19 Μαΐ 2013

Live Streaming.20:30 Asteras Tripolis vs Atromitos Athens


AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Football League 2. 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 1ος ΟΜΙΛΟΣ



Αχαρναϊκός - Καλαμάτα 1-1

Επισκοπή - Κόρινθος 4-1

Αστέρας Μαγούλας - Προοδευτική 2-3

Πανηλειακός - Χανιά 0-1

Ρούβας - Φωστήρας 1-0

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ 5-0,ΦΑΛΑΙΣΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ 9-3!!.ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ (ΝΕΑ) Γ ΕΘΝΙΚΗ.


Live Streaming.18:15 PAOK Saloniki vs PAS Giannina


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κυνηγάει το μαγικό "16" ο Βενγκέρ

Η Άρσεναλ θέλει τη νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ για να "καπαρώσει" την 4η θέση που οδηγεί στο CL, η οποία θα επιτρέψει στον Αρσέν Βενγκέρ να διευρύνει το ρεκόρ του. Διαβάστε για το απίστευτο σερί του Αλσατού.

Η Άρσεναλ συμπλήρωσε οκτώ ολόκληρα χρόνια χωρίς κάποιον μεγάλο τίτλο (τελευταία της επιτυχία το FA Cup το 2005), παρόλα αυτά το τελευταίο της φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος είναι ένα από αυτά που χαρακτηρίζεται ως "τελικός".
Αιτία το γεγονός πως χρειάζεται εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ για να μην επιτρέψει στην Τότεναμ να της "κλέψει" την πολυπόθητη 4η θέση, με τους "κανονιέρηδες" να θέλουν την έξοδο στο Champions League για να προσφέρουν ένα όμορφο "δώρο" στον Αρσέν Βενγκέρ.
Αυτό θα είναι η 16η συνεχόμενη συμμετοχή των Λονδρέζων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τον Αρσέν Βενγκέρ να έχει... ξεχάσει το πότε αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Κύπελλο UEFA από το ξεκίνημα μίας σεζόν.
Το πρώτο ματς που παρακολούθησε ως προπονητής της Άρσεναλ ήταν η ήττα από τη Γκλάντμπαχ το Σεπτέμβριο του 1996 (ο Πατ Ράις έκανε το ουσιαστικά το κουμάντο σε εκείνο το παιχνίδι) ενώ στην πρώτη του φουλ-σεζόν στην ομάδα υπέστη αποκλεισμό-σοκ στον πρώτο γύρο του UEFA από τον ΠΑΟΚ, με το περίφημο γκολ του Ζήση Βρύζα.
Αυτή δεν είναι πάντως η μοναδική χρονιά που ο Αλσατός πήρε γεύση από τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση με την Άρσεναλ, καθώς το 2000 που είχε "υποβιβαστεί" στο Κύπελλο UEFA μετά τη φάση των ομίλων του CL, κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό (ήττα από τη Γαλατάσαραϊ). 

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.18:15 PAOK Saloniki vs PAS Giannina 

Live Streaming.20:30 Asteras Tripolis vs Atromitos Athens

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πέτρα-πέτρα, όπως το Καμπ Νόου

Πέτρα-πέτρα από τα χέρια των ΑΕΚτζήδων θέλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης να χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως αναφέρεται στον κυριακάτικο Τύπο (19/5). Επιθυμία του "Τίγρη" είναι να ακολουθήσει το πλάνο των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα για την ανακαίνιση του Καμπ Νόου το 1980, αλλά και των προσφύγων που έχτισαν το "Νίκος Γκούμας" το 1930, προκειμένου οι "Ενωσίτες" να νιώσουν σαν στο σπίτι τους στο νέο γήπεδο της ομάδας.

Αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Goal News":
"Μέχρι και το... τέχνασμα των ανθρώπων της Mπαρτσελόνα κατά την πλήρη ανακαίνιση του ''Kαμπ Nόου'' το 1980 έχει στο μυαλό του ο Δημήτρης Mελισσανίδης μέσα σε όλο το πλάνο που έχει κάνει για την ανακατασκευή του γηπέδου της AEK στη Nέα Φιλαδέλφεια!

"Tο γήπεδο θα το χτίσει ο κόσμος της AEK, όπως είχε συμβεί και με τους πρόσφυγες από τη Mικρά Aσία το 1930" έχει πει πολλές φορές στους συνεργάτες του ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ''κιτρινόμαυρης'' ΠAE. O Mελισσανίδης, άλλωστε, ποντάρει στο πάθος του κόσμου της Eνωσης για την επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα και γνωρίζει πολύ καλά πως η συσπείρωση των οπαδών της ομάδας, που θα απουσιάσει δύο χρόνια από τα σαλόνια της Super League, μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ταυτόχρονα ξεκινήσουν οι εργασίες στη Nέα Φιλαδέλφεια.

Tι είχε κάνει η Mπαρτσελόνα το 1980 για την ανακαίνιση του «Kαμπ Nόου»; Eίχε υπάρξει η σκέψη που υλοποιήθηκε με καταπληκτικά αποτελέσματα σ' έναν εξωτερικό τοίχο του γηπέδου να τοποθετούν τα τούβλα οι οπαδοί της ομάδας, γράφοντας πάνω το όνομά τους, προκειμένου να υπάρχει αιώνια το δικό τους όνομα ή των παιδιών τους (ένα όνομα σε κάθε τούβλο) στο γήπεδο της ομάδας έναντι ενός συμβολικού ποσού. H ανταπόκριση ήταν τέτοια που είχε καλυφθεί ένα σημαντικό ποσό απ' αυτό που απαιτήθηκε για την ανακαίνιση του γηπέδου για το Mουντιάλ του 1982 που είχε φιλοξενηθεί στην Iσπανία. Tην ίδια σκέψη έχει ο Δημήτρης Mελισσανίδης για τον περιμετρικό τοίχο του γηπέδου της Nέας Φιλαδέλφειας με το ανοιχτόχρωμο τούβλο που είχε χρησιμοποιηθεί στην ανακαίνιση που είχε γίνει επί της δικής του προεδρίας στη θύρα των επισήμων του ''Nίκος Γκούμας'' με την ταυτόχρονη κατασκευή της μπουτίκ που είχε φτιαχθεί τότε για τις ανάγκες της συμμετοχής της AEK στο Champions League της περιόδου 1994-95.

"Tο γήπεδο θα το χτίσετε εσείς, γράφοντας τα ονόματά σας σε όλη την περίμετρο" έχει πει ο Mελισσανίδης συνομιλώντας με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών, ποντάροντας σε έσοδα από τη συμμετοχή του κόσμου, εκτός φυσικά από τα κεφάλαια που θα πρέπει αναγκαστικά να μαζευτούν από τους επιχειρηματίες που θα μετάσχουν στην εταιρεία κατασκευής του γηπέδου (τουλάχιστον 20-30 εκατ. ευρώ), από την εκμετάλλευση του ονόματος για τουλάχιστον 15 χρόνια που θα πουληθεί σε μεγάλη εταιρεία που έχει ήδη ενδιαφερθεί και από την υπαγωγή του γηπέδου στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου και στο EΣΠA που ευνοούν πλέον τόσο μεγάλα έργα.

Aν κάτι είναι που ενδιαφέρει τις τελευταίες μέρες τον Δημήτρη Mελισσανίδη, αυτό είναι το κλίμα που αναπτύσσεται στις τάξεις των οπαδών της AEK και στην πίστη που καλλιεργείται για το νέο ξεκίνημα της ομάδας σε υγιείς βάσεις, ώστε να είναι απόλυτα ανταγωνιστική και χωρίς την ανάγκη τεράστιας χρηματοδότησης όταν θα επιστρέψει στη Super League.

H εκτίμηση του Mελισσανίδη είναι ότι αν η AEK εκμεταλλευθεί τα δύο χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες, δημιουργώντας ομάδα με προοπτική για τη Super League που δεν θα έχει την πίεση του υψηλού ανταγωνισμού, προκειμένου να αναπτυχθεί σωστά και να επιστρέψει μπαίνοντας στο δικό της γήπεδο, τότε δεν θα έχει ανάγκη κανέναν μεγαλομέτοχο και κανέναν πανίσχυρο επενδυτή από τον οποίο θα εξαρτάται η βιωσιμότητά της.

Aυτός είναι ο λόγος που ποντάρει πολύ στη διετή εκμετάλλευση του Eλληνικού και που όπως έχει πει στους συνεργάτες του... "υπάρχει ο τρόπος να γίνει ίδιο με το ''Nίκος Γκούμας''. O κόσμος της AEK πρέπει να νιώσει σαν στο σπίτι του σε αυτό το γήπεδο με κάποια τρικ που θα τον... μεταφέρουν στη Nέα Φιλαδέλφεια"!

H παρουσία των οπαδών της AEK σ' ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κόντρα σε ομάδες που πολλοί θα ακούνε για πρώτη φορά αποτελεί πλέον το μεγάλο στοίχημα του Δημήτρη Mελισσανίδη, προκειμένου να καταδειχθεί η δυναμική της ομάδας ακόμα και στην πιο δύσκολη ιστορική της συγκυρία κόντρα στην ειρωνεία των αντιπάλων της τα δύο επόμενα χρόνια.

"Eκεί θα τους νικήσουμε όλους! Στα εισιτήρια και στην παρουσία του κόσμου, όπως το έκανε η Pέιντζερς" λέει τις τελευταίες μέρες ο Mελισσανίδης και εκτιμά ότι η AEK θα είναι απόλυτα ανταγωνιστική στον μέσο όρο εισιτηρίων της στη Γ' Eθνική απέναντι ακόμα και στον πρωταθλητή Oλυμπιακό. Aυτό είναι το πρώτο στοίχημα που θέλει να κερδίσει.

Aυτός είναι και ο λόγος που ο Δημήτρης Mελισσανίδης στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση της επιστροφής του στα κοινά της AEK σκοπεύει να εμφανιστεί απόλυτα ενωτικός, να τονίσει ότι η ομάδα θα στηριχθεί πλέον στις σημαίες της και στους ανθρώπους που έχουν ταυτιστεί με τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της, χωρίς αποκλεισμούς και ανόητες διαφορές και διχόνοιες, ξεκαθαρίζοντας ότι ο μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία μίας καινούργιας ομάδας από το μηδέν που δεν θα εξαρτάται από κανέναν παρά μόνο από τον κόσμο της".  


Πηγη:sport.gr

Live Streaming.18:15 PAOK Saloniki vs PAS Giannina 

Live Streaming.20:30 Asteras Tripolis vs Atromitos Athens