27 Ιαν 2014

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο νέος νόμος δείχνει ανακατασκευή της Λεωφόρου

Το ΥΠΕΚΑ έφερα στο φως το σχέδιο νόμου για τον "Εκσυγχρονισμό Υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου" που δίνει στους πράσινους το δικαίωμα να κάνουν έργα βελτίωσης, καλλωπισμού και επέκτασης στην Λεωφόρο αλλά όχι νέο γήπεδο στην θέση του ήδη υπάρχοντος.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.) και άλλες διατάξεις» έφερε την Δευτέρα το ΥΠΕΚΑ και ο Υπουργός Αναπληρωτής Σταύρος Καλαφάτης και από αυτό μπορεί κανείς να συμπεράνει δυο πράγματα αναφορικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο.
Αρχικά ότι δίνεται η δυνατότητα στους πράσινους να προχωρήσουν σε έργα βελτίωσης (ΑΜΕΑ), καλλωπισμού και επέκτασης στην χωρητικότητα του γηπέδου μέχρι 30% της έως τώρα χωρητικότητας του γηπέδου και παράλληλα δίνει την δυνατότητα για επιπλέον εμπορικές χρήσεις.
Από την άλλη όμως λέει όχι σε νέο γήπεδο στην θέση του ήδη υπάρχοντος και δίνει κίνητρα για την κατασκευή νέων γηπέδων εκτός σχεδίου πόλεως και με την παράλληλη κατεδάφιση των ήδη υπαρχόντων.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μια εβδομάδα με όλους να μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους αλλά σίγουρα αποτελεί μια βασική κατεύθυνση γύρω από τον νέο νόμο.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:
Χαρακτηριστικά το ΥΠΕΚΑ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την επίλυση ορισμένων χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της A’ και B’ Εθνικής Κατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League).
Παράλληλα με το ίδιο σχέδιο νόμου επέρχονται ορισμένες αναγκαίες τροποποιήσεις στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.
Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:
«Με τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας, έχοντας ως βασικό στόχο να «νοικοκυρέψουμε», ταυτόχρονα, τη λειτουργία του κράτους. Αυτό κάνουμε και για τα υφιστάμενα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δίνουμε τη δυνατότητα επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες, να ανακαινιστούν και να εκσυγχρονιστούν. Προβλέπουμε ειδικούς όρους και προϋποθέσεις, με έμφαση στη βελτίωση της ασφάλειας των θεατών και στη στατική επάρκεια των κατασκευών. Δίνουμε νέες δυνατότητες αξιοποίησης των γηπέδων για οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα, που μπορούν να φέρουν έσοδα και στις ομάδες και στο κράτος. Παρέχουμε τη δυνατότητα εγκατάστασης μικρών εμπορικών χρήσεων, όπως ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό για τα νέα γήπεδα. Επιπλέον δίνουμε κίνητρα για μετεγκατάσταση γηπέδων έξω από τις πόλεις, για όσους το επιθυμούν.
Πιστεύω ότι είναι μία αξιόλογη νομοθετική παρέμβαση που θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Καλούμε τους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους να συμμετέχουν με παρατηρήσεις και προτάσεις στη δημόσια διαβούλευση»
Το ΥΠΕΚΑ, στα πλαίσιο της πολεοδομικής νομοθεσίας, προσπαθεί να αντιμετωπίσει παθογένειες του παρελθόντος, να επιλύσει χρόνια προβλήματα και να εξορθολογήσει τη λειτουργία του κράτους. Αυτός ήταν ο στόχος με τον νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, όπου, εκτός της ρύθμισης του ζητήματος των αυθαιρέτων, επέρχονται και σημαντικές βελτιώσεις σε πολεοδομικά ζητήματα.
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται να επιλυθούν εκκρεμότητας άνω των 30 ετών που αφορούν υφιστάμενες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.) εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων που χρησιμοποιούνται και για τη διενέργεια αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της A’ και B’ Εθνικής Κατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League), για τις οποίες απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους ελληνικούς και τους διεθνείς κανονισμούς της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (U.E.F.A.).
Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να διευκολυνθούν οι εργασίες που βελτιώνουν την ασφάλεια των θεατών και τη στατική επάρκεια των γηπέδων. Παράλληλα στοχεύει να δώσει ορισμένες περιορισμένες αλλά πολύ χρήσιμες για τους αθλητικούς συλλόγους δυνατότητες ανάπτυξης (φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα, περιορισμένες εμπορικές χρήσεις). Η διαβούλευση διενεργείται από σήμερα μέχρι την επόμενη εβδομάδα, στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ στον ιστοχώρο της.
Σχέδιο Νόμου: Εκσυχρονισμός υφισταμένων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου και άλλες διατάξεις

Πηγή: Contra

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Από το αεροδρόμιο στο... γήπεδο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εργοτέλης-Παναιτωλικός 0-1: Το γκολ και οι καλύτερες φάσεις (video)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η τελευταία συνέντευξη του Ντουντού πριν φύγει από τον Ολυμπιακό

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπουφόν: «Με ανησυχεί η απόσταση από τη Ρόμα»


 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπελάς για ΟΦΗ, Εργοτέλη, πλήρωσε ο Παναθηναϊκός!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπουφόν: «Με ανησυχεί η απόσταση από τη Ρόμα»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Ανανεώνει με Άρσεναλ ο Βενγκέρ»

 

Live Straming.19:15 Olympiacos vs Ilisiakos Athens Μπασκετ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠ Χ.ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.Α.Σ ΜΑΝΗΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 2-3 ημιχρ. 0-3


Live Streaming.22:30 New York Knicks vs Los Angeles Lakers 110-103 NBA


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Επτακόσιες και δεν σταματάει ο Τσάβι (vid)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Χωρίς Κάλογουεϊ στο ΣΕΦ η Ουνικάχα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πήγαν για κόλπο και μπερδεύτηκαν

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αλήθειες για τον Βάις

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κύπελλο Ελλάδας: Παππάς στο Φάληρο, Κουκουλάκης στη Λεωφόρο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα καρφώματα της εβδομάδας στο NBA

Δεν υπάρχουν σχόλια: