27 Μαρ 2014

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ EURO Και η UEFA δημιουργεί το Nations League από το 2018

Και η UEFA δημιουργεί το Nations League από το 2018
Μια νέα διοργάνωση με την επωνυμία Nations League παρουσίασε η UEFA σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν και έχει ως σκοπό το να μετατρέψει σε πιο ελκυστικά και επί της ουσίας μη αδιάφορα τα φιλικά παιχνίδια μεταξύ εθνικών ομάδων. Μάλιστα θα προσφέρει και ένα εισιτήριο για τα «τελικά» του Euro, αρχής γενομένης από αυτό του 2020. Το σχέδιο αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα και από τις 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και αφορά μια διοργάνωση τύπου Champions League, στην οποία οι εθνικές ομάδες θα χωρίζονται σε γκρουπ δυναμικότητας, κατηγορίες και ομίλους, και θα αγωνίζονται στις ημερομηνίες, που ούτως η άλλως θα διεξάγονταν φιλικές αναμετρήσεις.
To Nations League αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο του 2018. Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, ωστόσο το σχέδιο προβλέπει ότι τα εθνικά συγκροτήματα θα είναι χωρισμένα ανάλογα με τη δυναμικότητά τους , ενώ θα υπάρχουν και κατηγορίες, με τις τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται και τις τέσσερις πρώτες (των μεγάλων γκρουπ) να παίζουν ανά διετία σε ουδέτερο έδαφος σε ένα Final Four με έπαθλο την πρόκριση στα τελικά του Euro για τον νικητή.
Συγκεκριμένα θα υπάρχουν τέσσερα μεγάλα γκρουπ και τρία ή τέσσερα μικρότερα, ενώ κάθε εθνική ομάδα θα δίνει 4 έως 6 ματς στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου. Οι νικητές των τεσσάρων ομίλων, στη συνέχεια θα παίζουν στο Final Four.
Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφερόμενος στο νέο εγχείρημα τόνισε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο διεθνές καλεντάρι και να υπάρχει μια καλύτερη δομή στις ημέρες που υπάρχουν για τα φιλικά παιχνίδια. Υπάρχουν κάποιες εθνικές ομάδες που όλοι θέλουν να αντιμετωπίσουν κι άλλες που δυσκολεύονται να βρουν αντιπάλους. Αναζητούσαμε κάτι καινούριο και καταλήξαμε στην ιδέα του Nations League».
Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού των εθνικών ομάδων, σχολίασε: «Όλα τα μέλη της UEFA συμφώνησαν στη δημιουργία αυτής της νέας διοργάνωσης. Είναι ένα μεγάλο βήμα για τις εθνικές ομάδες της Ευρώπης και ελπίζουμε οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν το νέο εγχείρημα».

Πηγή: Goal

Live Streaming.21:45 Unicaja vs Olympiacos 63-80,Maccabi Tel Aviv vs Real Madrid 76-77.Euroleague

 

Η γιαγιά ζήτησε τον εγγονό πίσω στην Εθνική!

 

Κατσικάρης: «Θέλει προσοχή η Μάλαγα

 

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 1-1

 

Live Streaming.19:45 Zalgiris vs Galatasaray 72-84,Anadolu Efes vs Laboral Kutxa 79-105 Euroleague

 

Οι ευχές του Μίτσελ στον Βαλντές

 

Live Streaming.19:30 Apollon Smirnis vs PAOK Saloniki 3-3

 

Κανονικά τα παιχνίδια της Football League

 

Ματσιούλις: «Το 100% από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό»

 

Live Streaming.17:45 CSKA Moscow vs Bayern Munich 77-70 Euroleague

 

Διαμαρτυρία οπαδών για Μόγιες με αεροπλάνο!

 

Πρωταθλητής στον Β' γύρο ο Παναθηναϊκός

 

Κοινές ελληνικές "αποβάσεις" στο εξωτερικό Euroleague

 

Σκόνδρας: Άλλο το πρωτάθλημα, άλλο το Κύπελλο

 

Ευχές για "δύναμη και αντοχή" στον Ιβάν

 

Απίθανο αυτογκόλ στην Αφρική

 

Υπέγραψε ο Θεοχάρης την εκχώρηση!

 

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ EURO Και η UEFA δημιουργεί το Nations League από το 2018

 

Live Steraming.21:45 Juventus v Parma 2-1,Fiorentina v AC Milan 0-2(videos) Serie A,Liverpool v Sunderland 2-1(video) Premier League,

Δεν υπάρχουν σχόλια: