25 Οκτ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Κρέους: ''Αιώνιοι για Final-4!''



Η Μπαρτσελόνα τα βρίσκει σκούρα σε Ισπανία και Euroleague όμως ο Χοάν Κρέους παραμένει αισιόδοξος,μιλώντας για τη φετινή φιλοσοφία των Καταλανών και τους μεγάλους αντιπάλους για την πρόκριση στο Final-4. Εκεί που δεν… παρέλειψε να τοποθετήσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!

Η χρονιά για την Μπαρτσελόνα δεν ξεκίνησε όπως ίσως ονειρεύονταν οι άνθρωποι των ''μπλαουγκράνα'' μετά τη σημαντική μεταγραφική ενίσχυση του καλοκαιριού.

Η ήττα στον τελικό του ισπανικού SuperCopa από τη Ρεάλ, η δύσκολη νίκη επί της Βαλένθια στην πρεμιέρα της φετινής Liga Endesa στο Palau Blaugrana καθώς και το… αγχωτικό +7 επί της Παρτίζαν στην Euroleague επιβεβαιώνουν του λόγου του αληθές. Ο τεχνικός διευθυντής των Καταλανών, Χοάν Κρέους μίλησε πριν από την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και έδωσε εξηγήσεις λέγοντας το αυτονόητο. Ότι ακόμα και οι ''μπλαουγκράνα'' θέλουν τον χρόνο τους!

''Ξέρουμε ότι τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν είναι πάντα δύσκολα αφού υπάρχουν νέοι παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες απαιτήσεις και διαφορετικά δεδομένα. Πέρσι χάσαμε στην πρεμιέρα από την Βαγιαδολίδ. Φέτος νικήσαμε δύσκολα τη Βαλένθια, μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ισπανία. Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα! Θέλουμε χρόνο για να δέσουμε ως ομάδα''.

Σε ερώτηση για το τι μπάσκετ θα δούμε φέτος στο Palau Blaugrana, ο Χοάν Κρέους ήταν κατηγορηματικός: ''Η φιλοσοφία και οι στόχοι μας στην Μπαρτσελόνα είναι να παίξουμε όμορφο μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση. Απόλυτο μπάσκετ σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού!''. Ο Κρέους μίλησε και για τους αντιπάλους της Μπαρτσελόνα στην Liga Endesa: ''Φαίνεται πως η Μπαρτσελόνα κα η Ρεάλ βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες. Η Βαλένθια είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, η Μάλαγα ξεκίνησε δυνατά, η Γκραν Κανάρια είναι δυνατή ομάδα ενώ η Μπιλμπάο μπορεί να κάνει την έκπληξη''.

Τι γίνεται όμως στην Euroleague; ''Η Μπαρτσελόνα κα η Ρεάλ από την Ισπανία, η ΤΣΣΚΑ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε. Όλες αυτές οι ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στο Final-4''. Φυσικά ο ιθύνων νους της Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο αντίπαλο δέος των ''μπλαουγκράνα'': ''Το πλεονέκτημα της Ρεάλ είναι ότι διαθέτει παίκτες που αγωνίζονται χρόνια μαζί και αυτός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: