1 Ιαν 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εργοτέλης: Πρωτοχρονιά στο γήπεδο

Προπόνηση και την πρώτη μέρα του χρόνου περιλάμβανε το πρόγραμμα του Εργοτέλη ενόψει του αγώνα με την Αναγέννηση Επανομής.
Ο Σίνισα Γκόγκιτς είδε με ευχαρίστηση τον Σεΐκ Γκαντιάνγκα να βγάζει το κανονικό πρόγραμμα, ενώ ατομικά προπονήθηκαν οι Χαλκιαδάκης, Ουέλινγκτον και Δασκαλάκης. Οι παίκτες του Εργοτέλη δούλεψαν σε παιχνίδια πίεσης με μπάλα σε μικρούς χώρους, ενώ έπαιξαν δίτερμα με περιορισμούς. Η προπόνηση της Τετάρτης έχει οριστεί στις 15:30.

ΠΗΓΗ:Onsports

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Γκιουλέρ: «Ο Παναθηναϊκός απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση»

Να μην παρασυρθούν οι συμπαίκτες του από το γιορτινό κλίμα των ημερών, ξεκινώντας με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους τη νέα χρονιά κόντρα στον Παναθηναϊκό, ευελπιστεί ο γκαρντ της Αναντολού Εφές, Σινάν Γκιουλέρ.
«Ο Παναθηναϊκός απαιτεί την απόλυτη συγκέντρωσή μας και δεν πρέπει να μείνουμε στους εορτασμούς του νέου έτους. Εύχομαι το 2013 να μας βρει νικητές στην πρώτη αναμέτρηση της νέας χρονιάς. Με τη βοήθεια του κόσμου μας μπορούμε να αποκτήσουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα εν όψει της συνέχειας της Ευρωλίγκας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του 29χρουνου ενόψει της προσεχούς αναμέτρησης στην Κωνσταντινούπολη για τη 2η αγωνιστική του Top 16.
Υπενθυμίζεται πως η Αναντολού Έφες πάλεψε στα ίσια την ΤΣΣΚΑ για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο γνώρισε τελικά βαριά ήττα στην Μόσχα με 90-71, στην πρεμιέρα.

ΠΗΓΗ:Onsports

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:387 λουκέτα στην Ξάνθη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δεν ξεχνά το Μάντσεστερ ο Ρονάλντο

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ιμπραΐμοβιτς: "Προσφέρει γέλιο ο Μπαλοτέλι"

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αστέρας Τρίπολης: Πρωτοχρονιάτικο δώρο ο… Ουσέρο

Την πρώτη προπόνηση για το 2013 έκανε ο Αστέρας Τρίπολης το απόγευμα της Τρίτης, με τον Σάκη Τσιώλη να βλέπει τον Ουσέρο να τίθεται στη διάθεσή του.
Ο Ισπανός μέσος πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση, δείχνοντας πως έχει επανέλθει πλήρως από την αρθροσκόπηση στην οποία είχε υποβληθεί. Αντίθετα, ο Σανκαρέ συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα. Οι Αρκάδες δούλεψαν πάνω στη φυσική κατάσταση, αλλά και στην τακτική ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ το Σάββατο (5/1, 17:15) στην Τρίπολη.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αλαφούζος: «Ο Παναθηναϊκός θα κυριαρχήσει!»

Το δικό του μήνυμα για τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς έστειλε ο Γιάννης Αλαφούζος μέσω twitter, κάνοντας λόγο για έναν νέο τιμωρό Παναθηναϊκό που θα κυριαρχήσει.
Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ επανέλαβε πως η παράγκα θα γκρεμιστεί, γιατί πιστεύει στο φως!
«Το 2013 χτίζουμε ρεαλιστικά και ταπεινά έναν νέο τιμωρό Παναθηναϊκό που τελικά θα κυριαρχήσει! Γκρεμίσουμε την παράγκα! Πιστεύουμε στο φως!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ:Onsports 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σταμάτησε στο ένατο!


