10 Ιουν 2014

Οι πέντε καλύτεροι βετεράνοι σε Μουντιάλ

Διαβάστε για πέντε από τους σπουδαιότερους βετεράνους που πήραν μέρος σε Μουντιάλ με ορισμένους από αυτούς μάλιστα να σηκώνουν το τρόπαιο στα... "γεράματα".




Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι γεμάτο στιγμές, συναισθήματα, μαγικές ενέργειες, άτυχες επιλογές, ξεχασμένους ήρωες και πρόσωπα που γράφουν ιστορία.
Υπάρχουν όμως και πρόσωπα που έχουν γράψει ήδη αρκετή ιστορία στην καριέρα τους, όμως επιφύλασσαν μία τελευταία μεγάλη παράσταση σε Μουντιάλ.

Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε σπουδαίους ποδοσφαιριστές που σε μεγάλη ηλικία κλήθηκαν να βοηθήσουν τις εθνικές τους ομάδες και η αλήθεια είναι πως τα πήγαν περίφημα.

Ροζέ Μιλά


Σπουδαίος επιθετικός με περισσότερα από 400 γκολ στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο. Πήρε μέρος στο Μουντιάλ του 1990 σε ηλικία 38 ετών σκοράροντας μάλιστα τέσσερα γκολ τα οποία πανηγύρισε με χαρακτηριστικό τρόπο στο σημαιάκι του κόρνερ. Με το Καμερούν έφτασε μέχρι τους "8" της διοργάνωσης όμως αποκλείστηκε από την Αγγλία στα πέναλτι.
Στα 42 του χρόνια είχε την ευκαιρία να παίξει σε ένα ακόμα Μουντιάλ (1994).

Ντίνο Τζοφ


Σπουδαία καριέρα με Νάπολι και Γιουβέντους, όμως το μεγάλο του παράπονο ήταν πως δεν κατάφερε να φτάσει με την Ιταλία σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου όντας βασικός.
Το 1982 σε ηλικία 41 ετών είδε το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Όχι μόνο πήγε στον τελικό, αλλά σήκωσε και το τρόπαιο κάνοντας έτσι ρεκόρ γηραιότερου ποδοσφαιριστή με κατάκτηση Μουντιάλ. Κατέχει επίσης ένα εκπληκτικό ρεκόρ κρατώντας ανέπαφη την εστία του για 1142 λεπτά (1972-1974).

Λόταρ Ματέους


Ο Γερμανός μέσος, που προς το τέλος της καριέρας του γύρισε σε λίμπερο, αγωνίστηκε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα.
Από το 1982 μέχρι και το 1998. Στο τελευταίο του Μουντιάλ σε ηλικία 37 ετών συμπλήρωσε 25 συμμετοχές, κάτι που τον έφερε και στην κορυφή της λίστας στην ιστορία του Μουντιάλ.

Φράνκο Μπαρέζι


Μία ζωή στην τεράστια Μίλαν με σπουδαίες επιτυχίες, γεγονός που του χάρισε τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού της εποχής του.
Σε ηλικία 34 ετών πήρε μέρος στον τελικό του Μουντιάλ το 1994 (επέστρεψε από τραυματισμό στο γόνατο) όπου η Βραζιλία πήρε το τρόπαιο απέναντι στην Ιταλία στα πέναλτι. Και ο Μπαρέζι και ο Μπάτζο αστόχησαν από τα 11 βήματα.

Καφού


Ένας από τους κορυφαίους δεξιούς οπισθοφύλακες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πήρε μέρος σε τέσσερα Μουντιάλ με το τελευταίο να είναι το 2006 και τον Καφού να βρίσκεται στο 36ο έτος της ζωής του.
Αγωνίστηκε 142 φορές με την Βραζιλία κατακτώντας 2 φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πηγή: Sport 24

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 70-74,Μάλαγα-Ρεάλ 88-75

 

Live Streaming. 23:00 Unicaja Malaga vs Real Madrid 88-75 Liga ACB Spain.


Στη δημοσιότητα το ασφαλιστήριο της Εθνικής Νέων (pics)

 

Έφτιαξαν τον Ναδάλ με... χώμα (PHOTO)

 

Ντάνιελ Άλβες: Θέλω clasico με την Αργεντινή στον τελικό

 

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ (10/6) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου για τον «τελικό»

 

Εννέα σκληρά χτυπήματα σε Μουντιάλ (βίντεο)

 

Μπασκετμπολίστας ο γίγαντας του Game of Thrones!

 

Ο ΜΕΣΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ Ροντρίγκες: «Σκληρή ομάδα η Ελλάδα»

 

Ο Μάνος Σέργιος σου χαρίζει τη φανέλα του

 

Στην αποστολή ο Σουάρες

 

Ψήφισε... Γιουνάιτεντ ο Σο!

 

Απαντάει ο Παπαδόπουλος στην ΑΕΚ

 

Ψηφίζουν Ελλάδα!


Δείτε τι έγινε στις καφετέριες της Θεσσαλονίκης όταν ξέσπασε το μπουρίνι [video]

 

Στοχ: «Θέλω να μείνω στη Φενέρ»

 

Κοντά στην Παρί ο Άλβες

Δεν υπάρχουν σχόλια: