3 Μαρ 2009

Πάλι γλίτωσε τον ΠΑΟΚ ο Μπακαγιόκο

Με πρόσωπο του αγώνα τον Ιμπραήμ Μπακαγιόκο , ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 69΄ και πέτυχε δύο γκολ (75΄-94΄), ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Ν. Σμύρνη τον Πανιώνιο με 2-1 και έκανε δυνατό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Λουρένσο στο 59΄.


Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα, πήραν εύκολα τον έλεγχοκαι πίεσαν δυνατά για να ανοίξουν το σκορ. Έτσι στο 5΄ ο Ρεκόμπα σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ στο 6΄ σε τετ α τετ ο Εστογιανόφ δεν μπόρεσε να πλασάρει τον εξελθόντα Χαλκιά . Μετά το 15΄ ο «δικέφαλος» ισορρόπησε στο χώρο του κέντρου και στο 17΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μουσλίμοβιτς ξεπέρασε τον Κοντοέ πλάσαρε από πολύ καλή θέση τον Κρέσιτς στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Στο 33΄ ο Κρέσιτς απέκρουσε νέο σουτ του Μουσλίμοβιτς, ενώ στο 34΄ ο Μπαλάφας φάνηκε να ανατρέπεται στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κουμορτζί αλλά ο διαιτητής Παπασταμάτης έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

«Φωτιά» πήρε το ματς στην επανάληψη. Στο 58΄, ο Γουνδουλάκης επιχείρησε ένα κακό σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κατέληξε στον Λουρένσο ο οποίος παρά την πίεση του Μπαλάφα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά και έκανε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε πολύ τους «κυανέρυθρους».

Στο 63΄ ο Κρέσιτς απέκρουσε το σουτ του Μουσλίμοβιτς, στο 67΄ έδιωξε κόρνερ εξαιρετική κεφαλιά του Χούτου αλλά στο 75΄ δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ισοφάριση. Ο Μπακαγιόκο που είχε μπει αλλαγή στο 69΄ από σέντρα ακριβείας του Κονσεισάο απο τα δεξιά νίκησε τον Κρέσιτς και έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Μάλιστα ο Ιβοριανός παίκτης έτρεξε και αγκάλιασε με την επίτευξη του τέρματος τον προπονητή του Φερνάντο Σάντος ο οποίος τον έβγαλε από την «καραντίνα» που τον είχε το τελευταίο διάστημα.

Στο 85΄ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μάκος. Στο τετράλεπτο των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε και δικαιώθηκε. Απο σέντρα του Κονσεϊσάο και δυνατή κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς, ο Κρέσιτς απέκρουσε προσωρινά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και ο Μπακαγιόκο με νέο σουτ έγραψε το τελικό 2-1 στο 94΄ των καθυστερήσεων.

Διαιτητής: Κ. Παπασταμάτης (Αθηνών)

Κίτρινες: Μάκος - Αραμπατζής, Βιερίνια

Κόκκινη: 85΄ Μάκος (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώτης Σταματόπουλος): Κρέσιτς, Σκούφαλης, Ρεκόμπα, Κουτσόπουλος, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (79΄ Ντελούρα), Κοντοές, Λουρένσο (71΄ Νικολάου).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Δάρλας (32΄ Κωνσταντινίδης), Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βερόν, Σορλέν, Μπαλάφας (61΄ Βιερίνια), Χούτος (69΄ Μπακαγιόκο).
πηγή:www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: