22 Δεκ 2008

Λύτρωση στο 91' με πέναλτι για τον Ολυμπιακό
Απόρθητη έδρα αποδεικνύεται τελικά το «Καραϊσκάκη», όπου ο Ολυμπιακός, ύστερα από μέτρια εμφάνιση νίκησε τον πολύ καλό Θρασύβουλο με 2-1 στις καθυστερήσεις, χάρη σε γκολ-πέναλτι του Γκαλέτι στις καθυστερήσεις του αγώνα για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκα.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, όμως οι φίλοι του δεν θα πρέπει να έμειναν και πολύ ευχαριστημένοι με αυτά που είδαν στο "Καραϊσκάκη" αφού οι "ερυθρόλευκοι", έχοντας προφανώς το μυαλό τους ακόμη στον αγώνα με τη Χέρτα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δεν είχαν την συγκέντρωση που έπρεπε και τη γλύτωσαν τελικά πολύ φτηνά. Ο Θρασύβουλος όχι μόνον ισοφάρισε με τον Χλωρό στο 29΄ το ωραίο γκολ του Λέτο από το 21΄, αλλά απείλησε άμεσα με ήττα την ομάδα του Βαλβέρδε, χάνοντας κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ. Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 15΄ για λογαριασμό του Θρασύβουλου, με το σουτ του Μπαριέντος από πλάγια μέσα στην περιοχή να περνάει άουτ. Ο Ολυμπιακός "απάντησε" στο 18΄ με την ατομική προσπάθεια και το σουτ του Κοβάτσεβιτς να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πεκάνια. Τη λύση στο "χλωμό" Ολυμπιακό του πρώτου 20λεπτου έδωσε ο Σεμπαστιάν Λέτο στο 21΄. Ο Αργεντινός πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή, κατάφερε να περάσει τον αντίπαλο που τον μάρκαρε και με "κεραυνό" μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ του Θρασύβουλου (1-0). Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, συνέχισε να μην αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Τσιώλη το εκμεταλλεύτηκε και από "στημένη φάση" στο 29΄ έφτασε στην ισοφάριση, μετά από γυριστή κεφαλιά του Χλωρού από το ύψος του πέναλτι. Στο 42΄ από φάουλ του Μπελούτσι και κεφαλιά του Κοβάτσεβιτς, ο Πεκάνια απέκρουσε σωτήρια. Με μία κλασική ευκαιρία για τους Πειραιώτες ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο. Από σέντρα του Κοβάτσεβιτς ο Οσκαρ με καρφωτή κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πεκάνια που επενέβη σωτήρια. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 64΄ ο Σωτήρχος απέκρουσε προ της γραμμής το σουτ του Λέτο. Όσο περνούσε η ώρα και οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, οι παίκτες του Θρασύβουλου έβγαιναν με αξιώσεις στην αντεπίθεση και στο 70΄ ο Νικοπολίδης έσωσε τον Ολυμπιακό από το 1-2, σε κεφαλιά του Καραμαλίκη. Μετά το κόρνερ ο Ουέλινγκτον μπήκε από πλάγια στην περιοχή κι εξαπέλυσε το δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Νικοπολίδη να διώξει ξανά σωτήρια σε νέο κόρνερ. Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 83΄ με το σουτ του Αντζα μέσα από την περιοχή να κτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο, ο διαιτητής Καστανίδης είδε πέναλτι στις καθυστερήσεις σε πέσιμο του Ντουντού από μαρκάρισμα του Ρόκα. Ο Γκαλέτι εκτέλεσε ψύχραιμα και χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό.


Διαιτητής: Γ. Καστανίδης (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες: Ραούλ Μπράβο, Τζόρτζεβιτς - Μπαριέντος, Ρόκας, Μπελεγρίνης, Πεκάνια

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ε. Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (82΄ Τζόρτζεβιτς), Οσκαρ (58΄ Γκαλέτι), Κοβάτσεβιτς, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Αντζας, Ντουντού, Λέτο, Μπελούτσι, Πάντος (65΄ Τοροσίδης)

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Σ. Τσιώλης): Πεκάνια, Βεντούρα, Σωτήρχος, Ρόκας, Ροκάστλ, Λιαπάκης (+90΄ Κόζλεϊ), Χλωρός, Μπαριέντος (58΄ Καραμαλίκης), Μπελεγρίνης, Κατσίκης, Ουέλινγκτον (77΄ Αλβες).

πηγή:www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: