15 Μαΐ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η ώρα του μεγάλου τελικού

Η ώρα του μεγάλου τελικούΗ ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Μπενφίκα και Τσέλσι δίνουν ραντεβού στο Άμστερνταμ (21:45 ΑΝΤ1) με έπαθλο το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μπενφίκα έφτασε στο τελικό χωρίς να χρειαστεί να  υπερβάλει εαυτό αφού τόσο οι κληρώσεις της ήταν σχετικά βατές ενώ και η ίδια με τις εμφανίσεις της δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Στα ημιτελικά οι «αετοί» αντειμετώπισαν την Φενερμπαχτσέ και παρότι στο πρώτο ματς είχαν ηττηθεί με 1-0, με πειστική εμφάνιση στην ρεβάνς πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. 
Το κλίμα όμως στην ομάδα του Ζόρζε Ζέσους δεν είναι και το καλύτερο δυνατό αφού το Σάββατο γνώρισε οδυνηρή ήττα στο 91' από την μεγάλη της αντίπαλο Πόρτο και ουσιαστικά το πρωτάθλημα μία αγωνιστική πριν το τέλος πέταξε από το «Ντα Λους». 
Στην Ευρώπη η Μπενφίκα έχει ξεχάσει από πότε έχει να πάρει τίτλο αφού τελευταία κατάκτηση ήταν το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1962 και από τότε μετράει έξι χαμένους τελικούς (πέντε πρωταθλητριών κι ένα Κύπελλο UEFA). Στα αγωνιστικά ο Ζόρζε Ζέσους με εξαίρεση τον τιμωρημένο Περέιρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και αναμένεται να παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.
Η Τσέλσι από την πλευρά της ταξίδεψε στην Ολλανδία με στόχο να σώσει μία χρονιά που εξελίχθηκε καταστροφικά με τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ και την απώλεια του πρωταθλήματος. Οι «μπλε» ταξίδεψαν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αφού μετά τη νίκη επί της Άστον Βίλα εξασφάλισαν την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. 
Οι Λονδρέζοι έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα που κατακτά τόσο το Τσάμπιονς όσο και το Γιουρόπα Λιγκ αλλά και η 4η ομάδα που κατακτά και τα τρία τρόπαια της ΟΥΕΦΑ. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν υπολογίζει σίγουρα στις υπηρεσίες του Ντεμπά Μπα, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, και του τραυματία Εντέν Αζάρ, ενώ αμφίβολος είναι ο Τζον Τέρι.   
Προϊστορία
Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Την περσινή περίοδο Μπενφίκα και Τσέλσι είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι να προκρίνεται με δύο νίκες, 1-0 και 2-1. Η Μπενφίκα σε 31 αγώνες απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 16 ήττες, ενώ η Τσέλσι απέναντι σε συλλόγους από την Πορτογαλία έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. 

Πηγή: Gazzetta

Live Streaming 21:45 SL Benfica vs vs Chelsea


Νίκες - χρυσάφι για Νίκη, Καλλονή και Παναιτωλικό για την 39η αγωνιστική της Football League.

Σπουδαίες νίκες, που τους κρατά σε τροχιά απευθείας ανόδου, πέτυχαν Νίκη Βόλου, Παναιτωλικός και Καλλονή για την 39η αγωνιστική της Football League.

Το γκολ του Καμαρά στο 55ο λεπτό ήταν αρκετό για τον Παναιτωλικό, ώστε να... αποδράσει με 1-0 από τη δύσκολη έδρα των Ψαχνών.
 

Επιβλητικό διπλό της Καλλονής στις Σέρρες, 3-1 τον Πανσερραϊκό, με τον Καντχί να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Γκαλάς να ολοκληρώνει τον θρίαμβο της ομάδας του.
 

Νίκη χωρίς άγχος για τη Νίκη Βόλου, που από το 27', όταν και προηγήθηκε με 2-0, "καθάρισε' το ματς με τον Θρασύβουλο. Φλίγκος και Λαλίν τα γκολ της ομάδας από τη Νέα Ιωνία.
 

Νίκη γοήτρου για την ΑΕΛ, 1-0 τον Βύζαντα στη Λάρισα, με σκόρερ τον Ζεκίνια στο 54'. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λάρισας έπαιξε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Δημόπουλου.
 

Με νίκη συνέχισαν τα Γιαννιτσά, 3-1 τον Πιερικό. Τέλος, ισόπαλες έληξαν οι αναμετρήσεις Καλλιθέα - Καβάλα (2-2) και Δόξα - Φωκικός (1-1). 

Πηγή: Sport.gr

Live Streaming.19:15 Atromitos - PAOK Saloniki


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η βόλτα των πρωταθλητών Ευρώπης στο Λονδίνο (vid)

Ευρώπης, Λονδίνο,evropis, londinoΤον δικό τους τρόπο για να χαλαρώσουν λίγο πριν τον μεγάλο τελικό βρήκαν οι Πειραιώτες. Οι «ερυθρόλευκοι» προτίμησαν να κάνουν βόλτα στο «Χάιντ Παρκ» και να απολαύσουν τις ομορφιές του Λονδίνου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Πηγή: Gazzetta

Live Streaming.19:15 Atromitos - PAOK Saloniki

Live Streaming.17:00 PAS Giannina - Asteras Tripolis


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ομπράντοβιτς: "Έχω τα φόντα για το ΝΒΑ"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραχώρησε συνέντευξη σε Καταλανικό σταθμό, μίλησε για την Ευρωλίγκα και το φάιναλ φορ, ενώ αναφερόμενος στις φιλοδοξίες του, υποστήριξε πως έχει τις ικανότητες να εργαστεί στο ΝΒΑ.
O Σέρβος τεχνικός, έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στην Αμερική, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο οι συνάδερφοι του αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις του παιχνιδιού. Πολλοί μάλιστα έχουν δηλώσει τον θαυμασμό τους για τον Ζοτς και έχουν εκφραστεί για την πρόκληση του αμερικάνικου μπάσκετ. Ο Ομπράντοβιτς ξέρει τις διαφορές μεταξύ ευρωπαϊκού και αμερικάνικού μπάσκετ, αλλά είναι άνθρωπος που ρισκάρει.
Μεταξύ άλλων ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στο "Televisio de Badalona":
Για το αν θα πάει στο ΝΒΑ: "Το ΝΒΑ θα το σκεφτώ. Νομίζω ότι έχω την ικανότητα να εργαστώ εκεί".
Για τον λόγο που έμεινε τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό: "Επειδή έχω κερδίσει πολλά εκεί. Σε 13 χρόνια, έπαιξα 29 τελικούς και κέρδισα τους 23".
Για την Ευρωλίγκα: "Το μέλλον είναι μία κλειστή Ευρωλίγκα".
Το εγχείρημα σαφώς και θα είναι δύσκολο για πολυνίκη προπονητή, την ώρα που οι πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι στρώνεται στα πόδια του χαλί εκατομμυρίων, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική χώρα. Ο Ομπράντοβιτς είναι ήδη ένα χρόνο χωρίς δουλειά -με δική του απόφαση- και φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα για την επιστροφή του. Διπλά του πάντα ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος παρά τις πιέσεις που είχε δεχθεί να αναλάβει κάποια ομάδα του εξωτερικού, παραμένει πιστός στον προπονητή που τον καταξίωσε και τον ανέδειξε.

Πηγή: Contra

Live Streaming.17:00  PAS Giannina - Asteras Tripolis

Live Streaming.19:15 Atromitos - PAOK Saloniki

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Σαν να ξεκινάμε με μηδέν βαθμούς»

«Σαν να ξεκινάμε με μηδέν βαθμούς»Ο Καλιφά Σανκαρέ θέλει να ξεκινήσει ο Αστέρας Τρίπολης τα πλέι οφ σαν να μην έχει βαθμούς, ενώ χαρακτήρισε τον ΠΑΣ καλή και γρήγορη ομάδα

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:
«Σίγουρα, είναι δύσκολο μετά το παιχνίδι που πέρασε να συγκεντρωθούμε, αλλά είμαστε επαγγελματίες και θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να παίξουμε 90’ για τη νίκη.

Είμαστε καλή ομάδα και υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αντικαταστήσουν τους απόντες. Είναι καλό να έχουμε κοντά μας αυτούς που λείπουν, αλλά και αυτοί που θα παίξουν στη θέση τους είναι καλοί παίκτες και δεν θα επηρεάσουν τη χημεία της ομάδας.

Ο ΠΑΣ είναι καλή και γρήγορη ομάδα, αλλά εμείς θα πάμε εκεί χωρίς να τρελαθούμε από το πρώτο λεπτό. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα περιμένουμε τα λάθη τους για να τους "χτυπήσουμε". Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ίδιο, όπως και στην έδρα μας.

Οι δύο πόντοι είναι καλοί, αλλά δεν λένε κάτι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν τα Γιάννενα μας νικήσουν, μας πλησιάζουν στον ένα βαθμό. Για αυτό, πρέπει να μπούμε σαν να ξεκινάμε με μηδέν βαθμούς όλοι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Κοιτάμε πως θα πάρουμε τη νίκη σε αυτό το ματς και μετά κοιτάμε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην έδρα μας».

Πηγή: Gazzetta

Live Streaming.17:00  PAS Giannina - Asteras Tripolis

Live Streaming.19:15 Atromitos - PAOK Saloniki

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ρεάλ Μαδρίτης: «Μάχη» για τον τελικό ο Ράμος

Ρεάλ Μαδρίτης: «Μάχη» για τον τελικό ο Ράμος | onsports.gr

Ο εκ των αρχηγών των «μερένχες» εμφανίζεται έτοιμος να σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί στον τελικό του Copa del Rey απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη χρονιά με έναν τίτλο, αν καταφέρει την Παρασκευή (17/05) να επικρατήσει των «ροχιμπλάνκος» στον τελικό του Κυπέλλου. Στην προσπάθειά της αυτή, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, δεν είναι βέβαιο πως θα έχει τον Σέρχιο Ράμος καθώς ο Ισπανός αμυντικός ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού και είναι εδώ και δυο εβδομάδες εκτός μάχης.
Σύμφωνα με τη Marca, ο τρίτος σε χρόνο συμμετοχής παίκτης της «Βασίλισσας» για φέτος, εμφανίζεται έτοιμος να κάνει τα πάντα για να καταφέρει να συμμετάσχει και μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως για κάθε άλλο ποδοσφαιριστή η συμμετοχή στον τελικό θα ήταν αδύνατη, όχι όμως και για τον Σέρχιο Ράμος. 

Πηγή: OnSports

Live Streaming.17:00  PAS Giannina - Asteras Tripolis

Live Streaming.19:15 Atromitos - PAOK Saloniki

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ιμπραΐμοβιτς: «Δεν φεύγω από την Παρί»

Ιμπραΐμοβιτς: «Δεν φεύγω από την Παρί» | onsports.gr

Τέλος στα σενάρια αποχώρησής του από την Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού συλλόγου.
Το κύριο θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα στο Παρίσι ήταν το αν θα παραμείνει τελικά στην ομάδα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Τα σενάρια τον ήθελαν να αποχωρεί καθώς δεν έβλεπε προοπτικές για την καριέρα του στην Παρί, όμως, οι δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο Σουηδός σταρ δείχνουν το αντίθετο.
«Θεωρώ τον εαυτό μου αναπόσπαστο μέρος ενός πρότζεκτ, το οποίο βρίσκεται σε εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι και έχει ως στόχο τη συνεχή εξέλιξη και πρόοδο της Παρί. Το μέλλον μάς ανήκει και είμαι βέβαιος πως θα μπορέσουμε να γίνουμε κραταιή δύναμη στη Γαλλία, αλλά και ένας από τους ισχυρότερους συλλόγους της Ευρώπης. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε στη συνείδηση του κόσμου ως μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ηπείρου», είπε ο Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος πρόσθεσε:
«Το συμβόλαιό μου με την Παρί Σεν Ζερμέν λήγει σε δύο χρόνια. Συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω. Ούτε και είναι στο μυαλό μου μια πιθανή αποχώρηση. Θέλω να συνεχίσω εδώ και να κερδίσω τίτλους, απολαμβάνοντας το ποδόσφαιρο στο Παρίσι, όπως κάνω σήμερα. Οι φήμες που κυκλοφορούν δεν με απασχολούν, ούτε και μπορώ να κάνω κάτι για να σταματήσουν». 

Πηγή: OnSports

Live Streaming.17:00  PAS Giannina - Asteras Tripolis

Live Streaming.19:15 Atromitos - PAOK Saloniki