Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που η Ελλάδα βρίσκεται στη κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας της και ορισμένοι βουλευτές βρήκαν την ώρα να μετατρέψουν το Κοινοβούλιο σε πασαρέλα ιλαροτραγικών ακροτήτων.
 Ευτελίζοντας το αξίωμα του ίδιου του βουλευτή και πυροδοτώντας εντάσεις με όρους θεατρικού σόου χρησιμοποίησαν το βήμα της Βουλής και αντί να θέσουν τους προβληματισμούς τους για την σωτηρία της χώρας οι εν λόγω κοινοβουλευτικοί προσέφεραν τη χειρότερη υπηρεσία στο θεσμό αλλά και στη χώρα.

Η απίστευτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη προς όσους βουλευτές ψήφισαν τα Μνημόνια να παρακαλάνε να περάσουν ειδικό δικαστήριο παρά να βρουν το τέλος του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη όταν λιντσαρίστηκε από εξαγριωμένο πλήθος προκάλεσε θύελλα στο κοινοβούλιο.


Τις εμπρηστικές αυτές δηλώσεις έσπευσε να αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Θέμα διαγραφής του βουλευτή δεν τίθεται αλλά πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον αποδοκίμασαν, καθώς και η πλειοψηφία των βουλευτών όλων των κομμάτων.


Χαϊκάλης με κασετόφωνο


Απίστευτη ήταν και η χοντράδα του Παύλου Χαϊκάλη, ηθοποιού και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με κασετόφωνο και άρχισε από εκεί να αναμεταδίδει προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης τον διέκοψε και του έκλεισε τα μικρόφωνα αλλά ο ηθοποιός πρόλαβε να κάνει το εξευτελιστικό σόου του.


Στα χνάρια του και ο συνάδελφός του Τέρενς Κουίκ ο οποίος εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής με λευκό χαρτί στο οποίο είχε γράψει με μπλε γράμματα «ΟΧΙ», που ήταν και η θέση του για τον προϋπολογισμό και το Μνημόνιο.


Τα ίδια βήματα βάδισε και ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής για το χρυσό ρόλεξ που φοράει. Ανέβηκε λοιπόν στο βήμα και άρχισε να κάνει επίθεση στην ...Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου για το δαχτυλίδι Very Gavello που φοράει στο χέρι της. «Δυο τέτοιες μπουτίκ υπάρχουν στην Ελλάδα, μία στη Μύκονο και μια στο Κολωνάκι, στη Σκουφά» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.


Μια υβριστική χοντράδα εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέλεξε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς : «Εκεί που περίμενα ότι αυτές οι πολιτικές θα τη βρουν από το λαό, τελικά αυτές οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν αυτές τις πολιτικές θα τη βρουν απότον κουτσό...» είπε, σε ένα παραλήρημα χυδαιότητας και απλοϊκότητας, αναφερόμενος στο γνωστό πρόβλημα αναπηρίας που έχει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.


ΥΕΝΕΔ και χούντα


Ευτελιστικό ήταν και το επεισόδιο μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Κουράκο. Η βουλευτής επιτέθηκε προ ημερών στον κ. Κουράκο λέγοντας ότι ήταν υπάλληλος της Βουλής πριν γίνει βουλευτής. Εκείνος απάντησε από το βήμα της Βουλής λέγοντας:


«Δεν απαντώ στην εργαζόμενη που κόλλησε τα πρώτα της ένσημα στη χουντική ΥΕΝΕΔ και που επί χρόνια ήταν στην κρατική τηλεόραση», με τη Φωτεινή Πιπιλή να επανέρχεται μέσω twitter αναφέροντας: «Κουράκο, υπάλληλε της Βουλής, εννοείς πως είχε ένσημα επί χούντας και ο χειροκροτών από κάτω Ανεξάρτητος Ελληνας Τέρενς Κουίκ;».


167 «ναι» στον προϋπολογισμό


Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξασφάλιζε 167 «ναί» στον προϋπολογισμό τα οποία σε σχέση με τα 153 «ναι» για τα μέτρα θεωρήθηκαν ως επαναφορά της τρικομματικής συνεργασίας σε θετική τροχιά. Ο Πρωθυπουργός έχει τώρα μπροστά του τη δύσκολη μάχη της δόσης για την οποία διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα καταβληθεί στο σύνολό της και θα συνοδεύεται από επιπλέον κονδύλια.


Ωστόσο οι παρεμβάσεις Σόιμπλε -που τίθεται υπέρ της καθυστέρησης της εκταμίευσης της δόσης- επιδεινώνει την ήδη δραματική κατάσταση στην Ελλάδα και δυναμιτίζει το εσωτερικό πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό.


Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινάει από αύριο έναν μαραθώνιο επαφών, εντός και εκτός συνόρων, με στόχο την εκταμίευση της δόσης και την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.


Συνεχίζεται η αγωνία για τη δόση


Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας θα συμμετάσχει σήμερα στην συνεδρίαση του Eurogroup επιδιώκοντας να βάλει ένα τέλος στη σύγχυση που έχει προκληθεί με τη δόση. Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει σήμερα από τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωση που θα καθησυχάζει για τη δόση αλλά θα διαβεβαιώνει ταυτόχρονα ότι δεν θα εκταμιευθεί τμηματικά.


Μια τέτοια δήλωση θα ανάψει το πράσινο φως και στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για να στηρίξει τις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων που έχει προκηρύξει για αύριο η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει τα 5 δισ. ευρώ προς εξόφληση τίτλων που λήγουν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.


Παρόμοιες δηλώσεις αναμένει και ο Πρωθυπουργός από τους κκ Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο με τους οποίους θα συναντηθεί αύριο το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Αγωνιώντας για την επίμαχη δόση αλλά και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην Ελλάδα μια δραματική καθυστέρησή της ο κ. Σαμαράς θα ταξιδέψει την Πέμπτη και στη Μάλτα όπου θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες κεντροδεξιών κομμάτων στο πλαίσιο συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Πηγή: 
iefimerida.gr