Ο Σεμπαστιάν Λεμπ αποφάσισε να μη μάχεται για τίτλους το 2013 και σταμάτησε στους εννιά, τους οποίους κατέκτησε σερί. Το gazzetta.gr θυμάται τα όσα έκανε στην 13χρονη καριέρα του.
Πιο... φτωχό θα είναι το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς ο πολυνίκης του θεσμού θα είναι εκτός. Ο λόγος για τον Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος αποφάσισε να μη μάχεται για τίτλους το 2013 και να πάρει μέρος μόνο σε μερικούς αγώνες. Το gazzetta.gr θυμάται πώς ξεκίνησε και πώς έφτασε μέχρι την κατάκτηση των εννέα τίτλων.
Πριν το WRC
Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 1974 στη γαλλική Χαγκουενό, ο Λεμπ ξεκίνησε τη γυμναστική και αναδείχτηκε τέσσερις φορές Αλσατός πρωταθλητής, μια Γαλλικής Ανατολής και πέντε Γαλλίας. Αφού τελείωσε το σχολείο, είχε ως στόχο να καταρτιστεί επαγγελματικά ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Μάλιστα, στις 12 Σεπτεμβρίου 1994 ξεκίνησε να εργάζεται, παράλληλα με τις σπουδές του, ως ηλεκτρολόγος στην εταιρεία Socalec, που βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο της γενέτειράς του. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα παράτησε αυτή τη δουλειά και έστρεψε την προσοχή του στους αγώνες.
Το ξεκίνημα
Το 1998 πήρε μέρος σε κάποιους αγώνες του Γαλλικού Citroen Saxo Trophy Series, όπου κέρδισε και τον τίτλο το 1999. Την ίδια χρονιά πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στο WRC δίνοντας το παρών στο Ράλι Καταλονίας. Μάλιστα, το 2001 κατέκτησε το Junior WRC κερδίζοντας τους πέντε από τους έξι αγώνες, ενώ στην τρίτη του παρουσία με ένα αυτοκίνητο της μεγάλης κατηγορίας έκλεψε τις εντυπώσεις και κυνηγούσε μέχρι το τέλος τον ειδικό της ασφάλτου και τελικό νικητή τότε Ζιλς Πανιζί.
Η Citroen και οι επιτυχίες
Το 2002 ο Αλσατός οδήγησε για πρώτη φορά στην καριέρα του με τη Citroen Total World Rally Team, με τις επιτυχίες να μην αργούν να έρθουν. Στο Ράλι Γερμανίας πανηγύρισε την παρθενική του νίκη, ενώ δυο χρόνια αργότερα... άνοιξε το χορό των επιτυχιών. Ο πρώτος τίτλος ήταν γεγονός το 2004 και έκτοτε δεν μπορούσε να σταματήσει. Μέχρι και το 2012 ήταν συνεχώς στην κορυφή δείχνοντας να μην έχει αντίπαλο, ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το «αντίο»
Έτσι, πήρε την απόφαση να σταματήσει από μόνος του σε ηλικία 38 ετών και να συμμετάσχει μόνο σε μερικούς αγώνες του πρωταθλήματος δίνοντας την ευκαιρία σε άλλους οδηγούς να κατακτήσουν έναν τίτλο, αφού ο τελευταίος που το έπραξε πέραν του Γάλλου ήταν ο Πίτερ Σόλμπεργκ το 2003.
Η συμμετοχή στο Λε Μαν
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεμπ συμμετείχε για δυο χρονιές και στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν. Αυτές ήταν το 2005 και το 2006, με την πρώτη του προσπάθεια να μην είναι και τόσο επιτυχημένη, καθώς εγκατέλειψε στον 288ο γύρο. Ωστόσο, τη χρονιά που ακολούθησε πήρε... το αίμα του πίσω και τερμάτισε δεύτερος γνωρίζοντας την επιτυχία και εκτός WRC.
Η καριέρα του Λεμπ
Αγώνες: 164 Πρώτος αγώνας: Ράλι Καταλονίας 1999 Πρώτη νίκη: Ράλι Γερμανίας 2002 Νίκες: 76 Παρουσίες στο βάθρο: 113 Νίκες σε ειδικές: 879 Βαθμοί καριέρας: 1551 Τελευταίος αγώνας: Ράλι Ισπανίας 2012 Τελευταία νίκη: Ράλι Ισπανίας 2012 Τίτλοι: 9 (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012)

Πηγή: Gazzetta 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κομήτης υπόσχεται φαντασμαγορικό σόου

Ενας κομήτης που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο από αστρονόμους στη Ρωσία δεν αποκλείεται να γίνει τόσο λαμπρός στα τέλη του 2013 ώστε να είναι ορατός ακόμα και στο φως της ημέρας.

Διαστημική χιονόμπαλα
Η τροχιά στην οποία κινείται η διαστημική χιονόμπαλα, επισημαίνουν οι ερευνητές, παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με την τροχιά του «Μεγάλου Κομήτη του 1680», ο οποίος έγινε ορατός στη διάρκεια της ημέρας και σχημάτισε μια ουρά με μήκος μεγαλύτερο από το πλάτος της Σελήνης.
Η ομοιότητα των τροχιών υποδεικνύει ότι τα δύο σώματα σχετίζονται ή ότι πρόκειται για τον ίδιο κομήτη. O νέος κομήτης, με την ονομασία Comet ISON ή C/2012 S1, εντοπίστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου με τηλεσκόπιο του Διεθνούς Επιστημονικού Οπτικού Δικτύου (ISON) κοντά στο Κισλοβόντσκ στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου. Βρισκόταν τότε σε απόσταση ενός δισεκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη.
Το σόου
Ο C/2012 S1 θα αρχίσει να γίνεται ορατός με γυμνό μάτι τον Οκτώβριο του 2013, όταν θα φαίνεται να κινείται τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα στα άστρα του αστερισμού του Λέοντα.
Το μεγάλο σόου θα αρχίσει όταν ο κομήτης πλησιάσει τον Ήλιο, οπότε οι πάγοι της επιφάνειάς του θα αρχίσουν να εξαερώνονται από την ακτινοβολία και πιθανώς θα σχηματίσουν μια ουρά που εκτείνεται για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χιλιόμετρα στο Διάστημα. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί όταν ο κομήτης φτάσει στο περιήλιο, δηλαδή στην ελάχιστη απόστασή του από τον Ήλιο, στις 28 Νοεμβρίου 2013. Υπό την επίδραση της ακραίας βαρύτητας του Ήλιου, ο C/2012 S1 θα πραγματοποιήσει μια κλειστή στροφή πίσω από το άστρο για να εμφανιστεί και πάλι στην άλλη πλευρά του.
Τι θα πάθει;
Κανείς δεν γνωρίζει αν ο κομήτης θα επιζήσει αλώβητος ή αν θα σπάσει σε κομμάτια. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει επίσης πόσο μακριά και φωτεινή θα είναι η ουρά του, αν και οι αστρονόμοι ελπίζουν σε ένα από τα πιο θεαματικά περάσματα των τελευταίων δεκαετιών.
Δεδομένου ότι οι κομήτες θεωρούνται κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,5 δισ. χρόνια, οι επιστήμονες θα παρακολουθούν τον C/2012 S1 αναζητώντας στοιχεία για τη σύστασή του. Οι περισσότεροι κομήτες προέρχονται από το Νέφος του Όορτ, ένα «σύννεφο» παγωμένων, αρχαίων σωμάτων που περιφέρονται αργά σε απόσταση περίπου ενός έτους φωτός από τον Ήλιο.

Ο κομήτης C/2012 S1 όπως φωτογραφήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου από τηλεσκόπιο στο Νιού Μέξικο (Πηγή: Remanzacco Observatory/Ernesto Guido, Giovanni Sostero & Nick Howes)
Πηγή: tovima.gr

Πηγή: Gazzetta 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Ιδανικό ποδαρικό με Καραγκούνη η Φούλαμ

Με τον Γιώργο Καραγκούνη να δεσπόζει στο χώρο του κέντρου και να "σερβίρει" το δεύτερο γκολ, η Φούλαμ ξεκίνησε το 2013 με νίκη 2-1 μέσα στο "Χόθορνς" επί της Γουέστ Μπρομ.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΑΟΚτσήδικες επιθυμίες 2013

Δείτε το video με τις ευχές τεσσάρων κορυφαίων στελεχών της που ετοίμασε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ 

 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.

    • Πατηστε αριστερο κλικ πανω στην μπαλα ειναι πραγματικο Link FOOTBALL .

http://www.oleoletv.com/

http://www.hahasport.com/

http://www.sportlemon.tv/

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Να ξεκολλήσουμε από τη μιζέρια»


Ο Αντώνης Βλοντάκης μίλησε για την τσαπατσουλιά στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα και τόνισε ότι πλέον βλέπει το πόλο ως χόμπι!


Ο πολύπειρος πολίστας παραχώρησε συνέντευξη στη SportDay, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα μας, για την συμμετοχή του στα Χανιά, καθώς και για την Εθνική και τις διακρίσεις που του έχουν μείνε αξέχαστες.

Είχες πει ότι θα αποχωρούσες, αλλά αγωνίζεσαι και φέτος. Αυτό έγινε μόνο λόγω Χανίων; 

«Αποκλειστικά και μόνο. Δεν θα έπαιζα για καμία άλλη ομάδα. Πλέον από επάγγελμα το βλέπω το πόλο σαν χόμπι. Νιώθω αυτή τη χαρά που είχα όταν άρχιζα. Ηταν κάτι που χρειαζόμουν έπειτα από την πίεση που βίωσα όλα τα χρόνια που ήμουν στην πρώτη γραμμή. Η αρχική μου σκέψη, βέβαια, ήταν να μπορώ να παίζω μπροστά στο κοινό των Χανίων για να προσελκύσουμε και παιδιά στο πόλο. Αυτό δεν γίνεται, όμως, μια και δεν υπάρχει πισίνα ανοικτή στην πόλη και δίνουμε όλα τα ματς εκτός έδρας. Ελπίζω οι αρμόδιοι να τα βάλουν κάτω και να βρουν τη λύση, για να δώσουμε παιχνίδια στο κολυμβητήριο των Χανίων». 

 

Δίνεις και την κατάλληλη πάσα. Έχεις πει στο παρελθόν ότι κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό... 

«Είναι μια άποψη που υποστηρίζω 100%. Και αναφέρομαι κυρίως στο θέμα των προνομίων. Λεφτά όσοι ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν πρόκειται να βγάλουν ποτέ. Γιατί η πολιτεία να μη δίνει ένα κίνητρο, μια βοήθεια στους νεαρούς αθλητές; Τι κοστίζει η εισαγωγή στα ΑΕΙ π.χ.; Τώρα μαθαίνω ότι είναι πιθανό να τα επαναφέρουν τα προνόμια. Έχω βαρεθεί πια με αυτή την τσαπατσουλιά. Αυτό το ράβε-ξήλωνε. Αλλά μια ζωή αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα και για αυτό έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει. Θα πρέπει να ξεκολλήσουμε από τη μιζέρια επιτέλους. Θα πρέπει αυτοί που έχουν τις τύχες του λαού στα χέρια τους να σκέφτονται διαφορετικά. Να μην υπάρχει πελατειακή σχέση με τους ψηφοφόρους». 

 

Πολύ απλά, γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει ή συνέβαινε αυτό; 

«Δεν μπορώ να το ξέρω. Για ποιον λόγο αυτοί οι ''έξυπνοι'' έπαιρναν αυτές τις πρωτοβουλίες. Αυτό που ξέρω είναι ότι από τους προγόνους μας είχαμε την τύχη και την ευλογία να έχουμε το πιο όμορφο ''οικόπεδο'' στον κόσμο και δεν το διαχειριστήκαμε σωστά». 

 

Κάτι πιο...γήινο. Πιο όμορφη στιγμή στην καριέρα σου; Το Champions League με τον Ολυμπιακό ή το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική στο Παγκόσμιο; 

«Μακάρι να διαψευστώ, αλλά πιστεύω ότι ήμουν κομμάτι των δύο πιο σημαντικών στιγμών της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Δεν πιστεύω -και το ξαναλέω, ότι μακάρι να διαψευστώ- πως θα μπορέσει ξανά ελληνική ομάδα να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης ή ότι η Εθνική θα κατακτήσει και πάλι μετάλλιο. Και οι δύο είναι ιστορικές στιγμές». 

 

Θα ήθελα και ένα σχόλιο για την Εθνική μετά την αποτυχία στους Ολυμπιακούς... 

«Από τις μεγαλύτερες αποτυχίες έρχονται οι επιτυχίες. Αγγίζεις τον πάτο και μετά προσπαθείς να σηκωθείς. Υπάρχει ταλέντο, όρεξη και καλοί παίκτες στην Εθνική. Απλά όπως σε όλες τις ομάδες χρειάζεται ''μαέστρος''. Και θα πρέπει η ομοσπονδία να βρει την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα του προπονητή. Θεωρώ ότι αν δεν βρεθεί εξαιρετική λύση από το εξωτερικό, καλό θα είναι να είναι Έλληνας. Υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες προπονητές που είτε είναι άνεργοι είτε εργάζονται απλά και μόνο για να κρατούν επαφή με τον χώρο. Ξέρουν τη φιλοσοφία και την ψυχοσύνθεση του Έλληνα παίκτη και τις συνθήκες». 

 

Θα μείνεις στην ιστορία ως ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Α1... 

«Να σου πω την αλήθεια ήταν κάτι που ποτέ δεν με ενδιέφερε. Ποτέ δεν το κυνήγησα. Άλλωστε ποτέ στην καριέρα μου δεν πανηγύρισα δεύτερες θέσεις. Αυτός που αξίζει το χειροκρότημα είναι ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ και μάλιστα με μία επίδοση (σ.σ.: έχει ξεπεράσει τα 1.470 γκολ) που δεν πιστεύω ότι θα φτάσει κάποιος. Εγώ αυτό που θέλω είναι να με θυμούνται όλοι ως έναν άνθρωπο που πάντα έβαζε την ομάδα πάνω απ' όλα. Ούτε ως τον καλύτερο ούτε ως τον χειρότερο. Απλά δίνω και την ψυχή μου κάθε φορά που παίζω».

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βλάχος: "Είμαστε ΑΕΚ και θα επιβιώσουμε"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οι ατάκες της χρονιάς στην Ιταλία

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπήκε το 2013! (ΦΩΤΟ).Φυσικά όχι στην Ελλάδα... ακόμα.Ας γινει μονο εκει,,,εδω τι να κανει???.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Εφταιξα που δεν έπαιξα στον Ολυμπιακό»


Ο Γιώργος Γκαλίτσιος στάθηκε στον εκκεντρικό χαρακτήρα του που του δημιούργησε και πάρα πολλά προβλήματα στην καριέρα του και δη στον Ολυμπιακό.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Γκαλίτσιος στην εφημερίδα «Goal News»
Για τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής:
«Η ομάδα δεν ήταν στα καλύτερά της. Προσωπικά, υπήρχε και το βάρος του ονόματος. Αυτό το βάρος που δεν αισθάνθηκα ποτέ, αλλά οι άλλοι ήθελαν να μου φορτώνουν και να με βλέπουν διαφορετικά. Συνεχώς υπήρχε μία διαδικασία σύγκρισης. Τέλος πάντων.
Ήμουν μικρός τότε λοιπόν, αλλά είχε ήδη να ξεκινήσει να χτίζω την κοσμοθεωρία μου. Έκανα αυτό που μου άρεσε κι αυτό που ήθελα χωρίς να υπολογίζω τις έξωθεν γνώμες. Έβγαινα έξω, αγόρασα αυτοκίνητο όταν πολλοί συμπαίκτες μου αρνούνταν να κάνουν τις επιθυμίες τους πραγματικότητα επειδή φοβούνταν τι θα πει ο κόσμος. Τότε υπήρχαν κάποιοι επιτήδειοι που έπαιρναν τηλέφωνο τον πατέρα μου και του έλεγαν να με μαζέψει επειδή βγαίνω έξω, επειδή έχω έναν ιδιαίτερο τρόπο γενικώς.
Αλλά τι να τους πω; Τι να απαντήσω σε κάποιον που δεν ξέρει τα βασικά. Να του πω ότι έβγαινα και ξενυχτούσα στα ρεπό; Τι θα έπρεπε να κάνω; Να μείνω μέσα και να κλάψω τη μοίρα μου; Τότε λοιπόν, εκείνη την περίοδο, ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θέλω να μείνω μόνος μου. Η μητέρα μου έβαλε τα κλάματα. “Τι είναι αυτά που ζητάς; Τι θα πει ο κόσμος”, μου είπε.
“Μάνα, δεν με ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος. Δεν με απασχολεί καθόλου”, της απάντησα και ήταν σε μία περίοδο, που αυτός ο… κόσμος είχε προσπαθήσει να εισέλθει για τα καλά μέσα στο σπίτι μας. Ήταν η εποχή που το τηλέφωνο του πατέρα μου χτυπούσε συχνά από αυτόκλητους παιδαγωγούς, δήθεν φίλους, που ήθελαν το καλό μου.
“Μου λένε ότι γυρνάς δεξιά κι αριστερά, ότι βγαίνεις, ότι…, ότι…, ότι…”, μου είπε μια φορά ο πατέρας μου. “Πατέρα, άκου με. Εγώ νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου. Αυτός που σε πήρε τηλέφωνο, προφανώς, δεν τα έχει καλά με τον εαυτό του και ψάχνει να βρει ενδιαφέρον στη ζωή κάποιου άλλου. Να τους πεις εκ μέρους μου ότι τους έχω γραμμένους”, του είπα. “Τελικά είσαι πολύ ιδιότροπος”, απάντησε ο Γιάννης.
Ο χρόνος πέρασε. Προσωπικά άρχισα να αισθάνομαι πιο απελευθερωμένος, αυτό μου έβγαινε και στο παιχνίδι μου, ήμουν καλά και το έδειχνα. Με τον καιρό ήρθε και το πιο εκκεντρικό ντύσιμο, έβγαινα και δεν με ένοιαζε τίποτα.
Το ποδόσφαιρο, βεβαίως, δεν επηρεαζόταν σε τίποτα από όλα αυτά και είναι βλακώδες έστω κι αν το σκεφτεί κανείς .Ήταν, άλλωστε, ορατό. Ένα χρόνο μετά, ήρθε ο πατέρας μου και μου άνοιξε μία συζήτηση. “Τελικά ξέρεις κάτι; Δίκιος έχεις. Γιατί πρέπει να με νοιάζει τι θα πει ο κόσμος; Ειλικρινά σου μιλάω, γιε μου, κάνε ό,τι θες”».
Για την πορεία του στον Ολυμπιακό:
«Σου είπα, ο χαρακτήρας μου με έχει βάλει σε μπελάδες κάποιες φορές. Επίσης, η εκκεντρικότητα δεν έπαιξε ρόλο στον Ολυμπιακό. Ήταν λάθος κάποιες συμπεριφορές που είχα. Φαντάσου πως ακόμα θυμάμαι μία κουβέντα που είχαμε τον πατέρα μου στο σπίτι λίγο πριν υπογράψω στον Ολυμπιακό.
“Είσαι σίγουρος για την επιλογή σου;”, με ρώτησε. “Απόλυτα. Είμαι καλύτερος από όλους και θα παίξω”, απάντησα με θράσος. Περίμενα ίσως ότι θα παίξω πολύ σύντομα κι όταν αυτό δεν συνέβαινε, πήγαινα στην προπόνηση ξενερωμένος. Κι αυτό προφανώς έβγαινε. Αυτό είναι λάθος δικό μου. Υπήρχαν στιγμές που πήγαινα στο γήπεδο και δεν ήθελα να βλέπω κανέναν. Θα σου θυμίσω κάτι και βγάλε εσύ τα συμπεράσματά σου.
Όταν πήγαμε για προετοιμασία στην Ολλανδία, ο Βαλβέρδε είχε δηλώσει ότι ο Γκαλίτσιος είναι θησαυρός για την ομάδα. Εγώ τι άλλο να προσθέσω; Προφανώς δεν είχε κι εγώ τη σωστή συμπεριφορά. Και ναι, όντως, αν μου έκανες την ίδια ερώτηση πριν από δύο χρόνια, πιθανώς να ήμουν θυμωμένος και να μην σου απαντούσα με τον ίδιο τρόπο.
Γενικά όσο έμεινα στον Ολυμπιακό συνέβησαν όλα. Ακόμα και τραυματισμοί που εγώ πολύ σπάνια χτυπάω. Ίσως να ήταν η αρνητική σκέψη και διάθεση που είχα σχηματίσει και που με οδηγούσε ακόμα και στους τραυματισμούς».
Για τον έχει αναγνωρίσει τα λάθη του όσο διάστημα είναι στο εξωτερικό:
«Όχι τόσο. Με έχει βοηθήσει πολύ η μεταβατική περίοδος. Αυτοί οι τέσσερις μήνες δηλαδή που έμεινα χωρίς ομάδα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμένα. Ένιωθα ότι ήμουν διωγμένος. Έλεγα ότι αυτά που βγάζουν προς τα έξω για εμένα δεν ισχύουν. Αυτοί οι τέσσερις μήνες ήταν που με βοήθησαν να τα ξεπεράσω όλα.
Φαντάσου ότι με έπαιρναν τηλέφωνο δημοσιογράφοι και μου έλεγαν “Άντε να βρούμε καμία ομαδούλα για εσένα”. Και τους απαντούσα: “Φίλε, μην ανησυχείς για εμένα. Θα το κόψω. Έχω λεφτά να ζήσω άνετα να ζήσω σε όλη μου τη ζωή”. Άκου εκεί. Να βρούμε κάποια ομαδούλα.
Τι λες ρε φίλε… Καλύτερα να λυπηθείς τον εαυτό σου, όχι εμένα. Ευτυχώς, όμως, τότε είχα βρει και τον δικό μου άνθρωπο, τον Μάκη Μίχα, που με βοήθησε σε πολλά πράγματα, όπως και ο Πολ Κουτσολιάκος. Εκείνη την περίοδο ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Με έμαθε να σκέφτομαι διαφορετικά, να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου.
Είχα φτάσει στο σημείο να ξυπνάω και να γελάω. Να κοιτάζω στον καθρέφτη και να λέω στον εαυτό μου γελώντας ειρωνικά: “Μπράβο μεγάλε. Δεν έχεις ομάδα. Τι ωραία που τα κατάφερες…”».
Για τα δύο πράγματα που θα ήθελε να κάνει πριν εγκαταλείψει την καριέρα του…
Πρώτον: «Θέλω να κατακτήσω τον τίτλο σε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης».
Δεύτερον: «Να πάρω πρωτάθλημα με τη Λάρισα. Το πιστεύω. Αν δεν το πίστευα, θα ντρεπόμουν να το πω».
 Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βλάχος: "Είμαστε ΑΕΚ και θα επιβιώσουμε"

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βλάχος: "Είμαστε ΑΕΚ και θα επιβιώσουμε"

Αισιόδοξος πως η ΑΕΚ θα παραμείνει στη Super League εμφανίστηκε ο Βαλεντίνος Βλάχος, ο οποίος εξήγησε πως η Ένωση θα έπρεπε να είχε περισσότερους πόντους στον 1ο γύρο.


Οι δηλώσεις Βλάχου στην "Ώρα για Σπορ"
"Στην αρχή της σεζόν κανείς δεν περίμενε πως στα Χριστούγεννα θα είμαστε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγούμε από αυτή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Νομίζω πως όλα είναι στο χέρι μας. Έχουμε καλή ομάδα και οι προσθήκες που έγιναν θα μας βοηθήσουν πολύ. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είμαστε ΑΕΚ και θα επιβιώσουμε. Από εδώ και πέρα κάθε ματς είναι τελικός για μας κι έτσι θα το αντιμετωπίσουμε. Δεν σκεφτόμαστε καν το ενδεχόμενο του υποβιβασμού".
"Η θέση που έχουμε μας αδικεί. Η ομάδα δεν ήταν τόσο κακή και σε πολλά ματς χάσαμε βαθμούς που έπρεπε να πάρουμε. Σίγουρα έγιναν κάποια προσωπικά λάθη που στοίχισαν βαθμούς, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις έπαιξε το ρόλο της και η διαιτησία. Νομίζω πως οι διαιτητές δείχνουν να μη σέβονται την ΑΕΚ και δεν την αντιμετωπίζουν όπως αξίζει στο όνομα και την ιστορία της".
"Αυτά είναι πρωτόγνωρα για μένα και δεν θα έχω αντιμετωπίσει ξανά. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος και θα βρούμε το δρόμο μας. Όσα γίνονται προσπαθούμε να τα αφήνουμε στην άκρη όταν ξεκινάει το παιχνίδι και νομίζω πως μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε αυτό".
"Αυτό που με απασχολεί είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στις προπονήσεις και τους αγώνες. Δεν έχω πετύχει τίποτα ακόμα. Στόχος μου είναι να δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ και να συνεχίσω να βελτιώνομαι".
"Εύχομαι η ΑΕΚ να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ψηλά, εκεί που της αξίζει. Αυτό θέλουμε όλοι κι ελπίζουμε να γίνει σύντομα".
Πηγή: Contra

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οι ατάκες της χρονιάς στην Ιταλία

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπήκε το 2013! (ΦΩΤΟ).Φυσικά όχι στην Ελλάδα... ακόμα.Ας γινει μονο εκει,,,εδω τι να κανει???.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα ταλέντα που ξεχώρισαν στο 2012

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει 24 νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που το 2012 έκαναν το δικό τους ξεπέταγμα και αναμένεται στο μέλλον να είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών των ευρωπαϊκών γηπέδων (videos).

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Πωλούνται Σισοκό, Βιεϊρίνια, τέλος ο Κυριάκος"

Ο τεχνικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ, Κλάους Αλοφς, αποκάλυψε πως οι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν Βιεϊρίνια και Σισοκό, αρκεί να μπορούν να πληρώσουν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Παράλληλα τόνισε πως έχει τελειώσει για την ομάδα του ο Σωτήρης Κυριάκος.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην Sportday:
Αρκετά χρήματα θα πρέπει να δαπανήσει ο Παναθηναϊκός αν θέλει το καλοκαίρι να αγοράσει τα δικαιώματα του Ιμπραήμ Σισοκό από τη Βόλφσμπουργκ.
«Δεν μας ενδιαφέρει να ανανεωθεί ο δανεισμός του. Ο παίκτης είναι προς πώληση. Με ένα ποσό λίγο πάνω από τις 500.000 θα μπορούσε να γίνει ένα καλό deal», ανέφερε ο Κλάους Άλοφς. Ίσως, πάντως, αν μπει ένα ποσοστό μεταπώλησης να μπορεί να μειωθεί το κόστος αγοράς του Αφρικανού μεσοεπιθετικού.
Στο χέρι του ΠΑΟΚ
Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Παρότι είναι στα πλάνα του Ντίτερ Χέκινγκ, εφόσον η Βόλφσμπουργκ ικανοποιηθεί οικονομικά, δεν θα έχει πρόβλημα να τον παραχωρήσει.
«Ο παίκτης υπολογίζεται, είναι στα πλάνα της ομάδας και το τελευταίο διάστημα έχει δείξει πως ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του γερμανικού πρωταθλήματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε πιθανή πώλησή του. Αν ο ΠΑΟΚ ικανοποιήσει τις οικονομικές μας απαιτήσεις, τότε όλα μπορούν να γίνουν. Στο χέρι του είναι», τόνισε ο Κλάους Άλοφς.
«Δεν θα ξαναπαίξει ο Κυργιάκος»
Ο Σωτήρης Κυργιάκος είναι εκτός πλάνων της Βόλφσμπουργκ. Κι αυτό δεν θα αλλάξει, όπως ξεκαθαρίζει η γερμανική ομάδα δια στόματος του πλέον αρμοδίου.
«Ο ίδιος έχει χαράξει διαφορετικό δρόμο από αυτόν της ομάδας. Για το κέντρο της άμυνας έχουμε πολλές λύσεις εξάλλου και είμαστε ικανοποιημένοι από το υλικό μας. Ο ατζέντης του έχει ενημερωθεί να του βρει άλλο εργοδότη. Δεν θα αγωνιστεί ξανά με τη Βόλφσμπουργκ», τόνισε.
  ΠΗΓΗ:novasports.gr

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr