22 Μαρ 2014

Το πρώτο ταξίδι του Ολυμπιακού έγινε με ντακότα

Το πρώτο ταξίδι του Ολυμπιακού έγινε με ντακότα! Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1959 ο Ολυμπιακός γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιζε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, φιλοξενώντας στο... ποδηλατοδρόμιο του Φαλήρου την μεγάλη Μίλαν. Αποτέλεσμα; 2-2 σε ένα κατάμεστο «Καραϊσκάκης»!

Στη ρεβάνς, λίγες ημέρες μετά, οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν με 3-1 στο Μιλάνο, με τον Σάββα Θεοδωρίδη, τερματοφύλακα εκείνης της ομάδας, να θυμάται, μέσω του Sentra 103,3, το... περιπετειώδες ταξίδι στην Ιταλία.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε στην εκπομπή «Flashback» με τον Στράτο Σεφτελή και είπε για εκείνες τις ιστορικές μάχες: «Η Μίλαν ήταν μικτή κόσμου. Είχε στην άμυνα τον αρχηγό της Σουηδίας και στην επίθεση την τριπλέτα με τους αρχηγούς της Βραζιλίας, Αλταφίνι, της Ουρουγουάης, Σιαφίνο και της Αργεντινής, Γκρίλο. Εμείς, δεδομένου πως ήταν η πρώτη μας ευρωπαϊκή παρουσία, τα καταφέραμε άριστα. Ήρθαμε ισόπαλοι στο Καραϊσκάκη και χάσαμε στο Μιλάνο στο τελευταίο δευτερόλεπτο μπροστά σε 70.000 θεατές».
Ο Σάββας Θεοδωρίδης στον Sentra 103,3
Οι πιο ωραίες αναμνήσεις βέβαια ήταν από το ταξίδι... «Σκεφτείτε τι μέσα είχαμε εμείς και τι οι Ιταλοί. Εμείς είχαμε πάει στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσουμε το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πετάξαμε από εκεί για την Ιταλία με μια στρατιωτική ντακότα! Κάναμε 4,5 ώρες να φτάσουμε, με κυβερνήτη έναν παλιό παίκτη του Ολυμπιακού, τον Σπύρο Δεπούντη. Εγώ και ο Υφαντής φοβόμασταν τα αεροπλάνα.
Και στον γυρισμό, βλέπω σε μια εφημερίδα πως είχε πέσει ένα άλλο αεροπλάνο. Και εκείνη την ημέρα είχε καταιγίδα. Μπήκαμε λοιπόν στην ντακότα, με τον Δεπούντη να λέει “εμείς θα πετάξουμε”. Όταν όμως το αεροπλάνο σταμάτησε να τροχοδρομήσει, ανοίξαμε την πίσω πόρτα και πηδήξαμε έξω.
Μείναμε λοιπόν, στο Μιλάνο με τον Υφαντή χωρίς διαβατήριο και κανένα στοιχείο. Του λέω όμως, “μην φοβάσαι, θα βρει τρόπο ο Ολυμπιακός” γιατί την Κυριακή παίζαμε με την ΑΕΚ και ήταν Πέμπτη πρωί. Πήγαμε λοιπόν στο προξενείο, όπου μας έδωσαν χαρτιά και γυρίσαμε με αεροπλάνο της Ολυμπιακής. Το ειρωνικό είναι πως οι άλλοι με την ντακόταν πέταξαν τέλεια κι εμείς είχαμε άσχημη πτήση!»
Για το γεγονός πως παραμονές του πρώτου αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Μίλαν αντιπροσωπεία των παικτών του Παναθηναϊκού επισκέφτηκε τους «ερυθρόλευκους» με ανθοδέσμη για καλή επιτυχία, σχολίασε: «Δεν το θυμάμαι πολύ καλά... Αλλά με τους παίκτες του Παναθηναϊκού ήμασταν φίλοι, παρότι τρωγόμασταν στον αγωνιστικό χώρο. Οι μάχες ήταν πολύ πιο σκληρές από σήμερα, αλλά ήμασταν φίλοι».

Πηγή: Goal

Live Streaming.19:30 Panathinaikos - Apollon Smirnis,Live Streaming.19:30 West Ham - Manchester United England Premier League

 

Τα τρία βήματα του ΠΑΟ και η χρονική αλυσίδα του ΟΣΦΠ

 

Live Streaming.17:15 Panathinaikos - Aris Thessaloniki FC 2-1

 

Ατομικό ρεκόρ για τον Κάρλος Αρόγιο

 

Live Streaming.,17:00 Cardiff - Liverpool FC 3-6,Everton FC - Swansea 3-2,Hull - West Bromwich 2-0,Manchester City - Fulham 5-0,Newcastle - Crystal Palace 1-0,Norwich - Sunderland 2-0 England Premier League με στατιστικά και γραφική απεικόνιση.

 

Το πρώτο ταξίδι του Ολυμπιακού έγινε με ντακότα

 

Live Streaming.14:45 Chelsea - Arsenal 6-0 (video)England Premier League

 

Μάνταλος: Δεν μπορεί να κινδυνεύσει αυτό το ρόστερ

 

Πρόεδρος βάζει τρικλοποδιά σε αντίπαλο!

 

Χωρίς Σαβιόλα ξανά

 

"Μπορούμε θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα"

 

Ματς "ζωής ή θανάτου" για τη Στουτγκάρδη του Στέφενς

 

Σανκαρέ: Να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε

 

Δείτε τα 10 κορυφαία γκολ του Ρεάλ-Μπαρτσελόνα μέσα από αντίστροφη μέτρηση σε ένα χορταστικό video 4 λεπτών.

 

Live Streaming.21:30 Olympiacos vs Laboral Kutxa 89-59,Unicaja vs FC Barcelona 61-77,EA7 Emporio Armani vs Anadolu Efes 76-69 Euro League

Δεν υπάρχουν σχόλια: