20 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Ραμέλ Κάρι για τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Ραμέλ Κάρι για τον ημιτελικό κόντρα στον ΟλυμπιακόΟ Αμερικανός γκαρντ εξηγεί γιατί η ήττα από την Μακάμπι θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μοιράζεται με το gazzetta.gr τις αιτίες της αγωνιστικής αστάθειας του "τριφυλλιού".

Η καλύτερη εφετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού και η επιβλητική νίκη (82-63) επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Κράσνονταρ την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είχε συνέχεια και παρ' ότι ο σχεδόν αδιάφορος βαθμολογικά αγώνας με την Μακάμπι, προσφερόταν ως καλή ευκαιρία για αγωνιστική βελτίωση, το αποτέλεσμα (55-68) αλλά κυρίως η αγωνιστική εικόνα των "πρασίνων" δεν σκόρπισαν χαμόγελα. Ειδικότερα όταν τη Δευτέρα (23/12, 19.30) στο ΟΑΚΑ έρχεται ο αήττητος - σε όλες τις διοργανώσεις φέτος - Ολυμπιακός (23-0) για έναν νοκ-άουτ ημιτελικό Κυπέλλου, που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της εφετινής χρονιάς.
Μετά το τέλος του αγώνα, το gazzetta.gr συζήτησε με τον Ραμέλ Κάρι (7π., 4ρ.) τις αιτίες της αξιοσημείωτης αγωνιστικής αστάθειας που παρουσιάζουν οι πρωταθλητές στην εφετινή σεζόν, την μεγάλη ροπή και εξάρτηση που έχουν στα σουτ τριών πόντων. Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ μίλησε με σεβασμό για τους "ερυθρόλευκους", αλλά υπογράμμισε ότι κανένας παίκτης του Παναθηναϊκού δεν μπορεί συμφιλιωθεί με το σενάριο μίας δεύτερης συνεχόμενης εντός έδρας ήττας!
- Μπορεί το παιχνίδι να ήταν σχετικά αδιάφορο για σας, γιατί η θέση που θα καταλάβετε και ο όμιλος στον οποίο θα συμπεριληφθείτε στο Top-16, εξαρτάται εν πολλοίς από τον αγώνα της Λαμποράλ Κούτσα με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, ωστόσο ήταν μία καλή ευκαιρία να συνεχίσετε το σερί και να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την αγωνιστική εικόνα σας, ενόψει φυσικά και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό... Τι συνέβη και δεν τα καταφέρατε;
«Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θέλει να χάνει και δεν μπαίνει στο γήπεδο για να μην παλέψει, είτε ο αγώνας είναι σημαντικός, είτε όχι! Είμαι απογοητευμένος πρώτα από τον εαυτό μου και κατά δεύτερον από το πρόσωπο που παρουσιάσαμε και αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε καθόλου καλή διάθεση... Ανεξαρτήτως των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, έπρεπε να παίξουμε καλύτερα και να μην επιτρέψουμε στην Μακάμπι να επιβάλλει το ρυθμό της... Έχουμε τρεις μέρες να δουλέψουμε πάνω σε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε στο παιχνίδι, γιατί τη Δευτέρα μας περιμένει μία μεγάλη μάχη.»
- Γιατί από τον εφετινό Παναθηναϊκό λείπει τόσο πολύ η σταθερότητα στην απόδοσή του;
«Μας λείπουν οι παίκτες μας, φίλε μου! Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε πολλούς τραυματισμούς! Κάθε φορά που ένας παίκτης τίθεται νοκ-άουτ, αυτό έχει μεγάλη επίπτωση στη "χημεία" της ομάδας και χαλάει το ρυθμό που μπορεί να έχουμε αποκτήσει σαν σύνολο... Το γεγονός ότι από την αρχή της χρονιάς, ουσιαστικά δεν έχουμε καταφέρει να προπονηθούμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ομοιογένεια, να βρούμε τους αυτοματισμούς μας, έχει προκαλέσει όλη αυτή την αγωνιστική αστάθεια που παρουσιάζουμε σαν ομάδα...»
- Πως αντιμετωπίζετε τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό;
«Έχουμε μπροστά μας, μία πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά και μία μεγάλη πρόκληση. Αυτή τη στιγμή μας λείπουν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον Ροκο (σ.σ.: Ούκιτς) που χτύπησε... Αυτή τη στιγμή οι αντίπαλοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι εντυπωσιακό ότι είναι ακόμη αήττητοι στην εφετινή σεζόν. Αλλά νομίζω ότι έχουμε την ομάδα να γίνουμε οι πρώτοι που θα τους κερδίσουν! Μπορεί να έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, να μην έχουμε γίνει πειστικοί με τις εμφανίσεις μας, αλλά το καλό είναι ότι στο ντέρμπι θα πάμε μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα! Οι παίκτες που παίζουν στον Παναθηναϊκό, έχουν αποδείξει ότι είναι νικητές και αυτή η ήττα από την Μακάμπι θα μας δώσει επιπλέον κίνητρο, γιατί στα αποδυτήριά μας, δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να συμφιλιωθεί με δύο εντός έδρας ήττες σε 5 μέρες, ανεξάρτητα με ποιον παίζουμε!»
- Θεωρείς ότι το παιχνίδι του Παναθηναϊκού εξαρτάται εν πολλοίς από την ευστοχία σας έξω από τα 6.75; Την προηγούμενη εβδομάδα, στο Κράσνονταρ, είχατε 14/23 τρίποντα (60,9%) και διαλύσατε (82-63) την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Απόψε σουτάρατε με 18,2% (4/22) και δεν ξεπεράσατε τους 60 πόντους...
«Η αλήθεια είναι ότι ίσως σουτάρουμε υπερβολικά πολύ από την γραμμή του τριπόντου! Αλλά κι αυτό έχει να κάνει με τους παίκτες που έχουμε στην διάθεσή μας και την έλλειψη "χημείας" που χαρακτηρίζει την ομάδα μας! Για παράδειγμα, ο Ροκο (σ.σ.: Ούκιτς) που μπορεί να διεισδύσει και να ανοίξει τις άμυνες, δεν έπαιξε στο 2ο μέρος κι αυτό μας αποσυντόνισε! Ο Παππάς που επίσης είναι πολύ δημιουργικός, τραυματίστηκε μόλις είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και ξαφνικά έρχεται η θλάση του Ματσιούλις που ήταν ο παίκτης που έπαιζε μακριά και κοντά στο καλάθι κι έδινε πολλές λύσεις. Όπως και να 'χει πάντως, πρέπει να ζήσουμε και να επιβιώσουμε γιατί και οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού! Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε τον τρόπο...» 
- Τελειώνοντας, τι είναι αυτό που κάνει καλά ο Ολυμπιακός και το οποίο πρέπει να σταματήσετε;
«Τους αυτοματισμούς που έχει! Αυτή τη στιγμή, είναι ξεκάθαρο έχουν πολύ καλή "χημεία", γουστάρουν πολύ που παίζουν ο ένας για τον άλλον και όταν μία ομάδα έχει ταλέντο, ποιότητα, βάθος και βρίσκεται σ' αυτή την κατάσταση, τότε είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις! Γι' αυτό λοιπόν, πρέπει να περιορίσουμε πολύ τα λάθη και να σουτάρουμε καλά... Αν έχουμε όσα κάναμε σήμερα (σ.σ.: χθες), τότε θα τα πληρώσουμε ακριβά...» 
 

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την Ευρωλίγκα και τον Παναθηναϊκό (vid)


Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (U20)

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βοσκάκης στη Ριζούπολη, Στυλιάρας στη Λεωφόρο



LIVE: Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το χρυσό συμβόλαιο του Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: