24 Απρ 2014

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2-2 ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ Ο Μπράιαντ Ντάνστον μίλησε για τη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Μπράιαντ Ντάνστον μίλησε για τη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Μπράϊαντ Ντάνστον, παίκτης-αποκάλυψη του εφετινού Ολυμπιακού εξομολογείται στο gazzetta.gr πως φανταζόταν και πως τελικά βιώνει την περηφάνια των πρωταθλητών Ευρώπης κι εξηγεί πως επετεύχθη ο αποσυντονισμός της Ρεάλ.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν η επισημοποιήθηκε η συμφωνία του Κάϊλ Χάϊνς με την ΤΣΣΚΑ, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν πίστευε ότι ο αντικαταστάτης του, όχι απλά θα αποδειχθεί αντάξιός του, αλλά θα εξελιχθεί ίσως στον πιο σταθερό παίκτη των “ερυθρολεύκων” πίσω από τον μεγάλο ηγέτη Βασίλη Σπανούλη. 
 
Ο λόγος για τον Μπράϊαντ Ντάνστον, που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι έχοντας κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στην Ιταλία με την ιταλική Βαρέζε(μ.ο. 14,2π. & 7,4ρ.) και με το... καλημέρα, βάλθηκε να σπάσει τα κοντέρ στο ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα! Μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην 1η φάση της διοργάνωσης (μ.ο. 10,9π. & 6,3ρ. με 71,2% στα σουτ), ο 27χρονος πάουερ-φόργουορντ (2,03) διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και στο Top-16 (μ.ο. 9,6π. & 4,2ρ. με 67,1% στα σουτ), παίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του σ’ αυτό το επίπεδο και σε τόσο δύσκολο όμιλο, για να φτάσει στην απόλυτη εκτόξευση στα πλέϊ-οφ (μ.ο. 13,0π., 7,5ρ. & 2,3ασ. με 70% στα σουτ), κόντρα στην κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Λίγα λεπτά μετά τη νέα εκπληκτική του εμφάνιση (13π. & 9ρ. με 5/6 σουτ) κόντρα στους ψηλούς της “βασίλισσας”, που συνέβαλε τα μέγιστα στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη (71-62) των “ερυθρολεύκων” και την ισοφάριση της σειράς σε 2-2, ο Μπράϊαντ Ντάνστον μίλησε στο gazzetta.gr για την επιτυχία του Ολυμπιακού να εκτροχιάσει τη Ρεάλ, για τον χαρακτήρα νικητή των συμπαικτών, για το αυριανό (25/04, 21.45) 5ο ματς της Μαδρίτης και για την... αναπόφευκτη σύγκριση με τον προκάτοχό του. 


- Πριν από το 3ο παιχνίδι της σειράς, η Ρεάλ είχε ένα ρεκόρ 55-3 σε Ισπανία και Ευρώπη και όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατο να χάσει τρεις αγώνες σε τέσσερις μέρες... Τώρα πλέον, που η σειρά βρίσκεται στο 2-2, έχει σημασία πως αισθανόσαστε εσείς για την τύχη σας, όταν επιστρέφατε από τη Μαδρίτη με το 0-2...

«Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο και ότι πρέπει να παλέψουμε πολύ για να επιστρέψουμε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι στο ΣΕΦ θα παίζαμε καλύτερα και θα είχαμε περισσότερη ενέργεια. Δουλέψαμε πολύ στο πνευματικό κομμάτι, όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του και συμφωνήσαμε να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά σαν τελικό κι όπου μας βγάλει... Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2-1 και στη συνέχεια στο 2-2 κι έτσι θα συνεχίσουμε πηγαίνοντας στη Μαδρίτη...»

- Πως καταφέρατε να κάνετε τη Ρεάλ να φαίνεται σαν πολύ “γήινη” ομάδα, όταν μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια, πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα επιστρέψει στην Ισπανία για 5ο ματς;

«Η αλήθεια είναι ότι στα δύο πρώτα ματς, μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτόμαστε πολύ κι έτσι κάναμε αρκετά λάθη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συζητήσαμε αρκετά με τους προπονητές μας για το τι δεν κάναμε σωστά. Περιορίσαμε σημαντικά τα λάθη, πήραμε τα ριμπάουντ και οι αμυντικές προσαρμογές μας στους περιφερειακούς της Ρεάλ, χάλασαν το μυαλό τους και κατ‘ επέκταση το παιχνίδι τους...»

- Η εντυπωσιακή σου βελτίωση στη διάρκεια της χρονιάς, έχει κάνει την κερκίδα να ξεχάσει τον αγαπημένο της Χάϊνς και πολλοί φίλαθλοι της ομάδας, στις μεταξύ τους συζητήσεις, σε αποκαλούν νέο Κάϊλ! Σ’ αρέσει αυτός ο παραλληλισμός ή σε χαλάει;

«Να σου πω την αλήθεια, όσο κερδίζουμε δεν με νοιάζει καθόλου πως με φωνάζουν οι οπαδοί μας. Ας πάρω κι εγώ ένα ευρωπαϊκό κι ας με αποκαλούν νέο Χάϊνς! Είναι προφανές ότι ο Κάϊλ άφησε το στίγμα του στον κόσμο, με όσα πέτυχε τα δύο τελευταία δύο χρόνια... Εγώ, απλά, προσπαθώ να δουλεύω σκληρά και να είμαι ο εαυτός μου...»

- ... και τα καταφέρνεις περίφημα απέναντι σε πολύ ψηλότερους αντιπάλους όπως οι τέσσερις ψηλοί της Ρεάλ... 

«Προσπαθώ να αξιοποιήσω το πλεονέκτημα που μου δίνει η ταχύτητά μου, τόσο στα ριμπάουντ, όσο και στις μάχες στο ένας εναντίον ενός, σε άμυνα κι επίθεση...»

- Τι θα γίνει στη Μαδρίτη;

«Μεγάλη μάχη, φίλε! Θεωρώ δεδομένο ότι θα παίξουν καλύτερα απ‘ ότι εδώ, αλλά το θέμα είναι να μην τους επιτρέψουμε να ξεφύγουν στο σκορ, όπως έκαναν στα δύο πρώτα παιχνίδια. Πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια ένταση στην άμυνα και φυσικά να ελέγξουμε τις λεπτομέρειες... Οι χαμένες μπάλες, τα ριμπάουντ και οι βολές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, αλλά πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση.»

- Πολλοί λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι ο λάθος αντίπαλος για να αντιμετωπίσει μία ομάδα σε νοκ-άουτ παιχνίδι και πριν τα πλέϊ-οφ, αναπτύχθηκαν θεωρίες ότι η Ρεάλ, ίσως να επέλεξε να παίξει μαζί σας, επειδή πίστευε ότι θα σας αποκλείσει στα 3 ή τα 4 ματς... Συμφωνείς μ’ αυτή την άποψη; 
«Τα έχω ακούσει όλα αυτά, αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν ισχύουν ή όχι! Η ουσία είναι ότι τα παιδιά στα αποδυτήρια έχουν μεγάλη καρδιά και μεγάλη περηφάνια! Πριν υπογράψω στον Ολυμπιακό, ήξερα ότι ερχόμουν στους δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά πραγματικά δεν μπορούσα ακριβώς να φανταστώ πόσο μεγάλο πλεονέκτημα είναι για μία ομάδα, να έχει παίκτες με τέτοια νοοτροπία και τέτοιο χαρακτήρα νικητή! Δεν το έχω ξανασυναντήσει πουθενά, γι’ αυτό και δε νομίζω ότι υπάρχει πλέον κάποιος που μπορεί να μας ξεγράψει!» 

- Πέρυσι έπαιζες στο Βαρέζε, που απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από το Μιλάνο, όπου υποθέτουμε ότι θα είχες πάει αρκετές φορές... Ονειρεύεσαι καθόλου να επιστρέψεις στην πρωτεύουσα της μόδας για να παίξεις σε ένα φάϊναλ-φορ;

«Όχι ακόμη, γιατί έχουμε να παίξει έναν τελικό! Για την ώρα, δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό μου από το 5ο ματς με τη Ρεάλ... Αν τα καταφέρουμε, τότε θα έχω όλο το χρόνο μπροστά μου...»

Πηγή: Gazzetta

ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ Ε.Π.Σ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ...ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ(ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ)ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ!!!!

 

Live Streaming.22:05 FC Sevilla vs Valencia CF 2-0(videos),SL Benfica vs Juventus 2-1 (videos)Uefa Europa League


ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Κάγκελα, συρματόπλεγμα και... πόρτες στις κερκίδες του ΟΑΚΑ!(pics)

 

«Στο Μόναχο θα καούν ακόμη και τα δέντρα»

 

Τιμωρία 4 αγωνιστικών σε Ραμίρες

 

Τιμωρία… εξπρές

 

Νοκ άουτ ο Ντιστέν

 

Ηλυσιακός - ΠΑΟΚ 78-77

 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE Πρόστιμο σε Ξάνθη για τα «ηχητικά» με Παναθηναϊκό

 

Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που... μένουν στον Ολυμπιακό

 

Κόντε: Η πρόκριση θα κριθεί σε 180 λεπτά

 

Ματσιούλις: «Το πιστεύουμε»

 

Ο Κάκος στον τελικό

 

Ο «Σόφο» χορεύει ελληνικά στο πάρτι της Μακάμπι (video)

 

Live Streaming.21:45 Olympiakos vs Real Madrid 71-62 Euroleague - Play Offs

Δεν υπάρχουν σχόλια: