12 Δεκ 2008


Παραιτήθηκε ο Γκαγκάτσης

Σε νέα εποχή μπαίνει η ΕΠΟ μετά την παραίτηση του προέδρου Βασίλη Γκαγκάτση. Η παραίτηση έγινε με επιστολή που κατέθεσε στο Δ.Σ. ο απελθών πρόεδρος, στην οποία αναφέρθηκε και στους λόγους που τον ώθησαν να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση, δύο μήνες μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο.
Ο απερχόμενος πρόεδρος είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του από τις 25 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την αναβολή που είχε δώσει το Τριμελές Εφετείο Αθηνών στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ, που κατηγορούνται για απιστία και πλαστογραφία. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είχε "αναρριχηθεί" στην προεδρία της ΕΠΟ το 2001, όταν ανέλαβε καθήκοντα στη θέση του Κώστα Αλεξανδρίδη, που είχε παραιτηθεί επικαλούμενος λόγους υγείας.
Καθήκοντα προέδρου ως τις επόμενες αρχαιρεσίες θα εκτελεί ο νυν αναπληρωτής πρόεδρος, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να προκηρύξει εκλογές εντός των επόμενων 15 ημερών. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιανουαρίου.
Ως προς την διάδοχη κατάσταση, με τα ισχύοντα δεδομένα την προεδρία θα διεκδικήσουν ο κ. Χατζηαποστόλου, που διαθέτει την απαιτούμενη επιρροή στις Ενώσεις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος.
πηγή:www.ert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: