27 Φεβ 2009

Την Κυριακή στο Καραϊσκάκη το ντέρμπι των αιωνίων


Το el clasico ντέρμπυ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις Πανιωνίου-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ξάνθη.
Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να επουλώσει τις πληγές από τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αλλά και για να βάλει τέλος σε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος όπου είναι φανερό ότι διανύει. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ελπίζει να έχει στην διάθεση του τον Γκαλέτι, που έχει αποδειχθεί σε «καταλύτη» της ομάδας, ενώ αναμένεται να στηριχθεί και πάλι στις ατομικές εμπνεύσεις των Λέτο και Ντιόγκο. Ο Μπελούτσι είναι τραυματίας, ενώ ο Ντουντού θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα για να προλάβει το ντέρμπι.
Ο Παναθηναϊκός, αντιθέτως, είναι σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, ιδίως μετά την εμφάνιση στο «Μαδριγάλ» απέναντι στη Βιγιαρεάλ, και θα κυνηγήσει τη νίκη για να διατηρήσει τις λίγες πιθανότητες που του αναλογούν για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ, που ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη θέση, δοκιμάζεται σε μια δύσκολη έδρα, στη Ν. Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο που ζητά ένα θετικό αποτέλεσμα για να ανακάμψει βαθμολογικά.
Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και θέλει τους τρεις βαθμούς της νίκης για να σιγουρέψει τον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει πλέον στο πρωτάθλημα, η κατάληψη μιας θέσης για τα πλέϊ οφ.
Η Λάρισα φιλοξενεί στο Αλκαζάρ τον Εργοτέλη σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι «μονόδρομος» για την εξασφάλιση μιας θέσης στα πλεϊ οφ της Σούπερ Λίγκα, ενώ ο Άρης που διεκδικεί την είσοδο στα πλέϊ οφ έχει θεωρητικά εύκολο έργο στο «Βικελίδης» απέναντι στον ουραγό Θρασύβουλο.
Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τις αναμετρήσεις ΟΦΗ-Πανσερραϊκός, Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός-Ηρακλής που αποκτούν ενδιαφέρον για τη «μάχη» της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.


Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
======================
16:45 Λάρισα-Εργοτέλης ALPHA 19:00 ΑΕΚ-Ξάνθη NOVA 19:00 Άρης-Θρασύβουλος ΝΕΤ

Κυριακή 1η Μαρτίου
==================
15:00 Λεβαδειακός-Ηρακλής 15:00 ΟΦΗ-Πανσερραϊκός 16:45 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ NOVA 18:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΝΕΤ 19:00 Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης NOVA

πηγή:www.ert.gr

Δεύτερη ήττα του Ολυμπιακού στο Ζοφρουά Γκισάρ


Αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό όνειρο ο Ολυμπιακός καθώς ηττήθηκε και στο "Ζοφρουά Γκισάρ", με 2-1 από την Σεντ Ετιέν και αποκλείστηκε από το κύπελλο UEFA. Η Σεντ Ετιέν που συνεχίζει στους "16" θα βρει μπροστά της την Βέρντερ Βρέμης που έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Μίλαν. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τους Παγέ (45'), Ιλάν (57'), ενώ οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν με τον Όσκαρ (75'). Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε καλύτερος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο "Καραϊσκάκη" πριν μία εβδομάδα, ωστόσο δεν ρίσκαρε, ενώ πάλι φάνηκαν τα αμυντικά κενά του έξω από την περιοχή στον άξονα, από όπου οι Γάλλοι πέτυχαν τα δύο τέρματα. Η Σεντ Ετιέν απείλησε την εστία του Νικοπολίδη στο 10' με το δυνατό σουτ του Μασάδο, στο 14' με τον Παγέ, που προσπάθησε με σουτ (άουτ) να εκμεταλλευτεί το λάθος του Άντζα, και στο 21', όταν σε σέντρα του Νταμπό ο Ιλάν πήρε με άνεση την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός είχε μόνο μία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος στο 42' όπου απείλησε με ένα διαγώνιο σουτ του Λέτο, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, καθώς δεν πρόλαβε την μπάλα ο Τοροσίδης. Στο 45' ο Παγέ με "κεραυνό" έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να "αναπαυθεί" στα "ερυθρόλευκα" δίχτυα (1-0) και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στο 57' ανέβηκε ο δείκτης του σκορ στο 2-0. Αυτή τη φορά ήταν ο Ιλάν που "κεραυνοβόλησε" από μακριά τον Νικοπολίδη, ενώ με ένα μακρινό σουτ του Όσκαρ μείωσε ο Ολυμπιακός στο 75' (2-1). Στο 88' ο Μενδρινός σούταρε και η μπάλα με κόντρα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζανό.
Κίτρινες: Ταυλαρίδης - Άντζας, Ντιόγκο, Πατσατζόγλου, Λέτο, Μενδρινός
Διαιτητής: Πολ Αλαέρτς (Βέλγιο)
Σεντ Ετιέν (Αλέν Περέν): Ζανό, Βαρό (82΄ Σοζέ), Ταυλαρίδης, Σαλ, Νταμπό, Μιραλάς, Ματουιντί (73΄ Μπεναλουάν), Ντερνίς, Παγέ (62΄ Ζιλιοτί), Μασάδο, Ιλάν.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Πάντος, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Ντουντού (76΄ Μενδρινός), Τοροσίδης (46΄ Ντέρμπισαϊρ), Πατσατζόγλου, Ντιόγκο (65΄ Μήτρογλου), Όσκαρ, Λέτο.
πηγή:www.ert.gr