22 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο κόσμος χρίζει τη Λίβερπουλ πρώτο φαβορί για πρωτάθλημα!


Ο Λουίς Σουάρες έχει "απογειώσει" τη Λίβερπουλ με τα 19 γκολ του και για πολλούς η κατάκτηση του τίτλου μόνο άπιαστο όνειρο δεν φαντάζει. Αυτό μάλιστα έδειξαν τα αποτελέσματα γκάλοπ του BBC!
Η Λίβερπουλ "καθάρισε σαν αυγό" και την Κάρντιφ το απόγευμα του Σαββάτου με 3-1 (και τα τρία γκολ της στο πρώτο ημίχρονο) παίρνοντας την έκτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της και έτσι μέχρι το βράδυ της Δευτέρας όπου είναι προγραμματισμένο το λονδρέζικο ντέρμπι Άρσεναλ-Τσέλσι μπορεί να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.
Γεγονός βέβαια που φαντάζει τρομερό για τα (χαμηλότερα) στάνταρντς των "κόκκινων" τα τελευταία χρόνια (απέχουν εδώ και δύο χρόνια από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα) αλλά και από το γεγονός πως η τελευταία φορά που βρέθηκαν στην κορυφή τέτοια περίοδο ήταν τη σεζόν 2008-09 όταν και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα και το έχασαν τελικά στις λεπτομέρειες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Βέβαια αν θέλουμε να βρούμε τον πιο σημαντικό παράγοντα στην εξίσωση που έχει φέρει την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πάνω από τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι λίγες ημέρες πριν τις αντιμετωπίσει αμφότερες εκτός έδρας στο φινάλε του 2013, αυτή ακούει στο όνομα... Λουίς Σουάρες.
Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρυσι και δεύτερος συνολικά του πρωταθλήματος έχασε τα πρώτα πέντε ματς της σεζόν λόγω τιμωρίας όμως στα επόμενα 12 παρουσιάζεται... σεληνιασμένος, αφιονισμένος, μπαρουτοκαπνισμένος ή ό,τι άλλο κοσμητικό επίθετο θέλει κανείς να του προσάψει.

  Ο απολογισμός του εκπληκτικός: 19 γκολ μετράει ο Ουρουγουανός, ο οποίος μάλιστα στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει επωμιστεί πέρα από το φορτίο του σκοραρίσματος και αυτό του αρχηγού, φορώντας το περιβραχιόνιο ελέω της απουσίας του -τραυματία- Στίβεν Τζέραρντ.
Με αυτά και με αυτά, η Λίβερπουλ παίζει και αρκετά θελκτικό ποδόσφαιρο εδώ και αρκετό καιρό με πολλά γκολ στο ενεργητικό της, παραγωγή αρκετών φάσεων (27 τελικές έγραψε το κοντέρ κόντρα στην Κάρντιφ) και εντυπωσιακό passing game, με την παρουσία της στην κορυφή με 36 βαθμούς να είναι πέρα για πέρα δίκαιη για τις προσπάθειες των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας από το ξεκίνημα της σεζόν.
"Το να έχουμε το Άνφιλντ ως φρούριο, όπως ήταν παλιά, είναι ο στόχος μας και αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο", δήλωσε μετά το 3-1 του Σαββάτου ο Τζόρνταν Χέντερσον, με τον ενθουσιασμό του Άγγλου διεθνούς μέσου να έχει πάντως εξαπλωθεί και στο φίλαθλο κοινό.
Τρανή απόδειξη το γκάλοπ που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια της αθλητικής εκπομπής του BBC "Match of the Day" που παρουσιάζει ο Γκάρι Λίνεκερ, όπου στο ερώτημα για το ποια ομάδα "βλέπει" ο κόσμος να κόβει πρώτη το νήμα, η Λίβερπουλ συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

  Αν και η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει να γευτεί τη χαρά της κορυφής για πάνω από δύο δεκαετίες (τη σεζόν 1989-1990 η τελευταία κατάκτηση), ένα καθόλα σεβαστό 26% των φιλάθλων εξέφρασε την άποψη μέσω της ψηφοφορίας πως αυτή είναι το φαβορί για τον φετινό τίτλο.
Ακριβώς πίσω της με ποσοστό προτίμησης 25% βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι (με το 4-2 εκτός έδρας επί της Φούλαμ βρίσκεται πλέον στη 2η θέση), ενώ η Άρσεναλ ήταν το τρίτο φαβορί με 17%.
Από εκεί και πέρα, το 16% των τηλεθεατών ψήφισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πρωταθλήτρια, με την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο να συγκεντρώνει μόνο 9% και την Έβερτον του Κέβιν Μιραλάς το 7% των προτιμήσεων.
Αν και ο δρόμος για τον τίτλο είναι πολύς μακρύς ακόμα, αυτό που θα πρέπει να ειπωθεί είναι πως η εορταστική περίοδος όπου στο Νησί γίνονται μαζεμένες 4 αγωνιστικές από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι τις 4 Ιανουαρίου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά στις ισορροπίες στην κορυφή...

Διαβάστε και το σχόλιο του Football Philosopher: Αυτή μάλιστα είναι Λίβερπουλ

Πηγή: Sport 24
Live Streaming.15:00 PAOK Saloniki - Levadiakos(Αν...)

Live Streaming.15:30 Southampton FC - Tottenham England Premier League

Live Streaming.17:15 Asteras Tripolis - Veria FC,Live Streaming.17:15 Platanias - Panionios Athens,Live Streaming.17:15 Kalloni Lekanopedio - Ergotelis(Κατι θα υπαρχει...σε Link!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: