5 Αυγ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.Τότε ο Παναθηναϊκός, τώρα ο... Ολυμπιακός!

Τότε ο Παναθηναϊκός, τώρα ο... Ολυμπιακός!Το Διηπειρωτικό Κύπελλο επιστρέφει για πρώτη φορά απ' το 1996 κι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη βραζιλιάνικη Πινέιρος στις 4 και 6 Οκτωβρίου για τον τίτλο του απόλυτου Πρωταθλητή.

Η FIBA, η FIBA Americas κι η Ευρωλίγκα ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του Διηπειρωτικού Κυπέλλου 2013 κι ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να πάρει τα σκήπτρα απ' τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση της τελευταίας έκδοσής του το 1996 (σ.σ. επί της αργεντίνικης Ολίμπια Βενάδο Τουέρτο με 2-1).
H σειρά θα κριθεί σε δύο αναμετρήσεις στην Arena Barueri του Σάο Πάουλο.
«Η FIBA υποστηρίζει με χαρά την επιστροφή του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με τη συμμετοχή του Πρωταθλητή Ευρωλίγκας και του Πρωταθλητή της FIBA Americas League, των κορυφαίων διοργανώσεων των δύο ηπείρων. Είναι μία δήλωση της μεγάλης εξέλιξης που βιώνει το μπάσκετ στην Αμερική, ιδίως στη Νότιο Αμερική, κι εύχομαι να είναι μία πρωτοβουλία που θα αντέξει στο χρόνο» είπε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν.
Ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, σχολίασε: «Γιορτάζουμε με χαρά την επιστροφή του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και δυνατότητα να παρακολουθήσουμε φανταστικές μάχες ανάμεσα στον κάτοχο του τίτλου της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακό, και στην κάτοχο του τίτλου της FIBA Americas, Πινέιρος. Η οικογένεια του μπάσκετ συγκεντρώνεται πάλι γι' αυτό το σημαντικό γεγονός στη Βραζολία κι ευχόμαστε το αμερικανικό κοινό να μας γνωρίσει καλύτερα και αν απολαύσει το δικό μας στυλ παιχνιδιού».
Απ' την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος σημείωσε: «Η παρουσία μας σε μία τόσο σημαντική στιγμή του μπάσκετ είναι μεγάλη τιμή. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι Ιστορικό τα τελευταία δύο χρόνια κι αυτές οι αναμετρήσεις στη Βραζιλία είναι το επόμενο βήμα μίας σπουδαίας προσπάθειας. Η Ευρωλίγκα κι η FIBA αξίζουν συγχαρητηρίων γι' αυτή την πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος πως αυτές οι αναμετρήσεις στο μέλλον θα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός». 

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ανησυχεί ο πατέρας του Νεϊμάρ, καθησυχάζει η Μπαρτσελόνα

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ανησυχεί ο πατέρας του Νεϊμάρ, καθησυχάζει η Μπαρτσελόνα

Ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του γιου του, ο πατέρας του Νεϊμάρ, μετά από τη διάγνωση των γιατρών της Μπαρτσελόνα για αναιμία. Καθησυχάζουν οι "μπλαουγκράνα".

Το νέο αστέρι της Μπαρτσελόνα διαμαρτυρήθηκε πως αισθάνθηκε έντονη κούραση μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Σάντος, και υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η διάγνωση των γιατρών ανέφερε πως ο 21χρονος ποδοσφαιριστής πάσχει από αναιμία, γεγονός που προβλημάτισε ιδιαίτερα τον πατέρα του, Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος.
"Ο Νεϊμαρ έχει πολύ χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα του. Η κούραση που αισθανόταν δεν είναι φυσιολογική και είναι κάπως ανησυχητική. Καθώς δεν έχει καθόλου λίπος να χάσει, το να χάνει μυική μάζα είναι ανησυχητικό. Μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, η απώλεια βάρους του έχει χειροτερέψει".
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής "AS", ο Βραζιλιάνος σταρ έχει χάσει ήδη 7 κιλά και συνεχίζει να χάνει βάρος.
Καθησυχάζει η Μπαρτσελόνα
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ομάδας, Άντονι Θουμπιθαρέτα δήλωσε αισιόδοξος για την κατάσταση της υγείας του Νεϊμάρ.
"Ελπίζαμε πως μετά την εγχείριση θα είναι μια χαρά, αλλά λίγοι ποδοσφαιριστές είναι τελείως καλά στην προετοιμασία. Θα τον βοηθήσουμε να γίνει καλά. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας".
Ο γιατρός της Μπαρτσελόνα Χοσέ Λουίς Ρούνκο τόνισε: "Είναι λογικό να υπάρχουν μεαβολές και μεταπτώσεις στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Αλλά με τη σωστή διατροφή σε μια - δυο βδομάδες θα γίνει τελείως καλά". 

Πηγή: Contra

 ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