσφαιρο και είμαι γενικά υπερήφανος για την εικόνα που παρουσιάζει».
Για αυτή τη βελτίωση έχουν παίξει ρόλο οι μεταγραφές ή είναι συνδυασμός και άλλων πραγμάτων; «Εχουμε ξαναπεί ότι η ΑΕΚ εφέτος περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο. Γίνεται όμως μια συστηματική ομαδική προσπάθεια για να βελτιωθεί και έχει φέρει αποτελέσματα. Για μένα που ζω καθημερινά τους παίκτες ήξερα ότι ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούμε καλύτεροι.
Σίγουρα, η απόκτηση των τριών παικτών (σ.σ. Μητρόπουλος, Πετρόπουλος, Τσουμάνγκας), αλλά και το γεγονός ότι ο Ρίκκα έχει επανέλθει σε πολύ καλή κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του μας έχει βοηθήσει στο να αλλάξουμε το σύστημά μας και να έλθουν οι νίκες και τα θετικά αποτελέσματα. Όλα αυτά είναι ένας κύκλος όταν κερδίζεις έχεις καλύτερη ψυχολογία και είναι όλα καλύτερα».
Για το περίφημο μπλοκάκι του και τι ακριβώς σημειώνει σε αυτό: «Ημουν ο πρώτος στη δεκαετία του '90 στη Γερμανία που χρησιμοποίησα κάτι τέτοιο και στην πορεία ακολούθησαν κι άλλοι. Είμαι οπτικός τύπος. Σε αυτό το μπλοκάκι προετοιμάζω τα πάντα για τον αγώνα. Τις 11άδες, την τακτική των δύο ομάδων, τις αλλαγές, τα μαρκαρίσματα, όλα, όλα… Είναι ένας τρόπος για να θυμάμαι πράγματα τόσο κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης, όσο και μετά όταν θα χρειαστεί να την αναλύσουμε με τους παίκτες μου. Θεωρώ ότι έτσι αποτυπώνω καλύτερα την εικόνα ενός αγώνα».
Εχετε δουλέψει σε τρεις ελληνικές ομάδες, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Με ποια από τις τρεις έχετε καλύτερο συναισθηματικό δέσιμο: «Ο Πανιώνιος ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Εμεινα πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της δουλειάς και έφυγα όταν κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να ανέβει άλλο επίπεδο. Την πορεία μου στον Ολυμπιακό δεν την μετράω. Ηταν περίεργη κατάσταση.
Ανέλαβα αργά την ομάδα η οποία είχε μείνει χωρίς τίτλο και έπρεπε μέσα σε τρεις εβδομάδες να προετοιμαστούμε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με την ΑΕΚ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πάντα έτρεφα μια συμπάθεια στην συγκεκριμένη ομάδα. Την παρακολουθούσα. Και ξέρετε κάτι μου αρέσουν περισσότερο τα κιτρινόμαυρα, από τα ερυθρόλευκα και τα κυανέρυθρα. Μόνο όσον αφορά τις πολιτικές μου πεποιθήσεις έχω μια τάση προς το κόκκινο».
Θα πανηγυρίσετε μια πιθανή νίκη στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού περισσότερο αν την πετύχετε εφέτος;
«Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε στο Καραϊσκάκη. Εγώ δεν κοιτώ πίσω με θυμό, δεν σκέφτομαι έτσι. Η νίκη προσφέρει πάντα 3 πόντους όπου κι αν επιτευχθεί. Και στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι μόνο οι τρεις βαθμοί».
Το 2007 κατακτήσατε τον τίτλο του καλύτερου ξένου προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα εφέτος θέλετε να κατακτήσετε αυτόν του καλύτερου "διασώστη";
«Μακάρι να τα καταφέρουμε, θα το εκτιμούσα πολύ...»
Συνεργαστήκατε με πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ιδιόρρυθμοι, ή αν θέλετε και δύσκολοι όπως ο Χούτος στον Πανιώνιο ή ο Κατίδης τώρα. Πως αλήθεια πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ποδοσφαιριστής όταν έχει μπροστά του τέτοιες περιπτώσεις;
«Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι αυτές οι δύο περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση. Για τον ποδοσφαιριστή που είχα στον Πανιώνιο δεν θέλω να κάνω καμία αναφορά. Για τον Κατίδη συμβαίνουν διάφορα πράγματα, αλλά δεν συμβαίνουν όπως εμφανίζονται. Δεν είναι δύσκολος χαρακτήρας, δεν είναι κακό παιδί. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά ότι έχουμε πει είναι μεταξύ του Γιώργου και εμένα. Εχει ακόμη κάποια πράγματα να μάθει και όταν το κάνει μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο.
Εμείς δεν έχουμε κακά παιδιά στην ομάδα. Αν κάποιος είναι κακός δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Ξέρετε οι κακοί άνθρωποι δείχνουν μπροστά σου ότι σε σέβονται και πίσω φέρονται πολύ άσχημα. Αυτούς τους ανθρώπους τους διώχνεις γιατί δηλητηριάζουν την ομάδα την καταστρέφουν. Τους δύσκολους μπορείς να τους αντιμετωπίσεις τους κακούς τους διώχνεις».
Για τη σχέση του με τους οπαδούς και την αποχή στο προπονητικό κέντρο της ομάδας: «Πάντα προσπαθώ να έχω καλή σχέση με τους οπαδούς της ομάδας μου. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς τον κόσμο μας και γι' αυτό κι εγώ σπεύδω και τους ευχαριστώ κάθε φορά για να τους δείξω ότι τους σέβομαι για όλο αυτό που κάνουν για την ομάδα μας. Επίσης όλοι αυτοί μην ξεχνάτε ευθύνονται για το δημιούργημα που λέγετε ποδόσφαιρο, όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Οσον αφορά την αποχή υπήρξαν κάποια προβλήματα στην αρχή όπου για να είμαστε ειλικρινείς ήταν μια δύσκολη περίοδο για μας». 

Πηγή: Goal

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Νεϊμάρ: «Μοναδική απειλή ο Ρούνεϊ»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μια ... 17χρονη αξίας 45 εκατομμυρίων!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:3/2/2013.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.Α.Ο ΜΥΡΤΙΑΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 0-4.ημιχ.0-1

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Νεϊμάρ: «Μοναδική απειλή ο Ρούνεϊ»

Νεϊμάρ: «Μοναδική απειλή ο Ρούνεϊ»Την πεποίθησή του ότι η εθνική Αγγλίας δεν θα αποτελέσει απειλή για την Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εξέφρασε ο Νεϊμάρ, ενόψει της φιλικής μεταξύ τους αναμέτρησης.


Οι δύο εθνικές ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σήμερα στο «Γουέμπλεϊ», με τον Βραζιλιάνο άσο να ξεχωρίζει τον Γουέιν Ρούνεϊ ως τον μοναδικό «κίνδυνο» της εθνικής Αγγλίας, χωρίς, ωστόσο, να κατατάσσει τα «τρία λιοντάρια» στα φαβορί.

«Η Αγγλία είναι καλή ομάδα και διαθέτει καλούς παίκτες αλλά δεν θεωρώ ότι θα είναι ένας από τους αντιπάλους που θα μας προβληματίσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ίσως βασίζονται πολύ στον Ρούνεϊ και δικαίως, καθώς θεωρώ ότι είναι η μόνη απειλή που διαθέτουν. Εμείς όμως έχουμε πολλούς τέτοιους ποδοσφαιριστές», σημείωσε αρχικά ο Νεϊμάρ, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Η Αγγλία δεν διαθέτει την ίδια ποιότητα με την Ισπανία και την Αργεντινή. Όσον αφορά την Αργεντινή, ακόμη και αν ο Μέσι δεν είναι σε φόρμα, υπάρχει ο Αγκουέρο και ο Τέβεζ. Και στην Ισπανία, ακόμη και αν ο Ινιέστα δεν παίζει, έχουν τους Τσάβι και Βίγια». 


Πηγή: Σπορ FM

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μετά τον Φιγκερόα ο Σισοκό!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σεισμός - «τέρας» στον Ειρηνικό

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ferrari από… άλλο πλανήτη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Νεϊμάρ: «Μοναδική απειλή ο Ρού

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μια ... 17χρονη αξίας 45 εκατομμυρίων!

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μια ... 17χρονη αξίας 45 εκατομμυρίων!



Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάνε τα έργα τέχνης τον τελευταίο καιρό. Εκατομμύρια αλλάζουν χέρια στις δημοπρασίες για πίνακες διάσημων ζωγράφων. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά ενός έργου του Πάμπλο Πικάσο. Το έργο “Χρυσή Μούσα” “έπιασε” χθες σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο το ποσό-ρεκόρ των 44,9 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το έργο, ένα από τα πιο σημαντικά του διάσημου ζωγράφου σκόρπισε χαμόγελα στον Οίκο Σόθμπις με τους υπεύθυνους να δηλώνουν ότι δεν περίμεναν αυτή την τιμή.
Στον πίνακα απεικονίζεται η 17χρονη τότε ερωμένη του Πάμπλο Πικάσο. Μια νεαρή γυναίκα την οποία συνάντησε στο Παρίσι το 1932, την ερωτεύτηκε και αποτέλεσε τη “χρυσή” μούσα του. 


Πηγή: NewsIt

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:3/2/2013.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.Α.Ο ΜΥΡΤΙΑΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 0-4.ημιχ.0-1