2 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σαρρής: "Δυσφήμηση χωρίς λόγο"

Ο Γιώργος Σαρρής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το "ύποπτο" ματς ανάμεσα σε ΠΑΣ και Παναθηναϊκό και τόνισε πως οι ομάδες έχουν δίκιο για την υπόθεση υποβιβασμού/προβιβασμού.

"Πολλά λέγονται και γράφονται ότι η ΕΠΟ δεν φροντίζει γι’ αυτά τα θέματα. Η UEFA έχει σύμβαση με μία εταιρεία που παρακολουθεί το στοιχηματισμό σε κάποια παιχνίδια. Η εταιρεία αυτή που έχει έδρα στο Λονδίνο ειδοποίησε την UEFA για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτά δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία.
Είναι στοιχεία από μία εταιρεία που ελέγχει τα πονταρίσματα. Αυτό έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια. Δεν πρέπει να γίνεται τόσος ντόρος, γιατί δυσφημούν το ποδόσφαιρο", είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ για το θέμα που προέκυψε με τον αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα στον Nova Sport fm 94.6Για τη συνέχεια της υπόθεσης, είπε: "Ήρθε μία ενημέρωση με φάκελο από την UEFA κι εμείς ακολουθήσαμε την τακτική που ακολουθούμε πάντα. Διαβιβάσαμε το φάκελο στη διοργανώτρια, στο Υπουργείο και την εισαγγελία, όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε. Από εδώ και πέρα είναι θέμα εισαγγελέα πώς θα ελέγξει τα παιχνίδια αυτά.
Εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να κάνουμε ανακοινώσεις, αλλά να ακολουθούμε τη διαδικασία που ακολουθούμε, ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς. Ποτέ η ομοσπονδία δεν ενημερώνει ομάδες ξεχωριστά. Η ομοσπονδία ενημερώνει τη διοργανώτρια αρχή. Αν η Σούπερ Λίγκα αποφασίσει ή όχι να ενημερώσει τις ομάδες είναι δικό της θέμα. Δεν παρεμβαίνω εγώ στα εσωτερικά της λίγκας".
Για την ιστορία με τον υποβιβασμό και τον προβιβασμό, είπε "Έχουν δίκιο και οι ομάδες και η κοινή γνώμη ότι δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται, να έχουμε φτάσει Δεκέμβριο και να μη γνωρίζουμε τι ισχύει. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Πρώτη φορά έφτασαν στην ΕΠΟ δύο προκηρύξεις ενώσεων που είναι καθόλα νόμιμες αλλά έχουν μια διαφορά: ο ένας λέει ανεβαίνουν τρεις και ο άλλος πέφτουν δύο. Το ΔΣ της ΕΠΟ θα μπορούσε να αποφασίσει αν η διαφορά εμφανιζόταν πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Δυστυχώς, κατά πάγια τακτική μάς στέλνουν τις προκηρύξεις μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων. Αν παρέμβουμε, η κάθε ένωση μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια. Και μας έχουν πάει στα δικαστήρια για πολύ πιο επουσιώδη θέματα. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, ο μόνος τρόπος είναι να παρέμβει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν δεν μας διαβεβαιώσουν πως δεν θα μας πάνε στα δικαστήρια, που δεν μπορούν να το κάνουν, τότε το μόνο αρμόδιο όργανο είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο. Σε αυτό πρέπει να προσφύγουν οι ενώσεις.

Θεωρώ πως το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα. Το αργότερο την άλλη εβδομάδα πρέπει να έχει τελειώσει. Εμείς σαν ομοσπονδία είμαστε έτοιμοι κι έχουμε πλάνο τριετίας για όλες τις κατηγορίες, τη Σούπερ Λίγκα, τη Football League και τη Γ’ Εθνική, αλλά αυτό θα το περάσουμε μόλις λήξει το θέμα φέτος. Με αυτό δεν θα φτάνουμε μεσούσης της περιόδου για να δούμε πόσοι θα ανεβαίνουν και πόσοι θα πέφτουν".
Για την προσφυγή Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και το αν υπάρχει κίνδυνος για την εθνική, τόνισε: "Όχι, νομίζω πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι μία διένεξη μέσα στην ένωση. Κάποια μέλη της ένωσης βάλουν εναντίον της Σούπερ Λίγκας, όχι της ΕΠΟ. Αυτό δεν αφορά την ομοσπονδία. Υπάρχουν όργανα μέσα στον ίδιο το συνεταιρισμό που μπορούν να λύσουν αυτό το θέμα".
Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος, δήλωσε: "Θεωρώ πως θα έχουμε νεότερα μέσα σε αυτό το μήνα. Μετά την κλήρωση. Θα είμαστε με τον Φερνάντο Σάντος στη Βραζιλία, θα μιλήσουμε και μετά θα λυθεί το θέμα. Θα μιλήσουμε στη Βραζιλία και θα το τελειώσουμε το θέμα όταν επιστρέψουμε. Πιστεύω πως θα έχουμε νεότερα πριν τις γιορτές". 

Πηγή: Sport 24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ UEFA 

Επιβεβαιώνει η ΕΠΟ για τον ύποπτο αγώνα

Η ΕΠΟ επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε φάκελο από την UEFA σχετικά με τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-1) για την 12η αγωνιστική της Super League, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως "πολύ στημένος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: