13 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αποκλειστική υπόθεση το Τσ. Λιγκ!

Αποκλειστική υπόθεση το Τσ. Λιγκ!Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta την πορεία των ελληνικών συλλόγων στο Τσάμπιονς Λιγκ, από την τελευταία του διαφοροποίηση.

Αν πάρουμε ως χρονικό σημείο σταθμό τη σεζόν 2003-04, όταν και το Τσάμπιονς Λιγκ άλλαξε για τελευταία φορά μορφή, καταργώντας τη διεξαγωγή και της β΄ φάσης με ομίλους και πηγαίνοντας σε νοκ άουτ παιχνίδια αμέσως μετά την α΄ φάση, θα διαπιστώσουμε ότι όσο περνάνε τα χρόνια τόσο και γίνεται η διοργάνωση αυτή σχεδόν αποκλειστικά υπόθεση του Ολυμπιακού από πλευράς της Ελλάδας, βέβαια!
Μιλάμε για 11 σεζόν, εκ των οποίων ο Ολυμπιακός έχει πάρει μέρος εννιά φορές στη φάση των ομίλων (είχε κι ένα αποκλεισμό στα προκριματικά από την Ανόρθωση). Και σε αυτές τις εννέα σεζόν έχει τρεις προκρίσεις στα νοκ  άουτ, δηλαδή μία πρόκριση ανά τρεις σεζόν. Όχι κι άσχημα. Άλλες τρεις φορές έχει τερματίσει τρίτος κι έχει συνεχίσει στο ΟΥΕΦΑ-Γιουρόπα Λιγκ και άλλες τρεις φορές έχει έρθει τελευταίος κι έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη Δεκέμβρη μήνα.
Εκεί, όμως, που κάνει πραγματικά τη διαφορά ο Ολυμπιακός είναι στις πέντε τελευταίες (από αυτές τις εννέα) σεζόν του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι, από εκεί που είχε τις τέσσερις πρώτες σεζόν (πάντοτε από το 2003-04) μόνο μία τρίτη θέση (άρα μεταφορά στο ΟΥΕΦΑ-Γιουρόπα) και τρεις αποκλεισμούς (4η θέση), τώρα έχει σε πέντε σεζόν τρεις προκρίσεις κι άλλες δύο φορές την τρίτη θέση. Μιλάμε για πέντε Τσάμπιονς Λιγκ, στα οποία ο Ολυμπιακός έκανε συγκομιδή 49 βαθμών, άρα κατά μέσο όρο 10 πόντους ανά σεζόν σε φάση ομίλων!
Σε αυτά τα 11 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει τρεις αποκλεισμούς στα προκριματικά και πέντε παρουσίες σε φάση ομίλων, με μόνο μία πρόκριση. Μία στα πέντε, δηλαδή. Συν δύο φορές την τρίτη θέση, που τον οδήγησε στο Γιουρόπα. Κι άλλους δύο αποκλεισμούς (4η θέση).
Η δε τρίτη ελληνική ομάδα που στο διάστημα αυτό εκπροσώπησε την Ελλάδα ήταν η ΑΕΚ, δύο φορές, τερματίζοντας τρίτη (μετά στο ΟΥΕΦΑ) και τέταρτη (αποκλεισμός).
Άρα, σε αυτό το βάθος χρόνου των 11 ετών, έχουμε 9 παρουσίες του Ολυμπιακού στους ομίλους με 3-3-3 (αντίστοιχα πρόκριση, 3η, και 4η θέση) και συνολικά 7 παρουσίες των δύο άλλων μεγάλων ομάδων μας με 1-3-3 (αντίστοιχα πρόκριση, 3η και 4η θέση).
Με την κυριαρχία του Ολυμπιακού να γίνεται ακόμη πιο έντονη την τελευταία εφταετία, με τις τρεις προκρίσεις και τις δύο τρίτες θέσεις στις πέντε συμμετοχές του. Τον Παναθηναϊκό με μόλις δύο παρουσίες (μία πρόκριση και μία 4η θέση) και την ΑΕΚ χωρίς καμία παρουσία. Εξ ου και το αρχικό, περί σχεδόν αποκλειστικής υπόθεσης... 

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Μεντζανί φεύγει, έρχεται ο... Μιγκέλ Τόρες

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: