15 Φεβ 2014

Νέος δυνατός σεισμός στην Κεφαλονιά

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών να ενημερώνει ότι στις 09:31 το πρωί του Σαββλατου σημειώθηκε νλεα δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος ήταν στα πέντε χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Οι συνεχείς δονήσεις αναστατώνουν τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι προσπαθούν να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Ήδη, όπως έχει γίθνει γνωστό, τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου τη Δευτέρα, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις αίθουσες για πρώτη φορά, μετά το σεισμό της 26ης Ιανουαρίου.
Όσα σχολικά κτήρια λειτουργήσουν έχουν ελεγχθεί από μηχανικούς. Οι μαθητές όσων σχολείων χρειάζονται επιδιορθώσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών, θα συστεγαστούν σε άλλα ως εξής:
- Τα δύο δημοτικά σχολεία του Ληξουρίου θα συστεγαστούν στο 1ο δημοτικό σχολείο, ωστόσο επειδή δεν φθάνουν οι αίθουσες κάποια τμήματα θα μεταφερθούν σε κοντέινερ.
- Το Γυμνάσιο Ληξουρίου και το ΕΠΑΛ θα κάνουν μάθημα στις αίθουσες του ΕΠΑΛ.
- Το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου μέχρι και την Πέμπτη θα λειτουργεί μόνο απογευματινές ώρες στους χώρους του ΕΠΑΛ. Από εκεί και μετά θα μεταφερθούν σε κοντέινερ στο παλιό γήπεδο του Παλληξουριακού στην παραλία.
- Όσον αφορά τα σχολεία στο Αργοστόλι, το 2ο Γυμνάσιο θα στεγαστεί στο 2ο Λύκειο απογευματινές ώρες, το 3ο Γυμνάσιο, θα στεγαστεί στο 5ο Δημοτικό Αργοστολίου απογευματινές ώρες, το ΙΕΚ Αργοστολίου θα στεγαστεί στο ΕΠΑΛ στη Λάσση, ενώ το νυχτερινό γυμνάσιο Αργοστολίου θα μεταφερθεί στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Λυκείου Αργοστολίου.

Πηγή: AEK365

Live Streaming.21:45 AC Milan vs Bologna FC 1-0 (video)Serie A, Eastern European Time

Δεν υπάρχουν σχόλια: