4 Φεβ 2009

Έσωσε την Λάρισα ο Γιαννακόπουλος


Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ (83’, 92’) τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, η Λάρισα «άλωσε» το Παγκρήτιο (2-1), αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Πόποβιτς (81’), σε ένας ματς που ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Ο διεθνής άσος με δυο κεφαλιές χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στους «βυσσινί» που εδραιώθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας και έβαλε σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες τους Κρητικούς, που παραμένουν έξι βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Αναμφίβολα, αν μια ομάδα δικαιούταν να κερδίσει, αυτή ήταν η ΑΕΛ. Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν απέναντι σε έναν ανύπαρκτο ΟΦΗ, που συνήλθε κάπως στο ξεκίνημα της επανάληψης και λίγο πριν το φινάλε ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα, χάρη σε ένα άπιαστο σουτ του Πόποβιτς. Πάνω που χαμογέλασαν, όμως, οι Κρητικοί, ήρθε ο Γιαννακόπουλος για να τους... ρίξει στο καναβάτσο και να αποδώσει δικαιοσύνη. Στο δεύτερο αγώνα του με την Λάρισα, μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, ο Stelios φρόντισε να δείξει την κλάση του και παράλληλα να «κλείσει τα στόματα», όσων έσπευσαν να τον αμφισβητήσουν στον κάμπο.

Μονόλογος

Το πρώτο 45λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στη Λάρισα, που επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της, απέναντι στον «χλωμό» ΟΦΗ, οι παίκτες του οποίου, ήταν ζήτημα αν μπόρεσαν να αλλάξουν πάνω από 3-4 πάσες. Για ευκαιρίες φυσικά, δεν γίνεται λόγος. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο στο κέντρο, κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα και άρχισαν να απειλούν από τα άκρα με τον Γιαννακόπουλο (δεξιά) και κυρίως τον Βενετίδη, που έπαιξε ως αριστερό χαφ, έχοντας πίσω του τον Κατσιάρο. Οι «βυσσινί» πάντως, αν και έκαναν φάσεις, τα... χάλαγαν κάπως στην τελική προσπάθεια. Τρεις φορές (8', 11', 16') ο Ζουράφσκι σε θέση βολής δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε, ενώ στο 23' ο Φωτάκης πλάσαρε στην κίνηση, για να διώξει με τα πόδια σε κόρνερ ο Μάλαρτζ. Ο Πολωνός αντέδρασε σωστά και στη κεφαλιά (44’) του Γιαννακόπουλου, στην τελευταία καλή στιγμή της ΑΕΛ στο πρώτο μέρος.

Το «ξύπνημα» του ΟΦΗ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, το σκηνικό άλλαξε, καθώς ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά και παρουσιάστηκε μορφωμένος, χάρη και στις δυο αλλαγές (Στόλιτσα, Πακίτο) του Ματζουράκη. Δυο φορές οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως, το πλασέ (47’) του Στόλιτσα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 50’, ο Κοτσόλης έδιωξε εντυπωσιακά στο κοντινό σουτ του Πόποβιτς. Γρήγορα πάντως, η Λάρισα ξαναπήρε τα ηνία του ματς και έως το 70’, ήταν εκείνη που απείλησε, με τον Βενετίδη να πλασάρει άουτ (53’) σε τετ α τετ και τον Φωτάκη να αστοχεί και αυτός σε καλό σουτ (68’).

Προβάδισμα με Πόποβιτς

Στο τελευταίο 15λεπτο, το ματς «άνοιξε» και πήρε καλύτερο ρυθμό, αφού η Λάρισα θέλησε να πιέσει και ο ΟΦΗ είχε τους χώρους για να παίξει στην αντεπίθεση. Μέχρι που φτάσαμε στο 81’, όταν ο Πόποβιτς με προσωπική ενέργεια και αριστερό «κεραυνό», έστειλε τη μπάλα να βρει στο δεξί δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Διπλό «χτύπημα»

Ουσιαστικά, ο ΟΦΗ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα και δεν είχε πια παρά να κρατήσει τη νίκη, που θα του ανανέωνε σημαντικά τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Οι «βυσσινί», όμως και δη ο Γιαννακόπουλος δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Μόλις δυο λεπτά μετά το 1-0, από φάουλ του Φωτάκη, ο Γιαννακόπουλος κινήθηκε έξυπνα στην περιοχή και με κοντινή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, σκοράροντας μετά από πεντέμισι χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το καλύτερο πάντως, για τους λίγους εκδρομείς φίλους της ΑΕΛ, το κρατούσε για τις καθυστερήσεις. Στο 92’ σε μια καλή αντεπίθεση, ο Φωτάκης τον σημάδεψε εκ νέου και αυτός ξανά με το κεφάλι, διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Καλή ήταν η διαιτησία του Γιαννόπουλου (Αθήνας), ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κουνενάκη, Μπεθάρες, Ταραλίδη, Ζουράφσκι, και Κατσιαρό.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Μάλαρτζ, Ρουμπάκης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Μπερτίν, Κοστόφσκι (46' Στόλιτσα), Μπεθάρες, Σουλεάπ (46' Πακίτο), Κουνενάκης, Πόποβιτς (86' Σφακιανάκης), Κορνέα.

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Κώτσιος, Κατσιαρός, Βενετίδης, Κυριακίδης, Μπουκουβάλας, Ιγκλέσιας (74' Πάρα), Γιαννακόπουλος, Φωτάκης, Ααράμπ, Ζουράφσκι (84' Ιλιτς).
πηγή:www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: