29 Οκτ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έδωσαν 27,8 εκατ. ευρώ για γραμματόσημα

Έτσι σκορπάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού...
Τελικά αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα! Παρά την πλήρη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η γενική κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, εν μέσω κρίσης, φτάνοντας στο σημείο να ξοδεύει το αστρονομικό ποσό των 27.864.871 ευρώ για να μεταφέρει εφημερίδες στα υπουργεία. 
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα της διαύγειας που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η NEWSBOMB, την ώρα που η κυβέρνηση υπέγραφε τα μνημόνια για τις απάνθρωπες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των ελλήνων πολιτών, την ίδια περίοδο το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης υπέγραφαν – ανά δίμηνο - εντολές πληρωμών προς τα ελληνικά ταχυδρομεία που άγγιζαν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να διακινούνται οι εφημερίδες προς τα υπουργεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν για την αγορά των εφημερίδων, που προφανώς κοστίζουν πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά μόνο για την διαδικασία τα μεταφοράς τους, δηλαδή για τα ταχυδρομικά.
Με τα χρήματα του λαού διακινούσαν εφημερίδες στα υπουργεία!
Όπως φαίνεται από τις εντολές που αποστέλλουν τα παραπάνω υπουργεία και οι γενικές γραμματείες προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, «τα χρήματα αφορούν διακίνηση εφημερίδων και περιοδικών στο εσωτερικό της χώρας», ενώ το χρηματικό ένταλμα εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου που είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Το συνολικό ποσό για την μεταφορά των εφημερίδων κατά το διάστημα Ιανουάριος του 2010 μέχρι και Δεκέμβριος του 2010 έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 27.864.871 ευρώ!
Οι εξωφρενικές σπατάλες επί υπουργίας Ραγκούση - Πεταλωτή
Όλως τυχαίως την περίοδο που συνέβαιναν οι παραπάνω σπατάλες, στο τιμόνι του υπουργείου εσωτερικών ήταν ένας εκ των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, που από δήμαρχος Πάρου βρέθηκε υπερ-υπουργός στην μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για τον κ. Γιάννη Ραγκούση ο οποίος έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι για τη διάσωση της χώρας. Το γλυκό έρχεται να δέσει, αφού συναρμόδιος για τις εξοργιστικές σπατάλες ήταν και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος υπέγραφε τις σχετικές εντολές πληρωμών. Το αχτύπητο δίδυμο των προστατευομένων του Γιώργου Παπανδρέου χρέωνε με 27,8 εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο δίμηνο του 2010, από το υπουργείο του Γιάννη Ραγκούση δόθηκε εντολή στο Γενικό Λογιστήριο να εκταμιευθούν 4.443.567,38 ευρώ, για το δεύτερο δίμηνο δόθηκαν 4.937.337,28, για το τρίτο δίμηνο 4.643.460,80, για το τέταρτο 4.014.613,57 ευρώ , για το πέμπτο 4.602.757,22, για το έκτο δίμηνο 4.833.683,80 ευρώ, ενώ βγήκε και κονδύλι αναδρομικών για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο ύψους 389.453,78 ευρώ!

Η NEWSBOMB ΛΕΕΙ
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους πως, την ώρα που ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού λιμοκτονεί και βρίσκεται στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης, η γενική κυβέρνηση εξακολουθεί να σκορπάει πακτωλό χρημάτων για γραμματόσημα και ταχυδρόμους προκειμένου να ενημερώνονται οι διάφοροι μανδαρίνοι και καρεκλοκένταυροι της κεντρικής διοίκησης. Είναι αυτονόητο ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να είχαν καλυφθεί άλλες τρύπες του προϋπολογισμού και ενδεχομένως να είχαν αποφευχθεί ορισμένες από τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ουδείς γνωρίζει εάν η συγκεκριμένη εξοργιστική κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος εξακολουθεί να υφίσταται και για τα έτη 2011, 2012 και 2013, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις πιο απάνθρωπες περικοπές και στην πιο σκληρή φορολογική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα. Το οικονομικό επιτελείο οφείλει να απαντήσει άμεσα και αναλυτικά αν εξακολουθεί να γίνεται κατ΄ αυτό τον τρόπο κακοδιαχείριση και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, καθώς επίσης και να δικαιολογήσει επαρκώς την ανάγκη που καθιστά απαραίτητη την τόσο δαπανηρή διακίνηση εφημερίδων στα υπουργεία και στις γενικές γραμματείες της δημόσιας διοίκησης. Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και η δικαιοσύνη οφείλουν να διερευνήσουν αν όντως τα χρήματα αυτά πήγαιναν στον προορισμό τους ή αν κάλυπταν άλλες τρύπες του προϋπολογισμού. Για ποιο λόγο και ποιοι σκορπούσαν τόσα εκατομμύρια ανεξέλεγκτα; Το όλο ζήτημα εδράζεται στην ανικανότητα κάποιων να ασκήσουν χρηστή διοίκηση ή μήπως κάποιοι έβαζαν χρήματα στην τσέπη; 


Πηγή: OnSports

Live Streaming.21:45 Arsenal vs Chelsea.England Capital One Cup .Eastern European Time

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στην Εθνική Ισπανίας και επίσημα ο Ντιέγο Κόστα

Live Streaming.21:45 Manchester United vs Norwich City England Capital One Cup .Eastern European Time

Live Streaming.23:00 Celta de Vigo vs FC Barcelona Spain LIGA Eastern European Time

Δεν υπάρχουν σχόλια: