29 Νοε 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στην αντεπίθεση Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Νίνης ΝτίναςΟι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κατέθεσαν κοινή αγωγή ακυρώσεως της απόφασης της Super League για τη φίμωση των ομάδων η οποία είναι αντίθετη με το καταστατικό.

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για την απόφαση της Super League να προσθέσει διάταξη στο καταστατικό για την φίμωση των ομάδων.
Οι δύο ΠΑΕ με κοινή τους ανακοίνωση έκαναν γνωστό πως κατέθεσαν αγωγή προκειμένου να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
"Την Πέμπτη 28.11.2013, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Αθηνάς Μπαλωμένου και Αλέξανδρου Λυκουρέζου αντιστοίχως, αγωγή ακυρώσεως κατά αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της Super League που έλαβε χώρα στις 29.10.2013.
Με την εν λόγω απόφαση τροποποιείται το καταστατικό της Super League με την προσθήκη ειδικής πειθαρχικής διάταξης, η οποία με εντελώς αυθαίρετο τρόπο επιβάλλει χρηματική πειθαρχική ποινή σε βάρος ΠΑΕ, σε περίπτωση που η ίδια ή οποιοδήποτε πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προβαίνει σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της Super League, εφόσον έτσι κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιό της.
Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, εφόσον το Δ.Σ. της Super League, κρίνει ότι κάποιο πρόσωπο συνδέεται με ΠΑΕ – μέλος της, χωρίς η σύνδεση αυτή να στηρίζεται απαραίτητα στο νόμο, θα μπορεί να "βαφτίζει" την όποια πράξη του προσώπου αυτού ως απαξιωτική, προκειμένου να επιβάλει στην ΠΑΕ δυσανάλογη χρηματική ποινή, αλλά και περιορισμούς που αφορούν στη συμμετοχή της διωκόμενης ΠΑΕ στο Πρωτάθλημα, ή στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.
Η διάταξη αυτή αντιτίθεται κατάφωρα στο νόμο και το καταστατικό, θέτει σε κίνδυνο το κύρος της διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Κατηγορίας και το καθήκον πίστεως και αλληλεγγύης εντός του συνεταιρισμού". 

Πηγή: Sport 24

LIVE SΤREAMING.19:00 Budivelnik vs CSKA Moscow,LIVE SΤREAMING.19:30 Zalgiris vs EA7 Emporio Armani, LIVE SΤREAMING.20:15 Anadolu Efes vs Strasbourg Euroleague.Eastern European Summer Time

Δεν υπάρχουν σχόλια: