16 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ Ποιο είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη;

Ποιο είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη;





Συχνά οι φίλοι του ποδοσφαίρου τσακώνονται ποιο πρωτάθλημα στην Ευρώπη είναι το πιο δύσκολο και το πιο ανταγωνιστικό: το αγγλικό, το ισπανικό, το ιταλικό, το γαλλικό ή το γερμανικό; Την επιστημονική απάντηση έρχεται να δώσει μια ομάδα ισπανών μαθηματικών, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γερμανική Μπουντεσλίγκα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και το πιο δύσκολο να το κερδίσει μια ομάδα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Χαουάν Κάρλος και του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης, καθώς και του Πολυτεχνείου της Βαλένθια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεπιστημονικό περιοδικό "Chaos" (Χάος), ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο μέτρησης της ανταγωνιστικότητας, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.
Η τεχνική, κατά βάση, αναλύει πόσο συχνά, πόσο ξαφνικά και πόσο πολύ οι ομάδες αλλάζουν θέση κατάταξης στη βαθμολογία μέσα σε μια ποδοσφαιρική σεζόν. Όπως είπαν οι ερευνητές, το τελικό αποτέλεσμα είναι «σαν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα του πρωταθλήματος».
Επίσης, η νέα μέθοδος μετρά πόσο ανταγωνιστική είναι κάθε ομάδα σε ένα πρωτάθλημα και πώς συγκρίνεται η εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας των επιμέρους ομάδων μεταξύ των διαφορετικών πρωταθλημάτων.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Με την Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ

 

Live Streaming.14:00 Uefa Europa League Draw Europa League

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο μπαμπάς Μέσι ξεπλένει μαύρο χρήμα μέσω του γιου του!

 

Live Streaming.21:45 SSC Napoli - Inter 4-2 Italy Serie A,Atletico Madrid - Valencia CF 3-0 Spain LIGA BBVA

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ.ΠΡΩΤΘΛΗΜΑ Β/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.Α.Σ ΑΠΙΔΙΑΣ-ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 1-4 ημιχρ. 0-2

Δεν υπάρχουν σχόλια: