4 Ιαν 2014

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σουμάχερ: Επιβαρυμένος… ο εγκέφαλος από προηγούμενο ατύχημα

Το ατύχημα που είχε το 2009 ο Μίκαελ Σουμάχερ σε αγώνα μοτοσικλετών στην Ισπανία επιβάρυνε τον εγκέφαλό του, όπως τόνισε ο Γιοχάνες Πάιλ.
Ο προσωπικός γιατρός του Γερμανού πρώην «πιλότου» της Formula 1 μίλησε στην «Bild» για το νέο ατύχημα του «Σούμι» και αποκάλυψε πως το αριστερό μέρος του εγκεφάλου του είχε επιβαρυνθεί από την προ τετραετίας πτώση που είχε σε αγώνα με μοτοσικλέτες στην Καρταγένα της Ισπανίας.
«Σε εκείνο το ατύχημα του 2009 ο Μίκαελ δεν είχε πρόβλημα μόνο με τη σπασμένη κλείδα. Η αριστερή αρτηρία της σπονδυλικής στήλης επηρεάστηκε από το συγκεκριμένο συμβάν. Η συγκεκριμένη αρτηρία τροφοδοτεί με αίμα την παρεγκεφαλίδα, η οποία είναι υπεύθυνη για τις κινητικές δεξιότητες του ανθρώπου, όπως η επιδεξιότητα και οι αντιδράσεις», ανέφερε αρχικά ο Πάιλ.
Και πρόσθεσε αναφορικά κατά πόσο ο τραυματισμός της αρτηρίας από το συγκεκριμένο χτύπημα μπορεί να φέρει προβλήματα στον Μίκαελ Σουμάχερ: «Δεν έχουν σύνδεση οι δύο υποθέσεις. Όπως είναι κατασκευασμένη η σπονδυλική στήλη, υπάρχει η δυνατότητα να τροφοδοτούνται από παράλληλες αρτηρίες οι περιοχές που κανονικά αιματώνονται από την κεντρική αρτηρία. Μόνο κατά τις πρώτες ώρες μετά από ένα ατύχημα, θα υπήρχε σημαντικό πρόβλημα εάν καταπονείτο και η δεξιά αρτηρία».
Ωστόσο, οι γιατροί που παρακολουθούν τον Γερμανό πρώην «πιλότο» ανησυχούν για την κατάσταση του «Σούμι» μια και το γεγονός πως έχουν τραυματιστεί και οι δύο αρτηρίες της σπονδυλικής στήλης ίσως προκαλέσει μερική ή ολική απώλεια μνήμης στον Γερμανό στο μέλλον, ενώ δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει προβλήματα κινητικότητας. 

Πηγή: OnSports

Live Streaming.14:45 Blackburn - Manchester City  England Capital One Cup

Live Streaming.17:15 Ergotelis - Atromitos(LINK?)

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Η αξία του Μέσι είναι πάνω από 400.000.000 ευρώ"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βαλβέρδε: Τυχερή η Ελλάδα που έχει τον Σάντος

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Γι’ αυτό δεν μιλάμε με Σπανούλη & Λάκοβιτς»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σοκ με Πολ στους Κλίπερς

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το μυστικό του Γιουσέιν Μπολτ βρίσκεται στα συμμετρικά του γόνατα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: