5 Μαΐ 2012

ΟΜΑΔΑ Α ΜΕ ΟΜΑΔΑ Β.ΟΜΑΔΑ Β ΜΕ ΟΜΑΔΑ Β???.ΑΛΦΑ,ΒΗΤΑ,ΓΑΜΜΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑ.ΑΡΙΘΜΟΙ...ΕΝΑ ΣΥΝ ΕΝΑ=ΔΥΟ.ΔΥΟ ΣΥΝ ΔΥΟ=ΤΕΣΣΕΡΑ???.ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ???.ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΒΟΝ ΕΝΔΕΚΑ ΨΗΦΟΥΣ???.ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ???.


  • Πριν κατι χρονια το Σαββατοκυρικο 24/25/7/2004 στο γηπεδο Ελους Βασιλειος Μιχελακος εγιναν αγωνες αναλογης ηλικιας αλλα ηταν σε αγωνες 5Χ5 και ταυτοχρονα σε 4 γηπεδα υστερα απο πολλη εργασια,πολλων ανθρωπων με τον διαχωρισμο τους με πλεγμα που το στηριγμα του γινοταν με λεπτες σιδηροβεργες ασφαλης για τα παιδια,γραμμες μπροστα στις εστιες,στην σεντρα. 
  • Διοργανωτες ηταν το σωματειο Λεωνιδας Γλυκοβρυσης και ο ΟΝΑ Δημου Ελους και αλλοι φορεις της Γλυκοβρυσης,εθελοντες απο την περιοχη και καποια σεβαστα χρηματικα ποσα,οπως γινεται καθε χρονο και δεν εχει μονο ποδοσφαιρικους αγωνες ειναι γνωστο σε πολυ κοσμο και πολυδιαφημισμενο επι χρονια,απο πολλα Μ.Μ.Ε.(αλλα αγνωστο στην Ε.Π.Σ Λακωνιας,ουδειςδεν ηταν παρον,ισως ηθελαν καποια ενημερωση η ειχαν παει διακοπες...η ζεστη ως μονο λογος απουσιας δεν θα μπορουσε να ηταν εγιναν απογευματακι και υπο το φως των προβολεων και αυτο το γνωριζαν...σε προτερους χρονους ειχαν κανει και απονομες).
  • Με της εξης ομαδες:Λεωνιδας Γλυκοβρησης,Ευρωτας Ελους,Ολυμπιακο Γυθειου,Ολυμπιακο Μολαων,Γερακιου,Αστερα Βλαχιωτη,Καστρο Μονεμβασιας 40 και πλεον παιδια μαζι με τις αλλαγες και το καθε αριθμο μικρων που ειχε οι καθε ομαδα και επαιζαν ταυτοχρονα...και αλλο 32 σε δυο γηπεδα,οι Β-Β (ποσα ηταν 33?)δεν γινεται να εχουν 3 ομαδες απο το ιδιο χωριο στις ηλικιες απο 9 εως 11 χρονων που να παιξουν σε μια ημερα 60 λεπτα και να εχουν αγνωστο αριθμο μικρων που δεν τους αρεσει το ποδοσφαιρο,πουθενα δεν υπαρχει το απολυτο.
  • Μεταξυ των 8 η μια ηταν απο την Αττικη την οποια φιλοξενισαν δυο ημερες και τα παιδια συνοδευε ο γνωστος σε ολους τους παλιους και παλαιμαχος ποδοσφαιριστης της ΑΕΚ Μιμης Παπαιωανου,που μιλησε σε ολα τα παιδια(τωρα το τι θυμουνται ποιος ξερει?).
  • Οι αγωνες ειχαν διαρκεια 10 λεπτων ο καθενας,αλλα μετα την κληρωση των ομαδων,εγινε κληρωση και για το καθε γηπεδο η γινοταν επιλογη απο την καθε ομαδα(αλλωστε δεν ειμαι δημοσιογραφος,ουτε κατεχω καποιο απολυτηριο καμιας εκπαιδευτικης βαθμιδας,γραφω επειδη θελω...οπως δεν γραφουν οι αλλοι που απλως κανουν αντιγραφη,επικοληση χωρις να διαβαζουν...και τελος η δικη μου αντιγραφη καποιου κομματιου ειναι με στυλο και χαρτι).
  • Τα 4 γηπεδα ειχαν γραμμες και δεν εγερναν καθολου...οχι οι εστιες αλλα τα γηπεδα.Ουτε επαιζαν στο ενα γηπεδο 7 με 8 και την αλλη στιγμη 7-9,8-8.
