Με τίτλο «Τα καυτά σημεία του κόσμου», το περιοδικό «Διπλωματικός και Διεθνής Καναδάς», αναφέρεται στις «προβληματικές» περιοχές του πλανήτη, οι οποίες απασχόλησαν την επικαιρότητα το 2012, όχι και με τόσο θετικό τρόπο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα.
 Ο αρθρογράφος Γούλφγκανγκ Ντέπνερ απαριθμεί τις «προβληματικές» περιοχές, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 14η θέση, λόγω των προκλήσεων που αντιμετώπισε στον τομέα της Οικονομίας.
Στο άρθρο επισημαίνεται, ότι με αφορμή την ελληνική κρίση, η ΕΕ θα πιεστεί περισσότερο, είτε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ομοσπονδοποίησης, είτε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των φυγόκεντρων τάσεων.
Υπογραμμίζεται, ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα οι πολίτες της «κατάπιαν τη μία μετά την άλλη αναξιοπρέπεια, και η καθεστηκυία πολιτική τάξη μαζί με μία ευρύτερη κουλτούρα διαφθοράς και φοροδιαφυγής, είναι, εν πολλοίς, υπεύθυνοι για την κατάσταση του ελληνικού κράτους».
Τονίζεται, δε, ότι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν τη λιτότητα, όπως αυτή έχει διαπιστωθεί από τη διεθνή κοινότητα, χρειάζονται κάποιες εξηγήσεις αλλά και κατανόηση. Ο αρθρογράφος σημειώνει πως αν δεν υπάρξει κατανόηση προς τον ελληνικό λαό θα ενισχυθούν πολιτικές επιλογές, οι οποίες είναι ακραίες, κάνοντας αναφορά στην αύξηση των φασιστικών μορφωμάτων στη χώρα.
Πηγή protothema.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Λάθος που έμπλεξα με τον πρίγκιπα!»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μήνυμα Μασάντο για δουλειά

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»


 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Ψεύτης ο Μουρίνιο"