3 Μαρ 2014

ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ Η ΕΟΚ Στην Ελλάδα το Eurobasket της Ουκρανίας;


Στην Ελλάδα το Eurobasket της Ουκρανίας;
Είναι στιγμές που η λέξη «ειρήνη» αποκτά ξεχωριστή σημασία και βρίσκεται στα χείλη όλων των υγιών ανθρώπων που ανησυχούν για την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία και προσεύχονται να αποκλιμακωθεί η ένταση χωρίς να υπάρξουν στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Προφανώς και το μείζον ζήτημα τούτες τις ώρες είναι η αποκατάσταση και η αποκλιμάκωση, εντούτοις τις εξελίξεις στην Ουκρανία παρακολουθούν, εδώ και μήνες, όλοι οι παγκόσμιοι φορείς και θεσμοί που έχουν υπογράψει συμφωνίες με τη χώρα.
Ανάμεσά τους και η FIBA Εurope, η οποία της είχε αναθέσει τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2015 και από καιρό είχε εκφράσει ανεπισήμως την ανησυχία της για τη στασιμότητα στην κάλυψη των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η Ουκρανία. Για να έρθει η τωρινή σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση σε συνδυασμό με την αδράνεια που έχουν επιδείξει οι διοργανωτές τους τελευταίους μήνες, για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αγωνία στις τάξεις της FIBA.
Η αναζήτηση των εναλλακτικών λύσεων έχει δρομολογηθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες του «GOAL», η Ελλάδα θεωρείται ιδανική επιλογή για την ανάθεση του Ευρωμπάσκετ 2015 σε περίπτωση που η Ουκρανία αποδειχθεί αδύναμη ή ακατάλληλη να το φιλοξενήσει.
Η τεχνογνωσία και η εμπειρία που έχει η ΕΟΚ στη διοργάνωση μεγάλων event, καθώς επίσης και οι έτοιμες εγκαταστάσεις-γήπεδα είναι κάποια από τα στοιχεία που οδηγούν τη FIBA στην επιλογή της Ελλάδας.
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία του μπάσκετ δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο. Μετά το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και ανεξαρτήτως της πορείας που θα έχει η Εθνική εκεί, το Ευρωμπάσκετ θα αποτελούσε μία χρυσή ευκαιρία να συνδυαστούν αρκετά δεδομένα.
Η Ελλάδα, ιδιαίτερα αν δεχθούν να αγωνιστούν οι NBAers, θα έχει πολύ ισχυρό σύνολο και οι πιθανότητες για ένα μετάλλιο θα είναι υψηλές. Επίσης, μερικοί από τους παίκτες που τίμησαν τη χώρα και το ελληνικό μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να πουν «αντίο» από την Εθνική μπροστά στο ελληνικό κοινό και ίσως με μία μεγάλη επιτυχία.
Η ΕΟΚ δεν έχει θέσει υποψηφιότητα, γιατί πρέπει να μελετήσει και τα οικονομικά δεδομένα μιας τέτοιας ενέργειας, αλλά στο πρώτο άκουσμα είναι θετική σε περίπτωση που η FIBA αποφασίσει να αφαιρέσει από την Ουκρανία το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Πηγή: Goal

Μπαρτζώκας: «Προβλήματα με Πρίντεζη και Περπέρογλου»

 

Αναστασίου: «Απορώ πως ακόμα δεν έχει συλληφθεί»

 

Θέμα στην FIFA o Στέφενς

 

Αθανασιάδης αντί Καπίνο

 

LIVE Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα

 

Οι... κανόνες του Ρομπέρτο

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ Οριστικά νοκ - άουτ ο Κονέ από το φιλικό με Ν. Κορέα

 

Δίωξη στον Πάρντιου για την κουτουλιά

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ...Φιέστα κι άστα...

 

Η παρακάμερα του Εργοτέλης – ΠΑΟΚ

 

Live Streaming.22:00 Barcelona - Almeria 4-1(vid),Rayo Vallecano - Valencia CF Spain 1-0 LIGA BBVA

Δεν υπάρχουν σχόλια: