16 Ιαν 2009

Στο 0-0 Πάοκ και Άρης



Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ΠΑΟΚ και Άρης σχετικά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Hellas OnLine. Οι δύο συμπολίτες αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στην κατάμεστη Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από το κακό θέαμα και τις λασπομαχίες των ποδοσφαιριστών, λόγω της κάκιστης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, που είχε μετατραπεί σε βούρκο από τη συνεχόμενη βροχόπτωση. Έτσι, η πρόκριση στους «8» θα κριθεί στην έδρα των «κίτρινων», με την ημερομηνία διεξαγωγής να ορίζεται από την ΕΠΟ και πιθανότερη επιλογή να φαντάζει η 28η Ιανουαρίου.
πηγή:www.sportdog.gr

Εξασφάλισε την πρόκριση της η Ξάνθη


Η Ξάνθη έγινε, την Πέμπτη (15/01), η δεύτερη ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό, που εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas OnLine. Οι «ακρίτες» επικράτησαν 3-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Ζούνιορ (αυτογκόλ 51’), Αγκάλι (69’) και Ταϊντέρ (90'+2'). Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας του Γιώργου Παράσχου, μετά από δύο μήνες ακριβώς και πάλι για το θεσμό του Κυπέλλου (16/11/2008 Καλλιθέα – Ξάνθη 1-3). Ωστόσο, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σταθάκη (77’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
πηγή:www.sportdog.gr

350 εκ. ευρώ θα κοστίσει η μεταγραφή Κακά


Απίστευτα είναι τα χρήματα που θα δαπανήσει η Μάντσεστερ Σίτι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κακά από τη Μίλαν και ο παίκτης παραμείνει στον σύλλογο για πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα θα ξοδέψει 243 εκατ. λίρες(περίπου 350 εκατ. ευρώ), όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Sun». Οι «ροσονέρι» θα εισπράξουν 108 εκατ.λίρες(157 εκατ. ευρώ), ενώ το συμβόλαιο του 27χρονου Βραζιλιάνου θα τους κοστίζει, μαζί με τα έξοδα της εφορίας, 13, 28 εκατ. λίρες(19 εκατ. ευρώ) τον χρόνο, δηλαδή 255.000 λίρες την εβδομάδα και αν μείνει ο παίκτης για πέντε χρόνια στο «City of Manchester stadium», θα ξοδευθούν συνολικά όσα λεφτά θα πάρει και η νυν ομάδα του παίκτη από τη μεταγραφή. Επίσης, πολλά είναι και τα λεφτά που θα δώσει ο αγγλικός σύλλογος και στους μάνατζερ που έχουν μεσολαβήσει για να υπάρξει θετικό τέλος, καθώς θα βγουν από τα ταμεία της 27 εκατ. λίρες(39 εκατ. ευρώ). Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί παρά να είναι ευχαριστημένος από τις τελευταίες εξελίξεις, αν και παραμένει συγκρατημένος για την πορεία της μεταγραφής. «Δεν ξέρω εάν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή, διότι είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όμως, υπήρξαν κάποιες θετικές εξελίξεις αυτή την εβδομάδα», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Πήραμε την απόφαση να κινηθούμε για τον Κακά, αλλά το σκεφτήκαμε αρκετά και θα μας βοηθήσει πολύ αυτός ο παίκτης. Θέλαμε πολύ να γίνει αυτή μεταγραφή, διότι είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και γενικότερα έχει τα στοιχεία που θέλουμε για να μας βοηθήσει να κάνει η ομάδα μας βήματα μπροστά». Ο Κακά δεν είναι αρνητικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά έχει θέσει κάποιους όρους για να πει το «ναι» και οι οποίοι είναι: •Ο Σίκι Μανσούρ να παραμείνει ο μέτοχος του συλλόγου με σημαντικές επενδύσεις. •Να καταφέρει να προκριθεί η ομάδα στο Τσάμπιονσ Λιγκ το μάξιμουμ σε δύο χρόνια, διαφορετικά θα έχει το δικαίωμα να φύγει. •Να μην πουληθεί ο Ρομπίνιο, ώστε η συνεργασία των δύο άσων να καταστήσει τον σύλλογο έναν εκ των ισχυρότερων παγκοσμίως. •Να παραμείνουν οι αντιπρόσωποί του κύριοι διαχειριστές για τον Κακά, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά του.
πηγή:www.sport-fm.gr