  • Οι αγωνες ειχαν μικρα κενα που σημαινε οτι ειχαν να αντιμετωπισουν δυσκολιες και η νικητρια ομαδα εμενε στο αρχικο γηπεδο με εφαρμογη το συστημα ρολογιου,σε αυτους τους αγωνες επρεπε να υπαρχει νικητης!!!
  • Στο γηπεδο πρεπει να ηταν και ο σημερινος προεδρος επι των υποδομων(αν οχι ας ρωτησει καποιο απο τα παιδια του Ολυμπιακου Γυθειου θα το θυμαται)που ειχε τον διπλασιο κοσμο(και χωρις γονεις θα ελεγα,υπηρχαν και ταξι για την μεταφορα αν δεν με απατα η μνημη μου)και ηταν για δυο ημερες.
  • Στην δευτερη ημερα εγιναν και καποιες δεξιοτητες ο δεκαλογος του ποδοσφαιρου λεει,βεβαια και πριν 20 χρονια γινοταν με τα μεσα της εποχης,οι γυμναστες κρατουσαν και στατιστικα στοιχεια για το καθε παιδι για μελλοντικη χρηση...που δεν εγινε ποτε ξανα κατι αναλογο σε αυτους τους αγωνες των πολλων γυμναστων!!!
  • Στην συνεχεια η καθε ομαδα απο αυτες που μετειχαν και ηταν και την δευτερη ημερα χωριστηκαν σε 5δας και αρχισε νεος κυκλος αγωνων με τον ιδιο τροπο,αλλα με παλαιμαχους και επισημους διαιτητες,μαλιστα η εκτελεση του πλαγιου δεν γινοταν με τα χερια αλλα με τα ποδια,καποιος διαιτητης ειχε την φαντασια να τα βαλει να εκτελουν ακομα και πεναλτι,με λιγα λογια ηταν μια γιορτη!!!
  • Δεν μπορουσαν να κανουν μερικες γραμμες μεσα στο γηπεδο αντι για κωνους,θα χαλαγε το χορταρι οι θα εμεναν οι γραμμες???.
  • Στο δικο μας δεν εμεινε τιποτα και να μην παιζουν κοντα στην κανονικη εστια με κινδυνο να χτυπησουν,ενω μεσα στο γηπεδο ηταν ενα σουρμο μικρομεγαλοι...εκει που υποτιθεται οτι βρισκοταν η γραμμη του πλαγιου αουτ και ενω παιζοταν κανονικα η μπαλα και μοιραζαν και συγχαρητηρια μετα για την διοργανωση.
  • Ολα αυτα εγιναν για να μην περναει η μπαλα στον αλλο αγωνιστικο χωρο δεν ειναι σοβαρα αυτα τα πραγματα...μετρησα μεσα στην μεγαλη περιοχη σε μια φαση 12 παιδια 6 απο καθε ομαδα του αγωνα Μολαικος-Καστρο Γερακιου Α και ενα αλλο λιγο εξω απο την περιοχη....του κανονικου γηπεδου!!!.
  • Στο διπλανο γηπεδο επαιζαν 16,17,18,19(?)...σε ενα τουρνουα που δεν μετραει η νικη δεν παει να πει οτι πρεπει να καταργουνται τα παντα. 
  • Τοτε τους διαιτητες τι τους ηθελαν να κρατουν το αποτελεσμα του αγωνα???.Ακομα και η φαντασια η μεριμνα,το κεφι...ειναι δυνατον απο το πρωτο πλανο του blog ΠΑΚΙΑ να καταλαβω αμεσως οτι κατι δεν παει καλα και οι υπευθυνοι να καθονται υπο την σκια ομπρελας???.
  • Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΕΧΕΙ 15 ΜΕΤΡΑ ΠΟΣΟ ΜΗΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΜΟΛΛΑΩΝ 120 ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ 60???.
  • Στα επομενα Νικοκλεια που εγιναν στην Γλυκοβρηση,ειχε συμβει το ιδιο και επι μιση ωρα πριν τους αγωνες το ελεγα και κανεις δεν εκανε τιποτα και το ειπα αλλη μιση ωρα μετα!!!.
  • Αλλα την επομενη εγιναν<<μωρα>>ψαχνωντας της τρυπες της προηγουμενης φορας επι μια ωρα...και εγω τους εκανα πλακα οτι περισυ δεν ηταν στην ιδια ευθεια με την απεναντι εστια και εψαχαν σε λαθος σημειο!!!.Η απαντηση ηταν αφου την εστια δεν την εχουμε χρησιμοποιηση απο τοτε ποτε,επεσαν εξω στην ωρα και μετα εψαχναν...για<<πατεντες>> τα λαθη πληρωνονται!!!.
  • Καταλαβα αμεσως και κατι αλλο οτι υπηρχαν παιδια,που εκαναν επαναφορα της μπαλας για ευρυθμη ροη του αγωνα τζουνιορ...των αγωνων του Μολαικου,δεν ξερω αν γινοταν και στο αλλλους αγωνες αλλα αυτο δεν αναιρει τα ακολουθα... αυτο μου ποκαλεσε ασχημη εντυπωση.  
  • Σε αγωνες των τοπικων μας πρωταθληματων αυτο δεν συμβαινει ΠΟΤΕ κυριε Προεδρε της Ε.Π.Σ Λακωνιας στους αγωνες που διεξαγει η ενωση σας,μονο παιδια των γηπεδουχων μεχρι να μπει το γκολ και μετα αναλαμβανουν καθηκοντα οι αναπληρωματικοι και οι παραγοντες εκτος και αν,αλλαξει και παλι το σκορ κανω καπου λαθος???.Το εχω γραψει πολλες φορες στις αναρτησεις των αγωνων ο καθενας διαβαζει οτι θελει και καταλαβαινει αλλα...κανεις απο τα Μ.Μ.Ε δεν εχει κανει ποτε αναφορα στο θεμα του πραγματικου χαμενου χρονου των αγωνων σε γηπεδα με προβληματα μεγαλου χωρου...(παρα μονο οταν υπαρχουν επισημοι(?)στα οποια <<γηπεδα σας>>μονο σε αγωνες κυπελλου και κυνηγουν τις μπαλες,καποια παιδια που φερουν και ενδυμασια)
  • Απο που και ως που οι ενδεκα ομαδες εγιναν 15,αυτα να τα πουν σους δασκαλους που ειχαν και αν τους δικαιωσουν...να μας το πουν και μας οτι 11 σωματεια κανουν 15 σωματεια...για τον δικο μου δασκαλο,που ηταν ο πατερας μου και οταν ελεγε 50 τελαρα, εννοουσε 50 τελαρα ντοματα Α...4 β εννοουσε αυτα που βγηκαν απο την συγκομιδη των 70 τελαρων!!!(παραδειγμα ειναι αυτο δεν εχει να κανει με τους μικρους...προς μεγαλους απευθυνεται,να προσεχουν τι λενε και γραφουν).
  • Υ.Υ 1.Τα αλλα τεσσερα σωματεια που ακυρωσαν την συμμετοχη τους,απο τα 15 εχουν ονομα?.Η ανακοινωση στις 23/4/2012 στην επισημη ιστοσελιδα της Ε.Π.Σ εγραφε οτι οι αγωνες θα ξεκινησουν απο τις 10 το πρωι..μηπως εγιναν απογευμα???.
  • Υ.Υ 2.Ειναι τυχαιο οτι η Α.Ε.Δ Σκαλας Η Ακαδημια Σκαλας-Ακαδημια Αλεσιων Σπαρτης επαιζαν την ιδια ημερα...οχι η δευτερη ομαδα,η ειχαν κλεισει οι ημερομηνιες απο πριν???. 
  • Υ.Υ 3.Υπηρξαν 50 αυτοκινητα στους Μολαους και μετεφεραν πανω απο 200 παιδια σε μια ημερα....ολες οι ομαδες απο την Σπαρτη πηγαν με λεωφοριο απο το πρωι,οι με τους γονεις τους και με αυτοκινητα και φυσικα πληρωσαν την βενζινη απο την τσεπη τους???.Ενδιαφερον για το μελλον...
  • Υ.Υ 4.Γιατι τους γονεις τους ειδα λιγους για τοσο μακρυα,η Α ομαδα του Λεωνιδα Σπαρτης των 7 μικρων εναντι των 8,9,10 του Μολαικου πηγε απογευμα και η β με την αλλη β ομαδα το απογευμα η το πρωι???.
  • Υ.Υ 5.Μια ερωτηση δεν θα γινει τωρα...μονο οταν δεν γινει αυτο που πρεπει και ειναι το δικαιο...90Χ11=990.ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ?