23 Μαΐ 2013

«Κλειδώνουν» οι αλλαγές της ΟΥΕΦΑ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις


«Κλειδώνουν» οι αλλαγές της ΟΥΕΦΑ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσειςΠηγές από την ΟΥΕΦΑ επιβεβαιώνουν πως η ομάδα που θα κατακτά το Γιουρόπα Λιγκ θα συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

Πηγές από την ΟΥΕΦΑ επιβεβαιώνουν πως η ομάδα που θα κατακτά το Γιουρόπα Λιγκ θα συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.
Νωρίτερα, είχε διαρρεύσει πως κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ στο Λονδίνο, τέθηκε η πρόταση η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ από το 2015 και έπειτα, να παίρνει αυτομάτως τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.
Όπως αναφέρουν ιστοσελίδες του εξωτερικού η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, με το μόνο που απομένει να είναι η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία αναμένεται την Παρασκευή.
Επίσης, τονίζεται πως σε περίπτωση που το Γιουρόπα κατακτάται από ομάδα που στο πρωτάθλημά της δεν βρίσκεται μέσα στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή θα μπαίνει επίσης στη διοργάνωση, αλλά δεν θα επηρεάζει την ομάδα που έχει εξασφαλίσει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έτσι, θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο να γίνει ό,τι έγινε πέρυσι στην Αγγλία, όταν η έκτη Τσέλσι «έφαγε» τη θέση της τέταρτης Τότεναμ, μετά την κατάκτηση του τροπαίου από τους «μπλε».
Τέλος, αναφορά γίνεται και για την περίπτωση που δύο ομάδες από την ίδια χώρα κατακτήσουν ξεχωριστά το Τσάμπιονς αλλά και το Γιουρόπα Λιγκ, και δεν τερματίσουν την ίδια χρονιά μέσα στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.
Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα ισχύει το ίδιο με την προαναφερθείσα περίπτωση, αλλά αμφότερες θα προκρίνονται στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα που έχει το τελευταίο εισιτήριο στα χέρια της, να χάνει το προνόμιο συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πηγή: england365.gr


Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Διαιτητής έριξε κουτουλιά σε τερματοφύλακα!

Το είδαμε κι αυτό στην Σερβία! Διαιτητής στους τελικούς του πρωταθλήματος Futsal, έριξε κουτουλιά σε τερματοφύλακα της ομάδας που απλά διαμαρτυρήθηκε. Δείτε το video