9 Μαΐ 2014

Μουντιάλ 2014: 5.000 άστεγοι κοντά στα γήπεδα


Περισσότεροι από 5.000 άστεγοι βρίσκονται στον περίγυρο του «Αρένα Κορίνθιανς» λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα προβλήματα στη Βραζιλία είναι πολλά. Ένα από αυτά, αφορά και το γήπεδο όπου θα γίνει το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης ανάμεσα σε Βραζιλία και Κροατία.
Συγκεκριμένα γύρω από το «Αρένα Κορίνθιανς» μένουν 5.000 άστεγοι παράνομα καθώς δεν μπορούν να αντέξουν να πληρώσουν σπίτι. Για το θέμα υπάρχουν αρκετές απόψεις κατοίκων της Βραζιλίας που ζουν υπό κατάσταση φτώχειας.
«Δεν είμαστε κατά της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου», λέει αρχικά η Ρίτα ντε Κασία, 35χρονη νοσοκόμα που ζει σε γκαρσονιέρα στη Βραζιλία κοντά στα γήπεδα: «Είμαστε κατά σε αυτό που προσπαθούν να κάνουν και να μας έχουν σε κατάσταση εξαθλίωσης. Δίνουν προτεραιότητα στο ποδόσφαιρο και ξεχνούν τις οικογένειες που λιμοκτονούν», είπε.
Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι μητέρα τριών παιδιών με τον σύζυγό της να είναι άνεργος, λαμβάνοντας το ποσό των 350 ευρώ μηνιαίως με το νοίκι του σπιτιού να είναι στα 110 ευρώ.
Ωστόσο, λόγω του Μουντιάλ, το ενοίκιο αυξήθηκε 100% με την τιμή του να πηγαίνει στα 22- ευρώ. Οι ειδικοί για τις κατοικίες, αναφέρουν πως το Μουντιάλ θα φέρει αύξηση στις ενοικιάσεις για αρκετά χρόνια ακόμα, παρά του ότι δεν υπάρχουν οι πόροι στις οικογένειες για να αντέξουν μία τέτοια αύξηση.

Πηγή: OnSports

Μήνυμα αναγνώστη: Ευχαριστώ τον στρατό μας...

 

Πρωτιά Τσάτουμα στη Ντόχα

 

Οι προηγούμενοι νικητές στη Βαρκελώνη

 

Γουαρδιόλα: "Όποιος με λούσει με μπύρα δεν παίζει στον τελικό"

 

Στις 19:00 ο τελικός (;) Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο

 

Ο σοβαρός Σπανούλης είναι το παράδειγμα προς μίμηση

 

«Συναγερμός» με Ντιέγκο Κόστα στην Ατλέτικο

 

Ζιντάν: Καμία επαφή με Μονακό

Δεν υπάρχουν σχόλια: