2 Ιαν 2014

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:O ΠΑΟΚ θα κάνει… θόρυβο το 2014

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τους φανερούς και κρυφούς πόθους που υπάρχουν στην Τούμπα για τη νέα χρονιά και τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει ο Ιβάν Σαββίδης.



Μετά την ανάλυση του 2013 που χαρακτήρισα χρονιά της αυτογνωσίας για τον ΠΑΟΚ, ήρθε η ώρα να αφιερώσουμε μερικές αράδες και στο… ολόφρεσκο 2014 που γευόμαστε από χθες.
Πριν καλά-καλά το υποδεχθούμε, οι προσδοκίες που γεννήθηκαν γι’ αυτό, είναι, δικαιολογημένα, πολύ υψηλές. Το αποδεικνύει η προπονητολογία που αφορά σε παίκτες που στο παρελθόν αποτελούσαν… άφταστες περιπτώσεις για το "Δικέφαλο".





Προφανώς, ο καθένας αντιλαμβάνεται πώς ο  Ιβάν Σαββίδης είναι "ζεστός" να  ανεβάσει τον δείκτη ποιότητας του ΠΑΟΚ, αφού έχει πειστεί ότι δεν αρκεί η δική του διάθεση και η παρουσία ενός προπονητή της εμβέλειας του Χουμπ Στέφενς για να… σκαρφαλώσει η ομάδα του στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρειάζεται και η απαραίτητη ενίσχυση με ποδοσφαιριστές που θα τονώσουν το πνεύμα νικητή του ΠΑΟΚ.
Αυτός, λοιπόν, είναι και ο πρώτος στόχος της σεζόν. Να γεμίσει η Τούμπα με παίκτες που θα ανάψουν για τα καλά τη φλόγα του κόσμου για μεγάλες επιτυχίες.
Για να συμβεί αυτό, πρέπει όλος ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα χρήματα του Σαββίδη και θα αποδειχθεί ότι η εμπειρία του περσινού καλοκαιριού (με πολλά λάθη και προχειρότητες) δεν πήγε χαμένη.
Φτιάχνεις ομάδα για τίτλο για να πάρεις Κύπελλο και να μπεις ομίλους
Εφόσον έρθουν αυτοί οι παίκτες (ένα πρώτο… κύμα το Γενάρη και η κυρίως δόση το ερχόμενο καλοκαίρι), το ερώτημα είναι ποιους αγωνιστικούς στόχους θα κληθούν να πετύχουν.
Ίσως να παραξενέψει ορισμένους η άποψή μου, αλλά ο πραγματικός στόχος μπορεί να είναι μόνο η δημιουργία μίας ομάδας, πραγματικά, ανταγωνιστικής για τον τίτλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Και υποστηρίζω αυτή την άποψη, γιατί τόσο η κατάκτηση του Κυπέλλου, όσο και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, πέρα από το αν διαθέτει κανείς αξιόλογη ομάδα,  εξαρτώνται και από συγκυρίες και μεμονωμένες καλές ή κακές βραδιές.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε άδοξα πριν δύο χρόνια, όταν ο Γλύκος έκανε κακή εκτίμηση στο γέμισμα του Φυτανίδη και ο "Δικέφαλος" οδηγήθηκε στην παράταση και στην ήττα από τον Ατρόμητο.
Η συγκρότηση του ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες αποτελεί, λοιπόν, τη μεγάλη ευθύνη του Σαββίδη απέναντι στην ομάδα του και την επένδυση που έχει κάνει σ’ αυτή. Γι’ αυτό και έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία πώς έχει οργανώσει την ΠΑΕ και πώς κατένειμε τους ρόλους στους συνεργάτες του.
Το πρώτο δείγμα αυτού του χειμώνα, πάντως,  είναι θετικό, αφού ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει μία μόνο "φωνή" στα μεταγραφικά και απορροφώνται πριν καταλήξουν σε εσωτερική κόντρα οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν πάνω σε μεμονωμένες περιπτώσεις παικτών.
Ο Σαββίδης έχει ανάγκη μία μεγάλη βραδιά
Πριν προχωρήσω στο δεύτερο στόχο που ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιδιώξει να πετύχει μέσα στο 2014, θα μου επιτρέψετε μία μικρή παρένθεση σχετικά με τον Σαββίδη και την ευθύνη των παικτών και της τεχνικής  ηγεσίας απέναντί του. 
Μετά από 1,5 χρόνο παρουσίας του μεγαλομετόχου στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, μπορώ άφοβα να τονίσω πώς δεν έχει εισπράξει χαρές ανάλογες της προσφοράς του στην ομάδα.  Δεν έχει ζήσει μία πραγματικά μεγάλη βραδιά που θα τον κάνει να νιώσει το αγκάλιασμα του κόσμου του ΠΑΟΚ.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν είχε ως τώρα την τύχη να γευτεί από την ομάδα του μία χαρά… τύπου "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" ή "Σουκρού Σαράτσογλου" ή ένα διπλό σε ντέρμπι κορυφής, όπως το 2011 ο Θόδωρος Ζαγοράκης.
Ήμουν παρών και θυμάμαι με πόση χαρά και προσμονή για μία σπουδαία επιτυχία μιλούσε έξω από το Γκελζενκίρχεν μετά το 1-1 με τη Σάλκε. Αλλά, εκείνη η χαρά έμεινε μισή. 
Μία τέτοια, ολοκληρωμένη όμως,  εμπειρία μπορεί να τον κάνει να… γουστάρει (δεν μπορώ να το πω πιο απλά), να νιώσει λίγο περισσότερο ΠΑΟΚ, να βάλει λίγο παραπάνω συναίσθημα στην πολύ ορθολογικά στημένη επένδυσή του στο "Δικέφαλο" και αυτό να έχει ανάλογες θετικές επιπτώσεις και στο σύλλογο.
Τα χρέη θα ρυθμιστούν… αναγκαστικά το 2014
Κλείνω με το δεύτερο ξεκάθαρο στόχο του 2014 (αφού δεν βρέθηκε ο τρόπος να επιτευχθεί από το 2007 μέχρι σήμερα). Φυσικά και αναφέρομαι στο ζήτημα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο. Είναι πραγματικά ακατανόητο πώς δεν έχει κλείσει αυτό το θέμα από τη στιγμή που βρέθηκε ένας άνθρωπος να δίνει 11 εκ. ευρώ μετρητά.
Αναρωτιέται κανείς τι πραγματικά θέλει να κάνει το ελληνικό κράτος, όχι μόνο στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, αλλά γενικότερα στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό τη στιγμή που, καλώς ή κακώς, υπάρχει η δυνατότητα  για τις ανώνυμες εταιρίες να… γράψουν τα χρέη τους στο χιόνι και να υποστούν μόνο αθλητικές συνέπειες (πτώση σε ερασιτεχνική κατηγορία).
Όπως και να ‘χει, αυτή τη χρονιά εκτιμώ πώς λύση θα βρεθεί, αφού οι προσφυγές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια θα αρχίσουν να εκδικάζονται από το Φεβρουάριο και τα χρέη να… ξεπαγώνουν.      
Υ.Γ. Για να έχουμε την όρεξη και το καθαρό μυαλό να συζητάμε για ΠΑΟΚ και όλα τα υπόλοιπα αθλητικά ζητήματα, ελπίζω  όλοι μας μέσα στο 2014 να είμαστε υγιείς και να έχουμε δίπλα μας αρκετά αγαπημένα πρόσωπα. 

Πηγή: Sport 24 

Live Streaming.16:45 Paris Saint Germain vs Real Madrid Friendlies Eastern European Time

 

Live Streaming.19:45 Galatasaray Liv Hospital Istanbul - Maccabi Tel Aviv,Live Streaming.20:00 Unicaja Malaga - Laboral Kutxa Vitoria,Live Streaming.20:00 Partizan NIS Belgrade - Real Madrid Euroleague Eastern European Summer


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Όποιος δεν αντέχει στο ΟΑΚΑ, να μείνει σπίτι του…"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δύο ποδοσφαιριστές εναντίον 55 παιδιών. Ποιος έχασε… (video)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Κάκος στο Αγρίνιο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ Μόνο στην Ελλάδα η αφή της Φλόγας

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του ο Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: