23 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Ντέιβιντ Μπλατ για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Ο Ντέιβιντ Μπλατ για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΟλυμπιακόςΟ προπονητής της Μακάμπι, Ντέϊβιντ Μπλατ, καταθέτει στο gazzetta.gr την άποψή του για τον αποψινό ημιτελικό Κυπέλλου των "αιωνίων" και σχολιάζει τον Διαμαντίδη. Τι λέει για Ολυμπιακό, Σχορτσανίτη και Μακάμπι.

Διανύει το 54ο έτος της ηλικίας του και έχει ζήσει στο Ισραήλ (σαν παίκτης και προπονητής) κάτι λιγότερο από τα μισά χρόνια της ζωής (25)! Ο λόγος για τον Αμερικανόϊσραηλινό τεχνικό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέϊβιντ Μπλατ, που φέτος νίκησε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, ενώ πέρυσι ήταν από τους λίγους προπονητές που έφυγε νικητής από την έδρα των δύο φορές πρωταθλητών Ευρώπης. 

Το gazzetta.gr τον συνάντησε στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, μετά τον τελευταίο αγώνα των "πρασίνων" με την ομάδα του, για την 1η φάση της Ευρωλίγκα και σας παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχε μαζί του, σαν μίας μορφής προαναγγελία του αποψινού (19.30) νοκ-άουτ ημιτελικού, ανάμεσα στον "νταμπλούχο" Ελλάδας και τον Ολυμπιακό. 
- Τη Δευτέρα έχουμε το νοκ-άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό... Πως βλέπετε το μεγάλο αυτό ματς;

«Που θα γίνει το παιχνίδι;»

- Εδώ στο ΟΑΚΑ...

«Θα έχει φιλάθλους και ο Ολυμπιακός;»

- «Όχι...»

«Αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό! Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει βρει εκπληκτικό ρυθμό, παίζει με άρτιους αυτοματισμούς, βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα και έχει τρομερή αυτοπεποίθηση, οπότε είναι σημαντικό που θα τον υποδεχθεί σ' αυτό το γήπεδο, μπροστά σε 20.000 φιλάθλους του. Έχω παίξει πολλές φορές εδώ μπροστά σ' αυτούς απίστευτους οπαδούς και ξέροντας τη δύναμη της ομάδας του Παναθηναϊκού, νομίζω ότι έχει μεγάλη τύχη να κερδίσει...»

- Περιμένετε δηλαδή έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό;

«Αυτό εννοείται! Μόνο και μόνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που κρίνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και το γεμάτο γήπεδο, αρκούν για να δώσουν στους παίκτες του ύψιστο κίνητρο γι' αυτό το ματς! Πόσο μάλλον αν σκεφτούν ότι μία ενδεχόμενη νίκη τους θα σπάσει το αήττητο σερί του μεγάλου τους αντιπάλου... Το σίγουρο πάντως, είναι ότι δεν πόνταρα ούτε ένα δολάριο σε ένα τέτοιο ματς και ειδικότερα εναντίον του Παναθηναϊκού! Θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω αυτό το παιχνίδι...»

- Η άποψή σας έχει βαρύτητα γιατί παίξατε ήδη δύο φορές με τον Παναθηναϊκό φέτος και λόγω ομίλου παρακολουθήσατε τα περισσότερα παιχνίδια του... Που οφείλεται κατά την άποψή σας η αστάθεια που παρουσιάζει φέτος στην απόδοσή του και αν πιστεύετε ότι ο μεγάλος ηγέτης του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πλέον λιγότερο αποτελεσματικός απ' ότι στο παρελθόν;

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είδα έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό που κέρδισε τα 7 από τα 8 παιχνίδια που έδωσε σε Ελλαδα και Ευρώπη! Ειδικά εναντίον της Λοκομοτίβ Κούμπαν, έπαιξαν πολύ καλά, κυκλοφόρησαν πολύ σωστά την μπάλα, έβγαλαν πολλά αμαρκάριστα σουτ και σούταραν με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας... Μου άρεσαν πάρα πολύ! Όσο για τον Διαμαντίδη, θυμάμαι ακόμη το ματς που έκανε στον τελικό της Βαρκελώνης (σ.σ.: 2011) όπου μας κέρδισε σχεδόν μόνος του και θα σας πω ότι για μένα είναι ένας από κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών! Όσα χρόνια κι αν περάσουν! Ανήκει σε μία ελίτ παικτών που ξέρουν να επηρεάζουν το παιχνίδι, ακόμη κι δεν μπορούν να κάνουν τα πράγματα που έκαναν στο παρελθόν...» 

- Πως καταφέρατε να πείσετε τους παίκτες σας να τα δώσουν όλα και να κερδίσουν ένα εκτός έδρας, αδιάφορο παιχνίδι; 

«Από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε την πρόκριση στο Top-16 αποφασίσαμε να δώσουμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έναν χαρακτήρα δοκιμαστικού τεστ, για να διαπιστώσουμε πόσο πνευματικά δυνατοί είμαστε, πόσο επαγγελματίες είμαστε και προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ σοβαρά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα... Τις τελευταίες 36 ώρες πριν από το παιχνίδι κάναμε δύο πολύ δυνατές προπονήσεις και παρακολουθήσαμε τρεις φορές σε video τα plays των αντιπάλων, κάτι που δεν συνηθίζουμε. Είχαμε ξεχωριστά meetings με παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ καλά τελευταία και προσθέσαμε μερικά επιθετικά συστήματα που δεν εφαρμόζαμε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και σε γενικές γραμμές προσεγγίσαμε το ματς με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο! Δεν κερδίσαμε μόνο επειδή φύγαμε νικητές από το ΟΑΚΑ, αλλά γιατί οι παίκτες μας πείστηκαν πλέον, ότι με σωστή δουλειά και προετοιμασία, είναι ικανοί για το καλύτερο! Αυτό είναι το μεγάλο μας κέρδος ενόψει του Top-16!»

- Πως είναι δυνατόν να έχετε κερδίσετε ήδη δύο φορές φέτος τον "νταμπλούχο" Ελλάδας, να έχετε το 3ο καλύτερο ρεκόρ (8-2) στην Ευρωλίγκα και στο Ισραήλ να έχετε ήδη χάσει 4 φορές και να βρίσκεστε στην 4η θέση της βαθμολογίας;

«Θα σας εξηγήσω αμέσως... Στο ισραηλινό πρωτάθλημα οι κανόνες είναι τελείως διαφορετικοί σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και δεν μιλάω μόνο για τους δύο γηγενείς παίκτες που πρέπει να παίζουν στην πεντάδα, αλλά για τους περιορισμούς στην ηλικία των παικτών που μπορούν να βρίσκονται στην δωδεκάδα, τον αριθμό των ξένων και άλλα πολλά... Όλοι οι κανόνες έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν την κυριαρχία αποδυναμώσουν τα όπλα της Μακάμπι. Ένα ακόμη απλό παράδειγμα είναι ότι πέρυσι κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο με 8-10 νίκες διαφορά από τον δεύτερο, κερδίσαμε τον προημιτελικό και τον ημιτελικό των πλέϊ-οφ με 3-0 και αναγκαστήκαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο σε μονό τελικό, που δεν διεξήχθη στην έδρα μας αλλά στο γήπεδο της Μακάμπι Χάϊφα, που ήταν καλύτερη σε ένα παιχνίδι και τελικά πήρε το πρωτάθλημα! Αυτά τα πράγματα μόνο επαγγελματικά και σοβαρά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν!»

- Πως είναι ο Σοφοκλής (σ.σ.: Σχορτσανίτης) φέτος; Σας ρωτάμε γιατί υπό την καθοδήγησή σας έχει παίξει ίσως το καλύτερο μπάσκετ στην καριέρα του...

«Και φέτος κάνει καταπληκτική χρονιά! Παίζει πολύ καλά και κάνει με συνέπεια αυτά που του ζητάμε και περιμένουμε απ' αυτόν. Ειδικότερα φέτος, επειδή είναι και παλιός στην Μακάμπι έχει και ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια και όλοι τον αγαπάμε! Χαιρόμαστε πολύ που επέστρεψε και πραγματικά είναι ο ίσως ο πιο αγαπητός παίκτης της ομάδας από τους φιλάθλους...» 
Πηγή: Gazzetta

Live Streaming.19:30 PAS Giannina - Aris Thessaloniki FC(Link?)

ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΟΣ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ-ΚΡΟΝΟΣ Αγ.Δημ 3-0. ημιχρ. 0-0

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Χαμός από λάθη στην Τούμπα»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παναθηναϊκός: Τα τελευταία εισιτήρια από Λεωφόρο και ΟΑΚΑ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ανακοίνωσε Αγγέλου η Έφες

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μουρίνιο "Είμαι πρόθυμος να μείνω άλλα 12 χρόνια στην Τσέλσι"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα ρεκόρ θέλουν τον Λάσο τους!

 

Live Streaming.21:45 Inter - AC Milan 1-0 (vid) Italy Serie A,Valencia CF - Real Madrid Spain 2-3 (vids+pics)LIGA BBVA

Δεν υπάρχουν σχόλια: