22 Μαΐ 2014

Αγγέλου: "Τώρα αναλαμβάνει ο Ίβκοβιτς"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου κλήθηκε να αναλάβει το μεταβατικό στάδιο της Αναντολού Εφές. Μιλά για όσα έζησε φέτος, για όσα έπονται, για τη Μακάμπι, τη Ρεάλ και τους ημιτελικούς στην Τουρκία.




Ο Βαγγέλης Αγγέλου εμφανίστηκε στον πάγκο της Αναντολού Εφές στις 23/12, ημέρα που προέκυψε και η πληροφορία ότι αυτή η μετακίνηση ήταν στο πλαίσιο ενός γενικότερου πλάνου που θα ολοκληρωνόταν, με την επιστροφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ενεργό δράση, τη σεζόν 2014-15. Στον ίδιο πάγκο.

Ο Αγγέλου επιβεβαίωσε την πληροφορία, στη συζήτηση που είχαμε, εξηγώντας ότι "από τον Δεκέμβριο η Εφές "τρέχει" ένα διετές πρόγραμμα. Τώρα θα έλθει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος αυτού του προγράμματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί ωστόσο, από τον Δεκέμβρη και δουλεύεται με πολύ μεγάλη συνέπεια και προσήλωση".
Οι στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν και το κέρδος της χρονιάς
Ας κάνουμε όμως, ένα rewind και στα όσα συνέβησαν ενώ εκείνος κρατούσε το τιμόνι της Εφές. "Η ομάδα ήταν φέτος σε μεταβατικό στάδιο. Είχε αποφασιστεί πως ό,τι γίνει αυτήν την αγωνιστική περίοδο, θα αποτελούσε οδηγό για τη συνέχεια. Η ομάδα άλλαξε χημεία τρεις φορές. Αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς τελείωσε τη χρονιά. Πέραν της αλλαγής του προπονητή, υπήρχαν και προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, ενώ άλλαξαν και οι ρόλοι των παικτών. Ο βασικός στόχος ήταν να "μπούμε" στα play offs της Euroleague και στο Final Four της τουρκικής λίγκας. Δεν επετεύχθη. Αυτό που καταφέραμε ωστόσο, ήταν να προωθήσουμε κάποιους Τούρκους παίκτες, προκειμένου να γίνουν την επόμενη διετία ο βασικός κορμός της ομάδας". Κάπως έτσι, όπως προχωρούσε η αγωνιστική περίοδος, οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι του 2014 έδιναν το χρόνο τους στους νεαρούς γηγενείς.
Το συστατικό της υπομονής είναι πάντα χρήσιμο "αλλά δεν μπορείς να πεις πολλά λόγια. Υπάρχει επαγγελματισμός, στόχος και τρόπος που συμβαίνουν τα πράγματα. Τα περισσότερα θα τα πούμε με πράξεις. Υπάρχει η εμπειρία, οπότε τώρα όλοι θα πρέπει να περιμένουμε για την εφαρμογή του πλάνου".
Αλλάζουν οι κανονισμοί στην Τουρκία
Συμπερασματικά, "η τουρκική λίγκα είναι σκληρή. Όσο πλησιάζουν τα κρίσιμα ματς, αυτά που κρίνουν πράγματα, γίνεται ακόμα πιο δυνατή. Επιτρέπονται δηλαδή, περισσότερο οι επαφές και όλες οι ομάδες δίνουν βάση σε αυτό". Σίγουρα για κάποιον που ζει για πρώτη φορά την εμπειρία (του κόουτς στην TBL) ο "russian rule" (τρεις γηγενείς στο παρκέ, από το τζάμπολ έως την κόρνα της λήξης) δεν βοηθά ιδιαίτερα. "Αυτό είναι κάτι που ενδέχεται να αλλάξει του χρόνου. Συζητά η ομοσπονδία την κατάργηση του. Ακόμα ωστόσο, δεν έχουν καταλήξει στον αριθμό των ξένων και στο πόσοι Τούρκοι θα πρέπει να είναι στον αγωνιστικό χώρο. Με το τέλος της σεζόν, θα έχουμε τις απαντήσεις" και τότε θα μπορούν να γίνουν και οι σχετικές κινήσεις "διότι ουσιαστικά φέτος είχαμε δυο ομάδες να διαχειριστούμε, κάθε εβδομάδα. Αυτή για την εγχώρια λίγκα και εκείνη για τη Euroleague".
Φαβορί... τα αουτσάιντερ στη Euroleague
Μια που ανέφερε τη Εuroleague, τι είχε να πει για τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι; "Αυτό που επιβεβαιώθηκε και στο φετινό Final Four, είναι πως δεν υπάρχουν φαβορί. Όποια ομάδα φέρει αυτή την "ταμπέλα", λυγίζει από την πίεση. Είναι δύσκολο να υπερασπιστεί αυτόν τον τίτλο. Έτσι, τα αουτσάιντερ είναι αυτά που διακρίνονται. Η Μακάμπι βέβαια, έδειξε τις διαθέσεις της από τον τρόπο που "έσπασε" το πλεονέκτημα έδρας της Αρμάνι, για να βρεθεί στο Final Four.
Οι δυο γκαρντ (Χίκμαν, Ράις) και ο Μπλου ήταν καθοριστικοί παράγοντες. Εκπληκτική ήταν και η απόδοση του Τάιους. Κανείς δεν περίμενε πως μετά τον τραυματισμό του Σον Τζέιμς, θα μπορέσει να γίνει ο βασικός σέντερ. Όλα αυτά, συν την ικανότητα του Ντέιβιντ Μπλατ είχαν ως συνέπεια τη διάρκεια στην απόδοση, που ήταν κάτι καλύτερο από την απόδοση την ίδια. Αν δείτε τα ματς από την πρεμιέρα των play offs έως τον τελικό, θα διαπιστώσετε ότι υπήρχε πολύ μεγάλη ένταση, μοναδικός ρυθμός".
Για τη Ρεάλ, τι μπορεί να πει κανείς; "Έκανε μια πολύ καλή χρονιά, που είχε ως συνέπεια την τεράστια πίεση του "πρέπει" στο φινάλε. Πέρασε δύσκολα τον Ολυμπιακό, στα play offs και δεν άντεξε με τη Μακάμπι, γιατί τρεις βασικοί της παίκτες (Φερνάντεθ, Γιουλ, Μίροτιτς) δεν βοήθησαν καθόλου".
Τον πρώτο λόγο, η Φενέρμπαχτσε
Τα play offs στην τουρκική λίγκα, είναι στην ημιτελική φάση, όπου η Μπάνβιτ θα συναντήσει τη Γαλατασαράι και η Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ την Καρσίγιακα. Τι είχε να πει ο Αγγέλου για τα ζευγάρια;
"Η Μπάνβιτ έκανε πολύ καλή πορεία στο τουρκικό πρωτάθλημα και το κυρίαρχο στοιχείο ήταν οι πολύ καλές επιλογές των ξένων παικτών. Όταν τέθηκαν εκτός Ευρώπης, είχαν την ευκαιρία να αφοσιωθούν στην TBL και να διαπρέψουν. Σε ό,τι αφορά τη Γαλατά, είχε ρόστερ 18 παικτών, ένεκα των τραυματισμών. Τώρα είναι σε πολύ καλή φάση. Είναι ομάδα με εμπειρία και ταλέντο που μπορούν να "σπάσουν" την έδρα της Μπάνβιτ. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι.
Στα της Καρσίγιακα, είναι η έκπληξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Στηρίχτηκε στο τρίο των Ντίξον, Μπατίστα και Ντίμπλερ για να πάρουν το κύπελλο και να φτάσουν στους "4" της Τουρκίας. Είναι αρκετά παραδοσιακή δύναμη, με μεγάλη στήριξη από το κοινό της. Είναι μπασκετικό σωματείο. Θα έχει το μειονέκτημα έδρας, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε που για εμένα είναι το φαβορί. έκανε πολύ καλή αρχή, αλλά μετά αντιμετώπισε τραυματισμούς και αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές. Είχε από την αρχή την πίεση του "πρέπει" και μετά 1, 2, 3 άτυχα αποτελέσματα πρέπει να εκτροχιάστηκαν. Να έχασαν τον προσανατολισμό τους. Έχουν ωστόσο, δυνατή ομάδα, διαθέτουν ταλέντο και την ποιότητα να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής. Ζητούμενο και για αυτούς είναι η ευρωπαϊκή διάκριση".

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.22:00 Panathinaikos - Olympiakos 59-56 Basketball

 

Ανησυχούν για Κριστιάνο

 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 59-56


ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΦΥΛΛΟ...ΟΙΚΟΠΕΔΟ/ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ!!!!.

 

Πολυθρόνες στα μπαλκόνια για τους καπνίζοντες Έλληνες διεθνείς(?)

 

Από ειδυλλιακή μετατρέπεται σε επικίνδυνη - Αυτή είναι η πιο μαγευτική παραλία στον κόσμο [video]

 

Τρεις παίκτες της Ρεάλ, κανένας της Μπαρτσελόνα!

 

Μετά τον Σαμαρά και ο Λένον


Στο ΟΑΚΑ οι Αγγελόπουλοι

 

Θεραπεία με πλακούντα αλόγου ο Ντιέγκο Κόστα

 

Ξημερώματα Σαββάτου θα «βρέξει»... Καμηλοπαρδαλίδες(!!!)

 

Καρέ …περικοπών στην 30αδα της Αργεντινής

 

NBA Top 5: Σπερς από άλλον πλανήτη (VIDEO)

 

Στον τελικό με Ραούλ η Ρεάλ Μαδρίτης

 

Ανανέωσε με ΑΠΟΕΛ ο Χιώτης

 

Άκυρος συναγερμός με Φαν Πέρσι

 

Mundial 2014: Σοκ με Σουάρες και κίνδυνος απουσίας!

 

«Ο Μαυρίας δεν θέλει ΠΑΟΚ και ο Σκόκο δεν θέλει Ολυμπιακό»

 

Κυπελλούχος ο ΑΠΟΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: