23 Δεκ 2012

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πότε γεννήθηκε ο Ιησούς;

Πότε γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός; Γεννήθηκε πράγματι πριν από 2012 χρόνια; Ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης γράφει...
 

Πότε αλήθεια γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός ; Το έτος Μηδέν, ή το κάποια άλλη χρονιά, όπως π.χ. το 4 π.Χ ; Αν λάβουμε υπ΄ όψη την ιστορία και την Αστρονομία, τότε αγόμεθα στο συμπέρασμα οτι ο Κύριός μας γεννήθηκε το ετος 4 π.Χ. Το απέδειξε αξ άλλου και ο διαπρεπής αστρονόμος Κων. Χασάπης, ο οποίος απέδειξε μάλιστα οτι το αστρο της Βηθλεέμ ήταν αληθινό.
Ας δούμε όμως γιατί πρέπει να πούμε οτι ο χρόνος γεννήσεως του Χριστού δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια και ακρίβεια σε κανένα απο τα Ιερά Ευαγγέλια. Ακριβώς αυτη την παράλειψη χρειάζεται να ερευνήσουμε.
Η Διονυσιακή χρονολογία που καθιερώθηκε το 533 μ.Χ. για τους επιστήμονες είναι λανθασμένη, γιατί ο Διονύσιος ο Μικρός θεώρησε ως έτος γεννήσεως του Ιησού το 574 απο κτίσεως Ρώμης. Στην πραγματικότητα όμως το έτος αυτό είναι το 750 απο κτίσεως Ρώμης, δηλαδή το ετος 4 π.Χ. Και αυτό γίνεται φανερό απο δύο γεγονότα:
α) Ο Οκταβιανός, στο 28ο έτος της ηγεμονίας του οποίου γεννήθηκε ο Ιησούς, είχε γίνει ύπατος και μοναδικός κύριος του ρωμαϊκού κράτους το 723 απο κτίσεως Ρώμης, δηλαδή το 31 π.Χ. Αργότερα μάλιστα , το 727, δηλαδή το 27 π.Χ. ονομάστηκε και “Αύγουστος”.
β) Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Ματθαίο, ο Ιησούς γεννήθηκε “εν ημέραις Ηρώδου του βασιλέως” ( Ματθ. 2.1). Είναι όμως γνωστό απο τον ιστορικό Ιώσηπο οτι ο Ηρώδης ο Μέγας πέθανε το ςτος 750 απο κτίσεως Ρώμης δηλαδή το έτος 4 π.Χ. σύμφωνα με τις αστρονομικές μετρήσεις σημειώθηκε στις 11 Απριλίου, γιατί εορτάζετο την πρώτη εαρινή πανσέληνο.
Ο Ιώσηπος αναφέρει ακόμα οτι λίγο πριν απο τον θάνατο του Ηρώδη έγινε μερική έκλειψη Σελήνης στις 13 Μαρτίου του 4 π.Χ. Άρα ο Ηρώδης πέθανε μεταξύ 13 Μαρτίου και 11 Απριλίου του 4 π.Χ. σύμφωνα με την Διονυσιακή χρονολογία.
Κατά τον ευαγγελιστή Μάρκο Λουκά ο Ιησούς γεννήθηκε “ εν ετει πεντεκαιδεκάτω της ηγεμονίας Τιβερίου Καίσαρος… Εγένετο ρήμα Θεού επί Ιωάννην … και ήλθεν εις πάσαν την περίχωρον το Ιορδάνου κηρύσσων βάπτισμα μετανοίας” ( Λουκά 3,1-3) “ Και Ιησού βαπτισθέντος… αυτός ήν Ιησούς ωσεί ετών τριάκοντα αρχόμενος ( ενν. του έργου του)” (Λουκά 3,23)
Την εξουσία, είναι γνωστό όμως οτι την ασκούσε ουσιαστικά ο Τιβέριος Κλαύδιος Νέρων σαν αυτοκράτορας, όχι απο το 767 απο κτίσεως Ρώμης (14 μ.Χ.) αλλά απο το 765 απο κτίσεως Ρώμης (12 μ.Χ.) όταν είχε υποκαταστήσει τον αυτοκράτορα Οκταβιανό. Μόνο λοιπόν εάν θεωρηθεί το έτος 765-766 απο κτήσεως Ρώμης (14-15 μ.Χ.) το πρώτο έτος της ηγεμονίας το Τιβερίου, τότε : α) 15ο έτος της ηγεμονίας του είναι είναι το 779-780 απο κ.Ρ. (26-27 μ.Χ.) και β) Επαληθεύεται η πληροφορία του Ματθαίου, οτι ο Ιησούς γεννήθηκε “εν ημέραις Ηρώδου” δηλαδή το 750 απο κ.Ρ. ( 4 π.Χ.).
Ας δούμε όμως τι λέει και ο ευαγγελιστής Ιωάννης. Οταν ο Ιησούς μετέβη στην Ιερουσαλήμ, το πρώτο Πάσχα του δημοσίου βίου του οι Ιουδαίοι του ζήτησαν σημείο οτι είναι ο Μεσσίας. Οπότε εκείνος απάντησε: “λύσατε τον ναόν τούτον και εν τρισίν ημέραις εγερώ αυτόν”. Και οι Ιουδαίοι του απάντησαν: “Τεσσαράκοντα και εξ έτεσιν ωκοδομήθη ο ναός ούτος και εν τρισίν ημέραις εγερείς αυτόν;”
Κατά τον Ιώσηπο όμως η ανοικοδόμηση του ναού άρχισε το 18ο έτος της βασιλείας του Ηρώδου του Μεγάλου 734-735 απο κτήσεως Ρώμης ( 20-19 π.Χ.). Επειδή λοιπόν οι Ιουδαίοι αναφέρθηκαν σε 46 συμπληρωμένα έτη απο της ανοικοδομήσεως του ναού, αυτό σημαίνει οτι το πρώτο Πάσχα μετά το 46ο έτος της ανοικοδομήσεως (27 μ.Χ.) είναι το 28 μ.Χ. Επομένως τα γεγονότα της ζωής και του έργου του Ιησού, όσα καλύπτουν το διάστημα απο της βαπτίσεως μέχρι του πρώτου Πάσχα (28 μ.Χ.) δεν είναι πολλά. Και το διάστημα αυτό δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών. Και η βάπτιση του Ιησού θα πρέπει να έγινε οχι νωρίτερα απο τον Οκτώβριο του έτους 780 απο κ.Ρ. ( 27 μ.Χ.) εφ΄ όσον το Πάσχα εορτάζετο στις αρχές Απριλίου.
Ο Ιησούς όμως ήταν περίπου 30 ετών όταν βαπτίσθηκε και άρα θα πρέπει να γεννήθηκε το έτος 750 απο κ. Ρ. Δηλαδή το 4.μ.Χ. Πρέπει να αναφερθεί οτι στο ευαγγέλιο του Λουκά γίνεται λόγος για την απογραφή κατά την οποία γεννήθηκε ο Ιησούς και η οποία “πρώτη εγένετο ηγεμονεύοντος της Συρίας Κυρηνίου. Άρα και σύμφωνα με τα νεώτερα αρχαιολογικά ευρήματα ο Κυρήνιος ήταν διοικητής της Συρίας το 4 μ.Χ.
Με το γεγονός όμως της γεννήσεως του Ιησού Χριστού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος και ο αστέρας της Βηθλεέμ Οι έρευνες που έγιναν απο αστρονόμους, δείχνουν οτι και αυτό το περίεργο ουράνιο φαινόμενο δεν συνέβη το έτος μηδέν.
   Η γέννησις του Χριστού
Νά ΄μουν τού στάβλου έν΄αχυρο, ενα φτωχό κομμάτι,
την ώρα π΄ανοιξε ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι !
Νά ιδώ την πρώτη του ματιά και το χαμόγελό του
το στέμμα των ακτίνων του γύρω στο μέτωπό του.

Νά λάμψω απο τη λάμψη του κι εγώ σά διαμαντάκι,
κι από τη θεία του πνοή να γίνω λουλουδάκι,
να μοσκοβοληθώ κι εγώ απο την ευωδία
που άναψε στα πόδια του των Μάγων η λατρεία !

Κωστής Παλαμάς
Πηγή: enikos.gr

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Γιούχα» στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!


Έντονες αποδοκιμασίες ακούστηκαν από την κερκίδα του Άρη προς τους παίκτες της ομάδας μετά τον αποκλεισμό τους από την Καλλιθέα το βράδυ της Κυριακής.

«Γιούχα» έπεσε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά το 2-1 του Άρη με την Καλλιθέα που έθεσε εκτός της συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδας την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας του Άλκαραθ ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εικόνα του συλλόγου και από τον αποκλεισμό του κάτι που δεν έκρυψε με τις ανάλογες αποδοκιμασίες.

Πηγή: Gazzetta 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βάντο: "Φεύγω γιατί δεν μπορώ να συντηρήσω την οικογένειά μου"

Με επιστολή του προς την ΠΑΕ ΟΦΗ, ο Βάντο εξήγησε τους λόγους που αποχωρεί από την ομάδα και ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη που του έδειξε. Διαβάστε τις συγκλονιστικές δηλώσεις του Βραζιλιάνου...

Για τις δύσκολες στιγμές που ζει αυτός και η οικογένειά του, μίλησε μέσω επιστολής του προς την ΠΑΕ ΟΦΗ, ο Βάντο, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς χρήματα, γι' αυτό και φεύγει από τους Κρητικούς.
Ο Βραζιλιάνος άσος, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί, ενώ είπε ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους της ομάδας.
Αναλυτικά η επιστολή: "Αισθάνομαι την υποχρέωση πριν αναχωρήσω για την πατρίδα μου (Βραζιλία) να σας αναφέρω τους λόγος της αποχώρησης μου από τον ΟΦΗ και από την Ελλαδα.
Όπως γνωρίζετε τα οικονομικά προβλήματα του Ο.Φ.Η είχαν μεγάλο αντίκτυπο και σε μένα. Έτσι ώστε να πάρω την απόφαση μου, "αφού με παραμελήσατε, ώστε να μην μπορώ να συντηρηθώ τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου".
Αγαπώ τον Ο.Φ.Η. και τους τόσο ζεστούς φιλάθλους, αυτό είναι η αλήθεια, και απ' ό,τι καταλαβαίνω με αγαπάτε και εσείς. Σας ζητώ συγνώμη που δεν μπόρεσα να σας προσφέρω περισσότερα στα αγωνιστικά αυτά παιχνίδια που έπαιξα με την ασπρόμαυρη φανέλα του ΟΦΗ, αλλά δεν μου δόθηκε και η ευκαιρία να δείξω και τον ταλέντο μου στη θέση που στην πραγματικότητα αξίζω. Δεν είμαι άνθρωπος της μεγάλης δόξας και ούτε θα είμαι ποτέ.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με βοήθησαν στην δύσκολη αυτή περίοδο που είχα. Σας ευχαριστώ επίσης και για την αγάπη σας προς εμένα!!
Vando Francisco dos Santos".

Πηγή: Sport 24 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η δημοφιλέστερη ομάδα στον πλανήτη


Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ομάδα που μέσα σε μια 10ετία έγινε το βαρύτερο team brand name του κόσμου: την Μπαρτσελόνα. 
Περίπου 12 χρόνια πίσω, τον Φεβρουάριο του 2001, επισκεπτόμουν για πρώτη φορά το “Καμπ Νου”, ακολουθώντας τον καιρό εκείνο την ΑΕΚ, που έβρισκε μπροστά της την Μπαρτσελόνα στον τέταρτο γύρο του UEFA Cup. Οι Ελληνες της αποστολής επισκεπτόμασταν τον τόπο, την έδρα μιας ξεθυμασμένης έκδοσης της Μπαρτσελόνα, αυτής που έδινε τότε την εντύπωση ότι κυκλοφορούσε περίπου άσκοπα στις διοργανώσεις που συμμετείχε, δίχως υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις από τον εαυτό της.
Είχε χάσει όλους τους τίτλους, είχε χάσει τον Φίγκο από την Ρεάλ, είχε διώξει τον Λουίς Φαν Γκάαλ, είχε ήδη αρχίσει να ζει το “πέτρινο” διάστημά της στην 10ετία.

Τι είχε, για να ζηλέψει κανείς, η Μπάρτσα τον καιρό εκείνο; Ενα λαμπρό και σύγχρονο μουσείο, και τον Ριβάλντο. Ο Γκουαρντιόλα ήταν στις τελευταίες του μέρες ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ο Λουίς Ενρίκε το πάλευε, ο Τσάβι διένυε τον τρίτο του χρόνο στην πρώτη ομάδα και δεν ήταν ακόμη, στα 21 του, αρκετός για να παίρνει την ομάδα στην πλάτη του.
Η επίσκεψη στο φθαρμένο “Καμπ Νου” δεν σ' άφηνε ούτε καν να διανοηθείς ότι επρόκειτο να εξελιχθεί σε Μέκκα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αν κάτι έφερα πίσω από εκείνο το ταξίδι ήταν όσα είχα ακούσει από τον πρωτοεμφανιζόμενο εκείνη την εποχή Πέπε Ρέινα (έκανε την πρώτη ευρωπαϊκή εκτός έδρας συμμετοχή του στη Νέα Φιλαδέλφεια), με τον οποίο είχα μιλήσει αρκετά για μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο “Βήμα”, για την εκπαίδευση της οποίας έτυχε στο σχολείο της Μπαρτσελόνα, το οποίο εκείνη την εποχή είχε αρχίσει ήδη να αποκτά τη φήμη ότι έχει συγκεντρώσει και εκπαιδεύει μια πολύ καλή φουρνιά ανήλικων ποδοσφαιριστών.
Δώδεκα χρόνια μετά, αυτές τις μέρες, η Μπαρτσελόνα μετρά περισσότερους από 56 εκατομμύρια οπαδούς στα social media. Αρχισε να κερδίζει αυτή την πρωτιά, της δημοφιλέστερης ομάδας στον πλανήτη με μετρητή τα social media ακριβώς 11 χρόνια από εκείνο το ταξίδι μου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2012, όταν αναδείχθηκε σε ομάδα με την μεγαλύτερη απήχηση παγκοσμίως στα social media. Καταγράφηκε ως η ομάδα με την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και απήχηση σε μια κοινωνία που μετρούσε τον καιρό εκείνο περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες, μετά από μια ερευνητική μέτρηση που λάμβανε υπόψη όχι μόνο το “like”, αλλά και την αφοσίωση, την συναναστροφή, την διάδραση, την επαφή του “fan” με το αγαπημένο του αθλητικό brand name.
Σε μια συνάντησή μας για μια τηλεοπτική συνέντευξη την άνοιξη του 2007, τον καιρό που η Μπάρτσα είχε αρχίσει να ξαναλάμπει εκτυφλωτικά, είχα ρωτήσει τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ, που τον καιρό εκείνο εργαζόταν στην ΑΕΚ, αν το περίμενε όλο αυτό που συνέβαινε πλέον στη Βαρκελώνη. “Μα όλο αυτό ήταν προγραμματισμένο, δεν ήρθε τυχαία, και να ξέρεις ότι την βρίσκει την Μπαρτσελόνα προετοιμασμένη να το εκμεταλλευτεί, να το διαχειριστεί και να επενδύσει πάνω στο θέαμα για να γίνει ακόμη μεγαλύτερο μέγεθος”, ήταν η αυθόρμητη αντίδραση ενός ανθρώπου που είχε περάσει μια 3ετία ('97-'00) σε διοικητικές – διευθυντικές θέσεις της υποδομής της Μπαρτσελόνα, προτού συμπληρώσει το “ακόμη δεν έχεις δει την τελειοποίηση του παιχνιδιού της”. Φαντάζομαι ότι ο Σέρα Φερέρ είχε στο μυαλό του αυτό που παρακολουθούμε σήμερα. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί μια ομάδα να παίξει ακόμη καλύτερα. Μπορώ όμως να αντιληφθώ, μέσα από όσα έχω μάθει μελετώντας και παρατηρώντας τη, ότι η Μπαρτσελόνα χρησιμοποιεί την ώθηση που της δίνει η ποδοσφαιρική μηχανή της για να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό που φανταζόταν ο Γιόχαν Κρόιφ όταν της πρότεινε, 33 χρόνια πίσω, να φτιάξει μια ακαδημία και να δοκιμάσει να δημιουργήσει ποδοσφαιριστές. 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:11η αγ.: "Τρένο" ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο

Χωρίς απώλειες ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τον πρώτο γύρο της Volley League, καθώς στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 σετ και συμπλήρωσε έντεκα νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.


Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν με στόχο να ξεμπερδέψουν μια ώρα αρχύτερα από την τελευταία τους υποχρέωση για το 2012 και δεν δυσκολεύτηκαν να κατακτήσουν το πρώτο σετ (25-15) σε 22 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε ν' αντιδράσει, αλλά ήταν τρομερά δύσκολο ν' αντισταθεί στην ανωτερότητα μιας πληρέστερης ομάδας.
Μετά το 25-18 του δεύτερου σετ, ο "Δικέφαλος" έδειξε σημάδια βελτίωσης, κόντραρε τον Ολυμπιακό μέχρι το 22-22 του τρίτου, αλλά οι παίκτες του Καζάζη, πιο ψύχραιμοι, έτρεξαν σερί στο φινάλε και πανηγύρισαν σε κάτι περισσότερο από μία ώρα (72 λεπτά) ακόμη μία επιτυχία, έβδομη εφετινή, χωρίς να χάσουν σετ.
Διαβάστε τι συνέβη στα παιχνίδια του Σαββάτου.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Μίλων - Λαμία 3-2
Τα σετ: 27-25, 16-25, 27-25, 25-27, 15-11
Μίλων: Ζαπάτα 22 (20/41 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 48% υπ. - 32% άριστες), Λιάσκος 1, Καρανικολάου 15 (8/14 επ., 1 άσο, 6 μπλοκ), Μουρούτης 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Πανούσος 20 (16/41 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Βασιλάκος 11 (8/17 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 56% υπ. - 44% άριστες), Πολυχρονιάδης -λ (50% υπ. - 40% άριστες) / Κεχράς 1, Κούλας 8 (5/10 επ., 3 μπλοκ), Σπυριούνης
Λαμία: Χριστοφορίδης 10 (7/11 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κόμελ 27 (26/49 επ., 1 μπλοκ, 51% υπ. - 43% άριστες), Χαντ 19 (16/34 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 78% υπ. - 65% άριστες), Δημητριάδης 7 (2/3 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Φίλιπας 15 (12/37 επ., 3 μπλοκ), Σφενδυλάκης 11 (7/10 επ., 4 μπλοκ), Γκούζντα -λ (58% υπ. - 42% άριστες)/ Καραγάτσος, Δραγκίδης, Καρβούνης
Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός 3-2
Τα σετ: 25-27, 24-26, 27-25, 25-23, 15-13
Νίκη Αιγινίου: Παπαδημητρίου 14 (11/26 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 63% υπ. - 44% άριστες), Μακλάχλιν 21 (18/36 επ., 3 μπλοκ, 81% υπ. - 52% άριστες), Γάτσης 10 (5/8 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Ντάμποβις 2 (2/4 επ.), Γκεοργκίεφ 22 (17/41 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Γκορίδης 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Εφραιμίδης -λ (66% υπ. - 43% άριστες) / Γεωργόπουλος Β. 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ), Αναστασιάδης 1, Ποτολίδης 9 (7/14 επ., 2 μπλοκ), Παράσογλου 1.
Παναθηναϊκός: Λιβαθηνός 2, Ραγκουζόνι 12 (10/34 επ., 2 μπλοκ), Γουόλκερ 15 (13/36 επ., 2 μπλοκ, 31% υπ. - 17% άριστες), Πρωτοψάλτης 14 (11/15 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ. 55% υπ. - 41% άριστες), Στίγγας 11 (5/8 επ., 6 μπλοκ), Βόγκελ 16 (11/18 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Ζήσης -λ (71% υπ. - 41% άριστες) / Μανιόπουλος, Βολουδάκης, Λιόντας, Ιωάννου 5 (5/12 επ., 40% υπ. - 00% άριστες), Μαδούρας
Φοίνικας Σύρου - Παμβοχαϊκός 1-3
Τα σετ: 25-22, 20-25, 17-25, 23-25
Φοίνικας: Θάνος 7 (6/10 επ., 1 μπλοκ), Κουρνέτας 1, Τακουρίδης 8 (3/8 επ., 5 μπλοκ), Ντορνέλας 19 (17/40 επ., 2 άσοι), Κοβάσεβιτς 8 (8/22 επ., 66% υπ. - 31% άριστες), Νικηφορίδης 11 (10/21 επ., 48% υπ. - 33% άριστες), Γκαράς 67% υπ. - 47% άριστες) / Σουλτανόπουλος 1, Αρβανίτης, Ματσακόν 2 (2/4 επ., 33% υπ. - 33% άριστες), Τσέργας, Λάππας
Παμβοχαϊκός: Μαντέκας 9 (7/19 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 61% υπ. - 35% άριστες), Καλντέιρα 16 (14/27 επ., 2 μπλοκ, 63% υπ. - 44% άριστες), Τερζής 3, Καραγιάννης 10 (6/9 επ., 4 μπλοκ), Πανταλέων 9 (5/14 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 20 (16/35 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (67% υπ. - 46% άριστες) / Δρογκάρης 1, Παπαδόπουλος, Μπάκας.
Άρης - Ηρακλής 2-3
Τα σετ: 25-20, 24-26, 25-16, 23-25, 6-15
Άρης: Κυριακίδης 18 (15/30 επ., 1 μπλοκ, 39% υπ. - 18% άριστες), Γκιρτζίκης 2 (2/8 επ.), Χαριτωνίδης 3, Κιόσης 13 (5/11 επ., 8 μπλοκ), Τζελάτης 24 (16/32 επ., 4 άσοι, 4 μπλοκ), Ριζόπουλος 10 (9/22 επ., 1 άσο, 70% υπ. - 45% άριστες), Μπαμπαλιούτας -λ (45% υπ. - 30% άριστες) / Τσομπάνογλου, Μποζίδης, Ντίνας 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Ωρολογάς.
Ηρακλής: Μίκουλα 7 (4/15 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 59% υπ. - 32% άριστες), Χατζηπαραδείσης 3 (3/6 επ.), Νοβοσέλατς 2, Ανδρεάδης 9 (5/10 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Εφραιμίδης 16 (11/21 επ., 5 άσοι, 17% υπ. - 17% άριστες), Κολτσιάκης 10 (10/20 επ., 41% υπ. - 31% άριστες), Κουζούνης -λ (46% υπ. - 46% άριστες) / Κυπριανός 1, Τζιουμάκας 25 (18/34 επ., 4 άσοι, 3 μπλοκ), Τσιάρας 3 (2/4 επ., 1 άσο).
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Κηφισιά 3-1
Τα σετ: 25-22, 25-19, 23-25, 25-23
Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Ράιτς 24 (20/42 επ., 4 μπλοκ), Γραμματικάκης 6 (6/9 επ.), Σιδηρόπουλος 3, Παπάζογλου 8 (5/11 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Δαλακούρας Α. 11 (9/15 επ., 2 μπλοκ, 69% υπ. - 54% άριστες), Κουμεντάκης 16 (14/28 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 64% υπ. - 57% άριστες), Μίτρεφ -λ (69% υπ. - 59% άριστες) / Δαλακούρας Κ., Κόβατς , Κυριακίδης, Βλαχοπουλος, Καβαρατζής
Κηφισιά: Νικολάκης, Παπαγγελόπουλος 9 (6/8 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 12 (10/17 επ., 2 μπλοκ, 71% υπ. - 50% άριστες), Παπαδόπουλος 7 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Μπέλλος 19 (17/40 επ., 2 μπλοκ), Καριπίδης 11 (10/29 επ., 1 μπλοκ, 76% υπ. - 64% άριστες), Ταμπουρατζής -λ (82% υπ. - 67% άριστες) / Κούνας, Καλαϊτζίδης, Δεληπρίμης 1
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0
Τα σετ: 25-15, 25-18, 25-22

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Τελειώνει» (;) από την Φενέρ ο Μπατίστ!

«Τελειώνει» (;) από την Φενέρ ο Μπατίστ!Η Φενερμπαχτσέ καίγεται για σούτινγκ γκαρντ κι έχει ρίξει εκεί το βάρος της, ωστόσο, οι Τούρκοι φέρονται σύμφωνα με δημοσιεύματα να είναι απογοητευμένοι από την απόδοση του Μάικ Μπατίστ, τον οποίο σκέφτονται να αντικαταστήσουν...

Ο πρώην άσος του «τριφυλλιού» δεν έχει καταφέρει να πείσει με την απόδοσή του, και οι αριθμοί του έχουν βάλει σε σκέψεις τους Τούρκους που σκέφτονται να κινηθούν για απόκτηση σέντερ. Ο «Μιχάλης» έχει 5,6 πόντους και 3,1 ριμπάουντ μέσο όρο στην Euroleague, αντίστοιχα, ενώ στην τουρκική λίγκα έχει 4,1 πόντους και 2,7 ριμπάουντ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα η Φενέρ γλυκοκοιτάζει τον Ρίτσαρντ Χέντριξ, ο οποίος βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από το Μιλάνο, ωστόσο, δεν πρόκειται να βιαστούν καθώς εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις.Οπως ήταν φυσικό η πιθανή αποχώρηση του Μπατίστ συνδυάστηκε με την ανάγκη του Παναθηναϊκού να αποκτήσει έναν ακόμη ψηλό, ειδικά τώρα που απουσιάζει ο Σχορτσανίτης. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του SentraGoal, δεν υφίσταται θέμα Μπατίστ για τους «πράσινους».

ΠΗΓΗ:SentraGoal

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οκτώ και... λίγα ήταν!!

Μια εκπληκτική Τσέλσι σκόρπισε την... δύσμοιρη Άστον Βίλα στους πέντε ανέμους φιλοδωρώντας την με 8 γκολ, ενώ θα μπορούσε με λίγη τύχη παραπάνω να πιάσει και... διψήφιο αριθμό γκολ, αφού οι "μπλε" έχασαν τα... μαλλιοκέφαλά τους από ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα! Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σκόραραν επτά (!) διαφορετικοί παίκτες, με γκολ γιόρτασε την 500η εμφάνισή του ως βασικός ο Φρανκ Λάμπαρντ.
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Τσέλσι, όταν μόλις στο τρίτο λεπτό ο Αθπιλικουέτα έκανε πολύ ωραία σέντρα απ'τα δεξιά και ο Τόρες με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Γκουζάν για να κάνει νωρίς-νωρίς το 1-0.
Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά την Άστον Βίλα και να καταφέρνουν να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους στο 29' με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίζ!

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιβάνοβιτς έβαλε και αυτός το όνομα του στη λίστα των σκόρερ, όταν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλ στα δίχτυα της Άστον Βίλα μετά από φάση διαρκείας και "καθάρισε", ουσιαστικά, το ματς.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι αντί να πατήσει... φρένο, πάτησε το γκάζι και έχανε διαρκώς ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο Λάμπαρντ, στη 500η συμμετοχή του με την φανέλα της Τσέλσι ως βασικός, έκανε με σουτ έξω απ'την περιοχή το 4-0, συνδυάζοντας με το καλύτερο τρόπο αυτή την ιδιαίτερη μέρα γι'αυτόν! Ο μέσος των "μπλε" έγινε μόλις ο 4ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που το καταφέρνει, με τους Ντέιβιντ Τζέιμς (571), Γκάρι Σπιντ (521) και Ράιαν Γκιγκς (508) να βρίσκονται μπροστά του.

Το σφυροκόπημα συνεχίστηκε και είχε έρθει η ώρα του Ραμίρεζ να... μπει στο χορό των γκολ, με τον βραζιλιάνο να πλασάρει ψύχραιμα μετά από ωραία πάσα του Λούκας Πιαθόν και να κάνει το 5-0.

Στο 79' ο Όσκαρ κέρδισε πέναλτι και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 6-0, ενώ ο Αζάρ τέσσερα λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το 7-0 με δυνατό σουτ μετά από ωραία προσωπική ενέργεια.

Η Τσέλσι έχασε πέναλτι με τον Πιαθόν και μαζί την ευκαιρία να φτάσει τα οκτώ γκολ, αλλά ο Ραμίρεζ ένα λεπτό αργότερα με το δεύτερό προσωπικό του τέρμα, πέτυχε το όγδοο γκολ και ολοκλήρωσε αυτόν τον απίστευτο θρίαμβο για την ομάδα του!

Με αυτή τη νίκη, η Τσέλσι ανέβηκε στη 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ με 32 βαθμούς, ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο (αυτό με τη Σαουθάμπτον στο Στάνφορντ Μπριτζ) και θα έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στους 4 βαθμούς τη Σίτι και στους 8 την Γιουνάιτεντ.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Σάββατο 22/12
Γουίγκαν-Άρσεναλ 0-1 (60' πεν. Αρτέτα)
Μάντσεστερ Σίτι-Ρέντινγκ 1-0 (92’ Μπάρι)
Νιούκαστλ-ΚΠΡ 1-0 (81’ Αμεόμπι)
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ 0-1 (42’ Φλέτσερ)
Τότεναμ-Στόουκ 0-0
Γουέστ Μπρομ-Νόριτς 2-1 (43’ Γκέρα, 82’ Λουκάκου - 23’ Σνόντγκρας)
Γουέστ Χαμ-Έβερτον 1-2 (14’ Κόουλ - 64’ Ανιτσέμπε, 73’ Πίενααρ)
Λίβερπουλ-Φούλαμ 4-0 (8' Σκρτελ, 36' Τζέραρντ, 51' Ντάουνινγκ, 92' Σουάρες)

Κυριακή 23/12
Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (29’ Μίτσου - 16’ Εβρά)
Τσέλσι-Άστον Βίλα 8-0 (Τόρες 3', Ντ. Λουίζ 29', Ιβάνοβιτς 34', Λάμπαρντ 58', Ραμίρεζ 75', 90', Όσκαρ 79', Αζάρ 83')

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Link.Olympiacos vs PAOK Bollei


Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Καζάζης: «Από τις καλύτερες ομάδες ο ΠΑΟΚ»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (23/12, 19:00, Novasports) τον ΠΑΟΚ για την 11η και τελευταία αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ, με τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», Δημήτρη Καζάζη, να εφιστά την προσοχή στους παίκτες του.
«Μας περιμένει μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση απέναντι σε μία επικίνδυνη ομάδα. Δήλωσα και πρόσφατα ότι ο Π.Α.Ο.Κ. είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και θα χρειαστεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πολύ σοβαροί στο παιχνίδι μας. Αυτό τόνισα στη διάρκεια του βίντεο και της θεωρίας στους παίκτες μου.
Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει όμορφες εικόνες στα παιχνίδια που προηγήθηκαν και δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη διακοπή του πρωταθλήματος. Θέλουμε να χαρίσουμε ακόμη μία νίκη στους φιλάθλους μας και να ολοκληρώσουμε ιδανικά το 2012 και τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος», ήταν τα λόγια του τεχνικού των Πειραιωτών.

ΠΗΓΗ:Onsports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η στοιχειωμένη εστία της Τούμπας

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπιλμπάο: Η σούπερ εμφάνιση του Βασιλειάδη (videos)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:NBA | Μπατίερ: "Καλοί μόνο στο δεύτερο ημίχρονο"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η στοιχειωμένη εστία της Τούμπας

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπιλμπάο: Η σούπερ εμφάνιση του Βασιλειάδη (videos)

 Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ρεάλ Μαδρίτης: Μαύρα… 400 για Μουρίνιο

Μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 από τη Μάλαγα για την Πριμέρα Ντεβιζιόν που φέρνει τη «βασίλισσα» στους 16 βαθμούς μακριά από την πρώτη στη βαθμολογία, Μπαρτσελόνα, πού να βρει κουράγιο ο Ζοσέ Μουρίνιο να χαρεί για το 400ό παιχνίδι του σε πρωτάθλημα;
Ο Πορτογάλος προπονητής περίμενε να χαρεί το 400ό του ματς πρωταθλήματος με μια νίκη, αλλά οι Ανδαλουσιανοί είχαν άλλη άποψη. Ο «special one» που φημολογείται πως θα αποτελέσει παρελθόν από τους Μαδριλένους το καλοκαίρι συμπλήρωσε τέσσερις ήττες το 2012/13 με τη Ρεάλ, ενώ συνολικά στην καριέρα του σε πορτογαλικό, αγγλικό, ιταλικό και ισπανικό πρωτάθλημα έχει 40.

Πηγή: OnSports 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπιλμπάο: Η σούπερ εμφάνιση του Βασιλειάδη (videos)

Μπιλμπάο,Βασιλειάδη,bilbao,vasileiadiΟ Κώστας Βασιλειάδης οδήγησε την Μπιλμπάο στη δέκατη νίκη της στο ισπανικό πρωτάθλημα με τους 14 πόντους με 3/5 τρίποντα και 4 ριμπάουντ που σημείωσε στην αναμέτρηση με την Ομπραντόιρο (81-70) για τη 14η αγωνιστική.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:NBA | Μπατίερ: "Καλοί μόνο στο δεύτερο ημίχρονο"

Οι Χιτ δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των Τζαζ με 105-89, παρ' όλα αυτά ο εκ των κορυφαίων του Μαϊάμι, Σέιν Μπατίερ, δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του στο πρώτο μέρος, εξηγώντας ότι μόνο μετά την ανάπαυλα αυτός και οι συμπαίκτες του παρουσίασαν το καλό τους πρόσωπο..."Στις δύο πρώτες περιόδους του αγώνα ήμασταν κακοί στην άμυνα, αφήνοντας τους Τζαζ να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο παίξαμε καλύτερη άμυνα, ενώ κυκλοφορήσαμε τη μπάλα σωστά και στην επίθεση βγάζοντας αρκετά ελεύθερα σουτ", υπογράμμισε ο βετεράνος φόργουορντ των πρωταθλητών, ο οποίος σίγουρα με την εικόνα του (15π.) έκανε τον Ερικ Σπόελστρα να... τρίβει τα χέρια του, μιας και δείχνει ότι βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η στοιχειωμένη εστία της Τούμπας

Το τέρμα που δέχθηκε ο Γιακουμής στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ακαδημία Πλαταμώνα (αστείο στην εικόνα αφού η μπάλα πέρασε κάτω από τα χέρια και τα πόδια του) ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις στον Παναγιώτη Γλύκο.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε δεχθεί στην ίδια εστία την αναπάντεχη ισοφάριση από τον Σωκράτη Φυτανίδη στην περσινή αναμέτρηση Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου στο τελευταίο λεπτό και με τη βοήθεια του...αέρα.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Γλύκος έλεγε το Σάββατο ότι “κάτι έχει η συγκεκριμένη εστία, δεν εξηγείται διαφορετικά”.

Πηγή: Contra

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η Yamaha εξαγόρασε το συμβόλαιο του Λορένθο!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μουρίνιο: Καλύτερος από τον Κασίγιας ο Αντάν

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Θέλει Παναθηναϊκό ο Ντε Βινσέντι

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η προϊστορία των "αιώνιων" τελικών

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Φιρμάνι» 107.000 ευρώ!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ξένος Τύπος: Καλά Χριστούγεννα στο +16

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μουρίνιο: Καλύτερος από τον Κασίγιας ο Αντάν

Η απόφαση του Ζοσέ Μουρίνιο να αφήσει εκτός 11άδας στο ματς της Ρεάλ με τη Μάλαγα τον Ικερ Κασίγιας έχει δημιουργήσει μεγάλη κουβέντα στην Ισπανία, με τον πορτογάλο τεχνικό, πάντως, να αναφέρει πως έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή καθαρά για αγωνιστικούς λόγους.
Το τελευταίο διάστημα πολλά έχουν γραφτεί για τη σχέση του Μουρίνιο με τον Κασίγιας και το γεγονός ότι ο πορτογάλος άφησε τον ισπανό πορτιέρο στον πάγκο... φούντωσε και πάλι τις φήμες.
Ο Μουρίνιο, πάντως, μετά την ήττα από τη Μάλαγα τόνισε πως χρησιμοποίησε βασικό τον Αντάν, καθώς πιστεύει πως τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Κασίγιας:
"Ήταν μια τεχνική απόφαση. Ο προπονητής είναι εκείνος που αναλύει την κατάσταση και οι παίκτες που είναι διαθέσιμοι. Μετά ο προπονητής επιλέγει την ομάδα που θα αγωνιστεί. Είναι καθαρά μια τεχνική απόφαση. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες ιστορίες θέλετε, αλλά είναι τεχνική απόφαση, τίποτα περισσότερο. Μετράει η δική μου γνώμη και όχι των άλλων", σχολίασε ο Πορτογάλος τεχνικός της "βασίλισσας".
Ο 25χρονος Αντόνιο Αντάν χρίστηκε για δεύτερη φορά βασικός φέτος μετά από ένα ματς του Champions League στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" με αντίπαλο τον Άγιαξ.
"Κατά τη γνώμη μου ο Αντάν είναι καλύτερος από τον Ίκερ αυτή την περίοδο. Από τη στιγμή που αποφασίζει ο προπονητής, αποφασίσαμε με τους βοηθούς μου να τον χρησιμοποιήσουμε".
Η Ρεάλ βρίσκεται ήδη 16 βαθμούς πίσω από την κορυφή, ενώ την πλησίασε και η Μάλαγα. Πάντως ο Μουρίνιο έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του γιατί τα έδωσαν όλα. Όσο για το μέλλον του;
"Δεν σκέφτομαι να παραιτηθώ και δεν ανησυχώ για τη δουλειά μου", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sport.gr 

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Φιρμάνι» 107.000 ευρώ!

Φιρμάνι 107 000,firmani 107 000Τα... βάσανα των οφειλών των προηγούμενων περιόδων δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία τον Παναθηναϊκό, καθώς τα προβλήματα ξεπηδούν το ένα πίσω από το άλλο.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ξένος Τύπος: Καλά Χριστούγεννα στο +16

Η Μπαρτσελόνα προελαύνει προς τον τίτλο και ο Τύπος της Ισπανίας την αποθεώνει.

Ασταμάτητη δείχνει η Μπαρτσελόνα που οδεύει προς την κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Οι "μπλαουγκράνα" βρίσκονται στο +9 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο +16 από την Ρεάλ Μαδρίτης.


Τόσο η Sport όσο και η Μundo Deportivo αποθεώνουν τους παίκτες του Τίτο Βιλανόβα για την διαφορά των 16 βαθμών από την Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο.
Αντίθετα η Marca στο πρωτοσέλιδο της κάνει λόγο για μία ντροπιαστική ήττα των Μαδριλένων από την Μάλαγα έχοντας φωτογραφία τον Κασίγιας απογοητευμένο μετά το χθεσινό(22/12) στραπάτσο.
Στην Ιταλία η Ρόμα του Ζντένεκ Σκάνζι έδωσε ένα μάθημα στην Μίλαν όπως γράφει η Gazzetta dello Sport ενώ η Corriere dello Sport χαρακτήρισε θεαματική ομάδα την Ρόμα.
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα του Ξένου αθλητικού Τύπου.

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η Yamaha εξαγόρασε το συμβόλαιο του Λορένθο!

Ο Βαλεντίνο Ρόσι αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη "μάχη" με τον Χόρχε Λορένθο με τη Yamaha να εξαγοράζει το συμβόλαιο του δεύτερου με αντίπαλο χορηγό του Ρόσι.

Ένας από τους λόγους που η Yamaha και ο Βαλεντίνο Ρόσι ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους είναι για να βρεθεί βασικός χορηγός της ομάδας.
Δύο σεζόν δίχως τον Ρόσι η Yamaha δεν κατάφερε να προσελκύσει έναν καλό χορηγό παρά το γεγονός πως πρωταγωνιστούσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάρη στον Χόρχε Λορένθο με τον Ισπανό να αναδεικνύεται και παγκόσμιος πρωταθλητής.


Η Monster, η οποία είναι ο βασικός σπόνσορας του Βαλεντίνο Ρόσι, ενδιαφέρεται να διαφημιστεί στην M1 και αναζητεί το ίδιο μέγεθος διαφήμισης με την ιαπωνική εταιρεία λιπαντικών ειδών,  ENEOS. Ωστόσο δεν θα μπορούσε να διαφημιστεί στη μοτοσικλέτα του Λορένθο, αφού ο Ισπανός έχει συμβόλαιο με αντίπαλη εταιρεία, τη Rockstar.
Monster και Rockstar, σύμφωνα με δημοσίευμα ισπανικού περιοδικού, πλειοδότησαν για την M1 με τη Yamaha να δέχεται την πρόταση της Monster, η οποία είναι βασικός σπόνσορας και στην Tech 3.
Έτσι η Yamaha αποδέχθηκε την πρόταση 4.000.000 ευρώ της εταιρείας που συνεργάζεται με τον Ρόσι και αναγκάστηκε να εξαγοράσει το συμβόλαιο του Λορένθο με τη Rockstar ύψους 1.000.000 ευρώ.
Πάντως στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του σε εκδήλωση της Nolan στην Ιταλία, ο Λορένθο φορούσε το καπελάκι της Rockstar. Βέβαια από τον Ιανουάριο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Πηγή: Sport 24

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Θέλει Παναθηναϊκό ο Ντε Βινσέντι

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι δεν κρύβει την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, τον οποίο βλέπει ως μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το βήμα παραπάνω.

Να συνεχίσει την καριέρα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού φαίνεται πως θέλει ο Τόμας Ντε Βινσέντι.
Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πράσινη", σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος ο παίκτης στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.


"Πρόκειται για τεράστιο σύλλογο και πολύ μεγάλη ευκαιρία, είναι πολύ σημαντικό για μένα", είναι η χαρακτηριστική ατάκα του Αργεντίνου. Εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν μετά την άφιξη του μάνατζέρ του στη χώρα μας.

Πηγή: Sport 24 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η προϊστορία των "αιώνιων" τελικών

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr