24 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Ο ΠΑΟ μπήκε να πεθάνει στο παρκέ"


Ο Νίκος Οικονόμου εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό, γιατί ξέρει πώς να καταστρέφει το παιχνίδι του, ενώ εστίασε στο θέμα της ψυχολογίας.

Αν μη τι άλλο, ο Νίκος Οικονόμου ξέρει καλά από ντέρμπι "αιωνίων" και για αυτό κλήθηκε να καταθέσει... εκ των έσω άποψη, στο Sentra 103.3. Εστίασε στον τομέα της ψυχολογίας και την καλή δουλειά του Αργύρη Πεδουλάκη, εξηγώντας πώς ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα από τον Παναθηναϊκό.





Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Για τους φιναλίστ Κυπέλλου: "Αυτό το ζευγάρι, Παναθηναϊκός και Αρης, άξιζε να είναι στον τελικό γιατί το ήθελαν περισσότερο και το έβγαλαν στο παρκέ. Για τον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα, μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να… πεθάνει στο παρκέ. Δεν υπήρχε διεκδικούμενη φάση που να μην κατέληξε στα χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού κι αυτό είναι δείγμα διάθεσης και πάθους. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε τέτοια παιχνίδια, με τέτοια ψυχολογία και ξέρω τι σημαίνει `μπαίνω για να πεθάνω στον παρκέ".
Για το πώς έφτασαν οι "πράσινοι" στη νίκη: "Ο Παναθηναϊκός έχει την ικανότητα να καταστρέφει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Τον σκοτώνει. Δεν είναι τυχαίο ότι τον έχει κερδίσει σε πέντε κρίσιμα παιχνίδια από πέρυσι μέχρι φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, που μπαίνει στο γήπεδο να παίξει μπάσκετ και δεν έχει συνηθίσει να του καταστρέφουν το παιχνίδι. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη αυτό δεν συμβαίνει. Όλες οι ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν μπάσκετ, όχι για να καταστρέψουν και σ' αυτό το στιλ παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα.
Αν σ' αυτή την ομάδα καταφέρεις να καταστρέψεις το παιχνίδι της, τότε τελείωσε. Είναι μεγάλη επιτυχία του Πεδουλάκη που έχει βρει τον τρόπο να το κάνει. Αλλωστε δεν το κάνε μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό, το έκανε και με την Μπαρτσελόνα πέρυσι".
Για τη σημασία της ψυχολογίας: "Ο Οικονόμου στάθηκε και στον τομέα της ψυχολογίας. "Η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι βαριά. Η ψυχολογία είναι μεγάλο πράγμα, το ζούσα κι εγώ ως παίκτης του Παναθηναϊκού, όταν επί τέσσερα χρόνια προσπαθούσαμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό σε μεγάλα παιχνίδια και δεν τα καταφέρναμε. Πιστεύαμε ότι ήμασταν καλύτεροι, αλλά μας επηρέαζε ψυχολογικά το γεγονός ότι χάναμε. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό".
Για τα πολλά τρίποντα του Ολυμπιακού: "Δεν το έκανε σε άλλα παιχνίδια, το έκανε τώρα, αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός τον ανάγκασε να πάει σε τέτοιες επιλογές. Επίσης, ο Παναθηναϊκός χτύπησε μέσα από τη ρακέτα όχι με τους ψηλούς, αλλά με τον Ματσιούλις. Έξι φάσεις στην τελευταία περίοδο είδα τον Λιθουανό να βάζει στην πλάτη του τον Λο. Επέλεξε να βάλει ψηλότερο παίκτη στο μαρκάρισμα του Σπανούλη, καθώς είναι δύσκολο για έναν κοντό παίκτη να σουτάρει απέναντι σε ψηλότερο και αθλητικό αντίπαλό του". 

Πηγή: Sport 24

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αυτό είναι ΟΜΑΔΑ!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ρεσιτάλ από τον... μυθικό Σωτήρη Γεωργούντζο (VIDEO)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο ΠΑΟΚ παίρνει τον Μάρτενς

 

Live Streaming.22:00 Arsenal - Chelsea 0-0 England Premier League

Δεν υπάρχουν σχόλια: