14 Νοε 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οι αθλητές θα πάρουν τα πριμ του 2011!

Δύο και πλέον χρόνια μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης η εθνική γυναικών θα πάρει το πριμ από την Πολιτεία. Το ποσό των 1.689.812 ευρώ θα μοιραστούν οι Έλληνες αθλητές.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2011 είχαν τιμηθεί για τις διακρίσεις τους, όμως τα πριμ της Πολιτείας δεν είχαν φτάσει στα χέρια τους.
Με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών η παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Σαγκάη εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου είναι ορισμένοι μόνο από τους αθλητές θα πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψαν τη σχετική απόφαση. Το συνολικό ποσό που θα μοιραστούν οι αθλητές και οι προπονητές τους ανέρχονται σε 1.689.812 ευρώ.
Η Πολιτεία ανταμείβει με 73.368 ευρώ το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (Σπύρος Γιαννιώτης, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου.
Αντίστοιχα η πρώτη θέση σε ομαδικό άθλημα αντιστοιχεί σε 44.021 ευρώ. Η ίδια κλίμακα υπάρχει και στους προπονητές: Για παράδειγμα ο Γιώργος Μορφέσης καλείται να πάρει 18.342 ευρώ, 4.000 ευρώ από το ποσό που θα λάβει ο Μίλτος Κανελλόπουλος, προπονητής της "χάλκινης" παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Μαριάννας Λυμπερτά.
Στη λίστα της γενικής γραμματείας βρίσκονται η εθνική πόλο γυναικών, ο Γιαννιώτης, η Λυμπερτά, οι γυμναστές Βασίλης Τσολακίδης και Λευτέρης Πετρούνιας, ο ιστιοπλόος Βύρων Κοκκαλάνης, o ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης και οι κωπηλάτες δηλαδή η Τσιάβου, η Γιαζιτζίδου, ο Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας, ο Λευτέρης Κόνσολας και ο Παναγιώτης Μαγδανής, ο Στέργιος Παπαχρήστος, ο Γιάννης Τσίλλης, ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Γιάννης Χρήστου. Και βέβαια οι προπονητές τους. 

Πηγή: Sport 24

Live Streaming.21:05 Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos Euroleague

Δεν υπάρχουν σχόλια: