5 Οκτ 2013

Live Straming.21:45 Inter Milan vs AS Roma 0-3,Live Streaming.23:00 FC Barcelona vs Real Valladolid 4-1

Ρόμα: Η καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της (video) 

Την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία του συλλόγου έχει κάνει η Ρόμα φέτος στη Σέριε Α.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Εύκολα η Μπαρτσελόνα

Στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος διατηρήθηκε η Μπαρτσελόνα η οποία επικράτησε 4-1 της Βαγιαδολίδ στο «Καμπ Νου» με σχετικά εύκολο τρόπο.
Το απόλυτο για όγδοο παιχνίδι διατήρησε η Μπαρτσελόνα η οποία επικράτησε 4-1 της Βαγιαδολίδ στο «Καμπ Νου» χωρίς τον Λιονέλ Μέσι που παραμένει τραυματίας. Οι Καταλανοί, αιφνιδιάστηκαν αρχικά καθώς στο 10’ ο Γκέρα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Από εκεί και πέρα όμως οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα και στο 14’ με εκπληκτικό σουτ του Αλέξις έφεραν το ματς στα ίσια. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Τσάβι έκανε το 2-1 στο 52’ για να φύγει το άγχος.
Στη συνέχεια η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο έφτασε σε ακόμα δύο γκολ. Στο 63’ ο Αλέξις έκανε το 3-1 για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Νεϊμάρ στο 70’.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Αντριάνο, Τσάβι, Σονγκ, Φάμπρεγκας (65’ Ινιέστα), Σάντσεθ, Νεϊμάρ, Τέγιο (73’ Πέδρο).
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Μαρίνο, Ρουκάβινα, Χέσους Ρουέντα, Μαρκ Βαλιέντε, Πένια, Έμπερτ (72’ Ράμα), Ρόσι, Μπαράχα, Μπέργκντιχ, Χάβι Γκέρα (61’ Οσόριο), Ομάρ.

Πηγή: OnSports

LIVE: Πανιώνιος - Αρης 1-2

LIVE: Πανιώνιος - Αρης

Παρακολουθήστε LIVE από το Sport.gr την εξέλιξη του αγώνα Πανιώνιος - Αρης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Live Streaming.20:30 Panionios Athens - Aris Thessaloniki FC 1-2

LIVE Παναθηναϊκός-Α.Γ.Ο.Ρ. 83-77

Ο Παναθηναϊκός κι ο οικοδεσπότης Α.Γ.Ο.Ρ. αναμετρώνεται στο «Μελίνα Μερκούρη» (19:00/ns3) για τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης». LIVE στο gazzetta.gr η εξέλιξη.

Live Streaming.19:30 Sunderland - Manchester United 1-2 Premier League

LIVE Εργοτέλης-Πλατανιάς 3-1

Ωρα εναρξης του αγωνα Εργοτέλης-Πλατανιάς 18:15 μ.μ 

LIVE Εργοτέλης-Πλατανιάς 3-1

Στο Ηράκλειο συνεχίζεται η… δράση στην 7η αγωνιστική της Super League, όπου ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Πλατανιά. Παρακολουθήστε τον αγώνα από το Onsports.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έξαλλοι στην Γιουνάιτεντ για την «κρυφή» κάμερα της Σίτι! (vds)

Έξαλλοι, Γιουνάιτεντ, Σίτι,exalloi, giounaitent, sitiΓράμμα παραπόνων προς την ομοσπονδία της Πρέμιερ Λιγκ έστειλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το βίντεο που έβγαλε στην δημοσιότητα η Μάντσεστερ Σίτι, από την φυσούνα του �Έτιχαντ� δυο μέρες μετά το μεταξύ τους ντέρμπι (22/9), στο οποίο οι «

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Goal

Live Streaming.16:00 Asteras Tripolis - Atromitos(πιθανον Limk η...)
Live Streaming.17:00 Premier League.Eastern European Summer Time
Live Streaming.18:15 Ergotelis - Platanias(πιθανο Link...η αλλος τροπος)
Live Streaming.19:30 Sunderland - Manchester United Premier League

Live Streaming.20:30 Panionios Athens - Aris Thessaloniki FC

Live Streaming.17:00 England Barclays Premier League.

Liverpool FC - Crystal Palace 3-1


 Hull - Aston Villa 0-0

Fulham - Stoke 1-0

Cardiff - Newcastle 1-2


Live Streaming.16.00 Α.Ο. Περιστερίου-ΑΕΚ 0-0

LIVE Περιστέρι - ΑΕΚ 

Η ΑΕΚ φιλοξενείται στην Καλλιθέα από το Περιστέρι με μοναδικό στόχο να φτάσει στην 3η της νίκη στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια για τον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής.


Live Streaming.16:00 Asteras Tripolis - Atromitos 2-2

Live Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 2-2

Στη μετά Τσιώλη εποχή ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη τον Ατρόμητο για την 7η αγωνιστική. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης από το sport-fm.gr.


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣPre-game: Αστέρας - Ατρόμητος (16:00)

Τσίμο Ναβάρο και Νίκος Λαζαρίδης (δεξιά) είναι πανέτοιμοι για την πρώτη μονομαχία Αστέρα Τρίπολης-Ατρόμητου
Πρόκειται για δύο συλλόγους που έχουν αλλάξει επίπεδο, κυνηγούν και επιτυγχάνουν μεγάλους στόχους όπως είναι η έξοδος στην Ευρώπη και οι πορείες στο Κύπελλο. Οι δύο ομάδες αναμένεται να τα ξαναπούν πολλές φορές μέσα στη σεζόν.
Πάντως, οι μονομαχίες τους έχουν εξελιχθεί και σε ντέρμπι γοήτρου για το ποια ομάδα είναι η καλύτερη. Ως εκ τούτου, η πρώτη φετινή αναμέτρηση προσφέρεται για αποδείξεις. Η ιδιαιτερότητα είναι πως ο Αστέρας βρίσκεται και πάλι σε ένα μεταβατικό στάδιο, μετά το «διαζύγιο» με τον μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο τεχνικό της ιστορίας του, τον Σάκη Τσιώλη.
Δεν ήταν και συνηθισμένο φαινόμενο για την ομάδα της Τρίπολης να έχει τον ίδιο προπονητή για τόσο μεγάλο διάστημα. Οπως και να έχει, ο κύκλος του Τσιώλη έκλεισε και σήμερα το παιχνίδι είναι το πρώτο και σημαντικότερο τεστ μονιμοποίησης του διάδοχου του Στάικου Βεργέτη.
Πάντως, σύμμαχος για τους Αρκάδες είναι η παράδοση, καθώς δεν έχουν ηττηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια από τον Ατρόμητο (τελευταία ήττα στις 24 Οκτωβρίου του 2009 με 2-1 στην Τρίπολη), μετρώντας 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόνο 2 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις (εντός και εκτός έδρας).
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Περιστερίου προέρχεται από τρεις σερί νίκες (δίχως να δεχτεί γκολ) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και επιζητά μία άτυπη ρεβάνς για τις περσινές ήττες (τρεις) και τη... μοιραία ισοπαλία στο τελευταίο ματς των πλέι οφ (στο οποίο έχασε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ).
Στα αγωνιστικά, ο Βεργέτης θα πορευτεί με συνταγή Τσιώλη, κάνοντας λίγες αλλαγές, ενώ ο Παράσχος αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Ναπολεόνι αντί του Παπαδόπουλου στην επίθεση.
Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Eρνάντεζ, Κοντοές, Γκοΐαν, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο, Εντό, Ναβάρο, Γκρατσίνι, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες
Ατρόμητος (4-2-3-1): Τσενάμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Καραγκούνης, Ούμπιντες, Μπρίτο, Ναπολεόνι

Πηγή: Goal

Live Streaming.16.00 Α.Ο. Περιστερίου-ΑΕΚ


Live Streaming.14:45 Manchester City - Everton FC Premier League

Live Streaming.16:00 Asteras Tripolis - Atromitos(πιθανον Limk)
Live Streaming.17:00 Premier League.Eastern European Summer Time
Live Streaming.18:15 Ergotelis - Platanias(πιθανο Link)
Live Streaming.19:30 Sunderland - Manchester United Premier League

Live Streaming.20:30 Panionios Athens - Aris Thessaloniki FC

Live Streaming.14:45 Manchester City - Everton FC 3-1 Premier League

Ανατροπή σκηνικού από την Σίτι

Η Έβερτον προηγήθηκε με το 4ο γκολ του Λουκακού μέσα στο Μάντσεστερ, αλλά η Σίτι απέφυγε τρίτη συνεχόμενη ήττα, καθώς έκανε ανατροπή και επικράτησε με 3-1 (video)

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εβδομη στροφή, μέρος πρώτο

Το ντέρμπι της Τούμπας ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός κλέβει την παράσταση για την 7η αγωνιστική, αλλά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις σημαντικές αναμετρήσεις το Σάββατο (5/10). Ματσάρα στην Τρίπολη μεταξύ Αστέρα και Ατρομήτου (16:00GR),κρητική μάχη στο Ηράκλειο μεταξύ Εργοτέλη και Πλατανιά και μεγάλο ματς στη Νέα Σμύρνη, εκεί που ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Αρη.


Εβδομη στροφή στον φετινό μαραθώνιο της Super League και το πρώτο μέρος της αγωνιστικής περιλαμβάνει τρία σημαντικά παιχνίδια το Σάββατο (5/10).
Αστέρας και Ατρόμητος θα παλέψουν στην Τρίπολη για το τρίποντο, που θα τους κρατήσει κοντά στις πρώτες θέσεις, Εργοτέλης και Πλατανιάς θα προσπαθήσουν να υπερισχύσουν στο τοπικό ντέρμπι του Παγκρητίου, ενώ στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος θα επιδιώξει τη δεύτερη νίκη του κόντρα στον Αρη, που ακόμα ψάχνει... σεφτέ.
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (16:00GR)
Στη μετά-Τσιώλη εποχή ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Ατρόμητο. Οι αήττητοι στην έδρα τους αρκάδες βρίσκονται στην 7η θέση με 9 βαθμούς και θέλουν το τρίποντο για να κρατηθούν κοντά στις πρώτες θέσεις.

Ο Αστέρας μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία στην Τρίπολη και ο Στάικος Βεργέτης στο ντεμπούτο του θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί και να ξεκινήσει με το δεξί.
Το ευχάριστο για τον έλληνα τεχνικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα. Εξαίρεση αποτελεί ο Ζαραδούκας, που ταλαιπωρείται από ίωση.
Η αποστολή του Αστέρα για το ματς με Ατρόμητο: Ερνάντεζ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Κοντοές, Πιπίνης, Σέτι, Λισγάρας, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Ζησόπουλος, Εντό, Ουσέρο, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι, Μπαράλες, Χουάνμα και Καράσκο.
Ο Ατρόμητος από την άλλη έχει ένα βαθμό παραπάνω και θέλει να παραμείνει μέσα στην πρώτη πεντάδα. Οι περιστεριώτες εκτός έδρας μετρούν μέχρι τώρα μία νίκη και δύο ήττες.
Το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Γιώργο Παράσχο είναι η απουσιά του Φυτανίδη, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του.
Η αποστολή αποτελείται από τους: Τσενάμο, Σηφάκη, Νάστο, Παπουτσογιαννόπουλο, Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη, Γιαννούλη, Καραμάνο, Φάμπιο, Καλλέργη, Ιγκλέσιας, Δημούτσο, Γκαρσία, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Γεωργίου, Παπαδόπουλο, Ούμπιντες, Καραγκούνη.
Εργοτέλης-Πλατανιάς (18:15GR)
Ο Εργοτέλης είναι μία από τις δύο ομάδες (η άλλη ο Ολυμπιακός), που ακόμα δεν έχει ηττηθεί στο πρωτάθλημα και ο Γιάννης Πετράκης περιμένει από τους παίκτες του στο τοπικό ντέρμπι να δώσουν συνέχεια στο αήττητο σερί.

Η ομάδα του Ηρακλείου βρίσκεται στην 4η θέση με 10 βαθμούς και στο Παγκρήτιο μετράει μία νίκη και μία ισοπαλία.
Προβλήματα για τον Γιάννη Πετράκη δεν υπάρχουν και έχει άπαντες στη διάθεσή του. Αναλυτικά η αποστολή: Αθανασίου, Καβουσάκης, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Κοζορώνης, Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Ρομάνο, Μπαντιμπανγκά, Χαντί, Διαμαντάκος, Μπαμ Μπαμ, Πελέ, Χαλκιαδάκης, Αναστασάκος και Βερπακόφσκις.
Ο Πλατανιάς από την πλευρά του αγνοεί μέχρι τώρα τη χαρά της νίκης και έχει αναδειχθεί στην ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες (συνολικά πέντε σε έξι ματς).
Ως εκ τούτου παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι τώρα 5 βαθμούς.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχουν προβλήματα και η αποστολή που ανακοινώθηκε είχε τα εξής ονόματα: Αγκιλέρα, Γιακουμάκη, Γιωργαλλίδη, Γουνδουλάκη, Δημήτρη, Ζουμπουλάκη, Ιντζίδη, Κατάι, Μπέλιτς, Μπεριάν, Ναζλίδη, Περιστερίδη, Πόποβιτς, Ραφαέλ, Σιώπη, Στόλερ, Τέτε, Τόρες, Φαΐσκα, Φερνάντες.
Πανιώνιος-Αρης (20:30GR)
Στο ματς της Νέας Σμύρνης θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, εκεί που αναμένεται ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες, που για τους δικούς τους λόγους ψάχνουν το τρίποντο.

Με έξι βαθμούς σε έξι ματς, οι κυανέρυθροι θα κυνηγήσουν τη δεύτερη νίκη τους στη Νέα Σμύρνη, ψάχνοντας να βρουν ισορροπία στο παιχνίδι τους, αλλά και... οξυγόνο ώστε να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.
Ο Νίκος Παντέλης έχει διαθέσιμα όλα τα όπλα του, αφού και ο Δημήτρης Κολοβός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεσή του.
Αναλυτικά η αποστολή: Γιαννακόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Μενδρινός, Πάνος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Ντούνης, Κούρος, Παναγιωτούδης, Γιάννου, Αραβίδης, Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Καμπάνταης, Μαρουκάκης, Λαμπρόπουλος, Ριβέρο, Λάσνικ, Κολοβός, Καλτσάς.
Ο Αρης από την πλευρά του έχει κάνει ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα της ιστορίας του και παραμένει καθηλωμένος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς νίκη και μόλις δύο βαθμούς.
Οι κίτρινοι μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμες εξορμήσεις εκτός Χαριλάου και θα ψάξουν στην Πλατεία. Ουσιαστικά θα αγωνιστούν με την πλάτη στον τοίχο και το θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος.
Ο Μιλίνκοβιτς αντιμετωπίζει τρία προβλήματα, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Παπαδόπουλο, Κύργα και Τριανταφυλλάκο.
Αναλυτικά η αποστολή: Αγκάνθο, Ελσνερ, Ιμπε, Ουντότζι, Πουλίδο, Αγγελούδης, Διούδης, Ηρακλής, Καραγκούνης, Καρασαλίδης, Μανιάς, Μπουζάνης, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Σουνάς, Σταυρόπουλος, Τάτος, Τσουμάνης, Ψυχογιός.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας
Σάββατο, 05 Οκτωβρίου
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (16:00)
Εργοτέλης – Πλατανιάς (18:15)
Πανιώνιος – Άρης (20:30)

Κυριακή, 06 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός – Βέροια (16:00)
SKODA Ξάνθη – Απόλλων (18:15)
Λεβαδειακός – ΑΕΛ Καλλονής (18:15)
Πανθρακικός – ΟΦΗ (18:15)
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (20:30)

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)
 

Πηγή: Sport.gr

Live Streaming.14:45 Manchester City - Everton FC Premier League

Live Streaming.16:00 Asteras Tripolis - Atromitos(πιθανον Limk)
Live Streaming.17:00 Premier League.Eastern European Summer Time
Live Streaming.18:15 Ergotelis - Platanias(πιθανο Link)
Live Streaming.19:30 Sunderland - Manchester United Premier League

Live Streaming.20:30 Panionios Athens - Aris Thessaloniki FC

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ξανά στην Λίβερπουλ ο Νταλγκλίς

Ξανά στην Λίβερπουλ ο ΝταλγκλίςΟ πρώην παίκτης της ομάδας ανήκει πλέον στο διοικητικό συμβούλιο


Με απόφαση του ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, ο Κένι Νταλγκλίς είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου με τον Σκωτσέζο να επιστρέφει στον σύλλογο της καρδιάς του μετά τον Μάιο του 2012 όταν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία.
Σε δηλώσεις του ο Νταλγκλίς, που γνώρισε τεράστιες επιτυχίες με την φανέλα της Λίβερπουλ ως παίκτης, τόνισε: "Είναι τεράστια τιμή να μου ζητούν να επιστρέψω στον σύλλογο. Πάντα έλεγα ότι αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω την Λίβερπουλ, θα το κάνω. Όταν μου έγινε η πρόταση, δεν είχα πολλά πράγματα να σκεφτώ. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε την συνεργασία μας στα θέματα της στρατηγικής που ακολουθεί η Λίβερπουλ. Η ομάδα αυτή, έχει δώσει τα πάντα σε εμένα και την οικογένεια μου τα τελευταία 36 χρόνια που βρισκόμαστε εδώ και το συμφέρον του συλλόγου θα είναι πάντα η προτεραιότητα μου".
Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποδέχτηκε την πρόταση μας και ελπίζουμε να προσφέρει και να συμβάλλει στην στρατηγική που θα ακολουθήσουμε σαν σύλλογος. Έχει μοναδική σχέση με τους οπαδούς και η ομάδα θα πάρει πολλά από την εμπειρία του και το πάθος του για την Λίβερπουλ. Γνωρίζει τις αξίες και τις αρχές του συλλόγου και είμαστε περήφανοι που τον έχουμε μαζί μας".

Πηγή: AEK365

Live Streaming.16.00 Α.Ο. Περιστερίου-ΑΕΚ


Live Streaming.14:45 Manchester City - Everton FC Premier League

Live Streaming.16:00 Asteras Tripolis - Atromitos(πιθανον Limk η...)
Live Streaming.17:00 Premier League.Eastern European Summer Time
Live Streaming.18:15 Ergotelis - Platanias(πιθανο Link...η αλλος τροπος)
Live Streaming.19:30 Sunderland - Manchester United Premier League

Live Streaming.20:30 Panionios Athens - Aris Thessaloniki FC

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Θεός Ρομπέρτο και το μέλλον του

Θεός Ρομπέρτο,theos robertoΙσπανοί και Έλληνες αποθεώνουν τον Ρομπέρτο Χιμένεθ για την απόδοσή του στο Champions League, το μέλλον του μοιάζει "ροχιμπλάνκο", οι φίλοι του Ολυμπιακού εκφράζουν την αγάπη τους και θέλουν να παραμείνει, ενώ ο ίδιος απολαμβάνει την ελληνική του εμπειρία μαζί με την εντυπωσιακή σύζυγό του. Τι θα γίνει στο μέλλον; Το Sport24.gr καταγράφει τα δεδομένα... (φωτογραφίες)

Live Streaming.14:45 Manchester City - Everton FC Premier League

Live Streaming.16:00 Asteras Tripolis - Atromitos(πιθανον Limk η...)
Live Streaming.17:00 Premier League.Eastern European Summer Time
Live Streaming.18:15 Ergotelis - Platanias(πιθανο Link...η αλλος τροπος)
Live Streaming.19:30 Sunderland - Manchester United Premier League

Live Streaming.20:30 Panionios Athens - Aris Thessaloniki FC

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Εγώ ο (Σεργκέι) Μπέλοφ!









Βασίλης Σκουντής
Καθόμουν προχθές το απόγευμα στο γραφείο μου στην εφημερίδα και κάποια στιγμή ήρθε από πάνω μου ένας συνάδελφος και μου έκανε την κλασική δημοσιογραφική ερώτηση «τι έχουμε;»...
Τον κοίταξα με το βλέμμα στο άπειρο, του αποκρίθηκα «Πέθανε ο Μπέλοφ» κι όταν μου είπε «Αυτό το ξέρω, τι άλλο έχουμε σε ρωτάω;», τότε δεν άντεξα και του απάντησα όπως αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις...
«Παλικάρι μου, όταν πεθαίνει ο Μπέλοφ, δεν γίνεται να έχουμε κάτι άλλο»!
Το εννοώ αυτό: δεν ήταν σχήμα λόγου, αλλά η πραγματικότητα για έναν άνθρωπο που σημάδεψε όσο ελάχιστοι την εξέλιξη του μπάσκετ και έφυγε από τη ζωή φέροντας ως ανεξίτηλο παράσημο εκείνη την εξόχως τιμητική ετικέτα την οποία του έβαλε το 1992 η FIBA και έλεγε κάτι που αυτός το είχε τούμπανο και ο κόσμος κρυφό καμάρι...
«Ο κορυφαίος ερασιτέχνης αθλητής στην ιστορία του μπάσκετ»!
Αντέστρεψα επίτηδες την παροιμία διότι όντως ο Μπέλοφ θεωρούσε τον εαυτό του ως τον κορυφαίο (εκτός ΝΒΑ) παίκτη όλων των εποχών και αυτό το διαδήλωνε με κάθε τρόπο: με τον λόγο του, με τις πράξεις του, με την εν γένει στάση ζωής του που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια (συχνά ανεξήγητη) εμμονή να υπενθυμίζει ποιος ήταν...
...ή μάλλον πόσο σπουδαίος ήταν!
Με τον συχωρεμένο είχα την ευκαιρία να μιλήσω πολλές φορές και χθες που ξεψάχνιζα το αρχείο μου συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά ότι ο Σεργκέι δεν κρυβόταν ποτέ πίσω από τις λέξεις και έλεγε ή έπραττε αυτό που πίστευε χωρίς να λογαριάζει το κόστος: επειδή μάλιστα πολλές φορές το παρατραβούσε και έβρισκε τον μπελά του, του ταιριάζει γάντι εκείνο που (φέρεται ότι) είπε κάποτε ο Καραμανλής για τον Μητσοτάκη...
«Πρώτα πυροβολεί και ύστερα σημαδεύει, γι' αυτό συχνά τα σκάγια πάνε πάνω του»!
Η τελευταία από αυτές τις συνεντεύξεις δημοσιεύθηκε στο «Βήμα», την 1η Ιουλίου του 1999: είχαμε κουβεντιάσει για πολλή ώρα το προηγούμενο πρωινό στο Πο, όπου συνεχιζόταν (ερήμην της Ελλάδας) το Ευρωμπάσκετ και επειδή είχε ήδη λάβει την απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής, τους έστησε όλους στον τοίχο και τους πυροβολούσε ανελέητα!
Ιδού μια ανθολογία από τις καλύτερες ατάκες του σε εκείνη τη συνέντευξη:
**** «Τον Μπέλοφ δεν μπορεί να τον διώξει κανείς από αυτή τη θέση. Εγώ είμαι αυτός που παίρνω το καπέλο μου και φεύγω, γιατί τους βαρέθηκα όλους και δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω να παριστάνω πότε τον ήρωα και ποτέ τον ηλίθιο για να μένουν κάποιοι γαντζωμένοι στις καρέκλες τους. Οποιος είναι παλικάρι, ας έλθει να αναλάβει να πληρώνει και να προπονεί τους παίκτες».
**** «Εσείς οι Ελληνες πληρώνετε τα λάθη σας και γι' αυτό δεν με εξέπληξε ο γρήγορος αποκλεισμός σας. Αλλάξατε προπονητή (σ.σ.: Πετρόπουλος αντί Γιαννάκη) πριν από τρεις μήνες και κάνετε το έγκλημα να επιτρέπετε τον γιγαντισμό των συλλόγων εις βάρος της Εθνικής. Εχετε γεμίσει τις ομάδες σας με ξένους, κοινοτικούς και ελληνοποιημένους παίκτες, με αποτέλεσμα να μην προοδεύουν οι καθαρόαιμοι Ελληνες και συν τοις άλλοις να παρασύρονται σε ένα αγωνιστικό στυλ που τους είναι ξένο και δεν ταιριάζει στην Εθνική».
**** «Ο Γκομέλσκι κάνει τον πρόεδρο, χωρίς να ανοίγει ποτέ το πορτοφόλι του, φροντίζει για τις δημόσιες σχέσεις του και κοροϊδεύει όλο τον κόσμο, όπως εδώ και πενήντα χρόνια! Είναι ένας γέρος που επειδή δεν έχει τι άλλο να κάνει, ασχολείται μαζί μου και με σχολιάζει στις εφημερίδες και στην τηλεόραση»!
**** «Μπορεί να έπαιξα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να το θυμάμαι πολύ καλά, αλλά οι ίδιοι το έχουν ξεχάσει και με πολεμάνε με ύπουλο τρόπο και γι' αυτό δεν άφησαν τον Ερέμιν να έλθει ως βοηθός μου. Δεν πειράζει όμως: κάπου θα τους πετύχω και θα τους εκδικηθώ» (σ.σ.: όντως φεύγοντας από την εθνική, ο Μπέλοφ εκθρόνισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας οδηγώντας την Ουράλ Γκρέιτ στην κατάκτηση του ρωσικού πρωταθλήματος).
**** «Αν ζούσα με το χθες, θα είχα αυτοκτονήσει, αλλά νιώθω ότι οι παίκτες μου δεν με καταλαβαίνουν! Τους μιλάω για απλά πράγματα και με κοιτάζουν σαν χάνοι, ενώ δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι εγώ στην εποχή μου έπαιζα για τη δόξα και δεν έδινα δεκάρα τσακιστή για τα λεφτά».
**** «Μου έμεινε ως απωθημένο το ΝΒΑ, θα ήθελα να έχω δοκιμάσει εκεί τις δυνάμεις μου. Τότε όμως έπρεπε να ακολουθήσω έναν μονόδρομο, αλλιώς θα με έτρωγε η μαρμάγκα! Εγώ ήθελα να παίξω στο ΝΒΑ και προσπάθησα να το καταφέρω, αλλά σε εκείνη τη σκοτεινή εποχή το κομμουνιστικό καθεστώς θα με κυνηγούσε με κάθε τρόπο. Φοβόμουν περισσότερο για τον εαυτό μου που τότε σπούδαζε στην Ιατρική και ενώ θα έβρισκα τον τρόπο να φύγω για την Αμερική, δεν το τόλμησα».
Κατόπιν όλων αυτών (και πολλών άλλων, που είπε κι έκανε ο συχωρεμένος ο «Πελέ του μπάσκετ») είναι προφανές πως, όταν πεθαίνει ο Μπέλοφ, δεν γίνεται να έχουμε κάτι άλλο...
Πηγή: Goal

Live Streaming.16.00 Α.Ο. Περιστερίου-ΑΕΚ


Live Streaming.14:45 Manchester City - Everton FC Premier League

Live Streaming.16:00 Asteras Tripolis - Atromitos(πιθανον Limk)
Live Streaming.17:00 Premier League.Eastern European Summer Time
Live Streaming.18:15 Ergotelis - Platanias(πιθανο Link..η αλλος τροπος)
Live Streaming.19:30 Sunderland - Manchester United Premier League

Live Streaming.20:30 Panionios Athens - Aris Thessaloniki FC

Live Streamiing,01:55 Esporte Clube Pinheiros - Olympiacos Piraeus 70-81.Baskeball vs LIVE:.

LIVE: Πινιέιρος - Ολυμπιακός70-81

Παρακολουθήστε LIVE από το Sport24.gr τον πρώτο αγώνα για το Διηπειρωτικό Κύπελλο ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Πινιέιρος και τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Sport 24