22 Οκτ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δ. Γιαννακόπουλος: «Με σεβασμό για τους Κύπριους αδερφούς μας...»


Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στην Κύπρο και την εκεί διεξαγωγή αγώνα της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στην ιστοσελίδα kerkida.net.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η «στενή» σχέση που διατηρεί ο Παναθηναϊκός με την Κύπρο θα συνεχιστεί, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα «αδέρφια» από τη Μεγαλόνησο και το σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζονται από την πράσινη ΚΑΕ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο www.kerkida.net:  
Τι σας οδήγησε στο να επιλέξετε την Κύπρο σαν εντός έδρας αγώνα σας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση;
Κατ' αρχάς οφείλω να υπογραμμίσω τη χαρά που έχω προσωπικά αλλά και συνολικά, ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το γεγονός ότι θα βρεθούμε στην Κύπρο. Θεωρούμε τους Κυπρίους κομμάτι του Ελληνισμού, έχουμε κοινή γλώσσα, κοινά ήθη κι έθιμα, κοινές συνήθειες, τους αγαπούμε και μας αγαπούν. Είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν. Ως εκ τούτου δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να στραφούμε στην Κύπρο με δεδομένο ότι λόγω της ποινής μας από την Euroleague έπρεπε να επιλέξουμε έδρες μακριά από το ΟΑΚΑ. Η Κύπρος είναι ένα ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού, με πλήθος φίλων του Παναθηναϊκού, αλλά σπάνια έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς αγώνες ποιότητας και υψηλού επιπέδου. Η παρουσία του Παναθηναϊκού, της κορυφαίας και πιο επιτυχημένης ομάδας στην Ευρώπη την τελευταία 20ετία, δίνει στον κόσμο της Κύπρου τη δυνατότητα να πάρει μια γεύση από υψηλό μπασκετικό θέαμα και ταυτόχρονα να μας γνωρίσει ακόμα καλύτερα... Δεν μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολη η απόφαση. Αντιθέτως ήταν εύκολη.
Έχετε σκοπό να καθιερώσετε τέτοιου είδους αγώνες στο νησί μας;
Είναι κάτι πολύ γενικό αυτό που ρωτάτε. Ο Παναθηναϊκός, αν δεν κάνω λάθος, έχει βρεθεί αρκετές φορές στην Κύπρο σε τουρνουά και διάφορες εκδηλώσεις κατά το παρελθόν. Άρα δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περισσότερο τη «στενή σχέση» του Παναθηναϊκού με την Κύπρο. Τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε έναν αγώνα για την Ευρωλίγκα στη Λευκωσία κι όπως διαπιστώσατε, δεν την αφήσαμε να πάει χαμένη, αντιθέτως την εκμεταλλευτήκαμε απόλυτα.
Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σας βοήθησαν στην Κύπρο ώστε η προσπάθεια αυτή να γίνει πραγματικότητα;
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έκανε τα πάντα ώστε να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη στην Κύπρο και να αισθανθούμε ότι δεν... φύγαμε ποτέ από την Αθήνα και το ΟΑΚΑ.Οι συνεργάτες μου και ειδικά ο κ. Σίντιακ που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα, με ενημέρωσαν ότι έχει γίνει σπουδαία δουλειά και είμαι σίγουρος γι' αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Κύπρου για τη βοήθειά της όπως επίσης και όλους όσοι προσπάθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το εγχείρημα. Αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι όπου απευθυνθήκαμε βρήκαμε πόρτες ανοιχτές και θερμή διάθεση για συνεργασία.
Θα θέλατε να υπάρξει στο μέλλον ένα είδος συνεργασίας μεταξύ Παναθηναϊκού και κυπριακών ομάδων;
Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους συνεργασία που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Διαθέτουμε τεχνογνωσία την οποία μπορούμε να προσφέρουμε μέσω μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και ταυτόχρονα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει «παρωπίδες» ούτε είναι κλεισμένος σε μια γυάλα λόγω των επιτυχιών του. Δεν πρέπει να ξεχνάτε εξάλλου ότι είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που πέρασε τα σύνορα της Κίνας για φιλικό αγώνα αλλά και σειρά εκδηλώσεων που είχαν απόλυτη επιτυχία, απλώνοντας το brandname του Παναθηναϊκού στα πέρατα του κόσμου. Πως θα μπορούσαμε λοιπόν να μη δείξουμε ενδιαφέρον σε αντίστοιχες ενδιαφέρουσες προτάσεις από την Κύπρο, που αποτελεί κομμάτι του ελληνισμού;
Στο νησί, όπως ήδη γνωρίζετε, το μπασκετικό κοινό και όχι μόνο έχει ενθουσιαστεί με την παρουσία της ομάδας σας. Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε προς τους φιλάθλους;
Τους ευχαριστούμε για την αγάπη τους και τη συμπαράστασή μας. Ήταν για εμάς ευχάριστο γεγονός- αλλά δεν μας προκάλεσε έκπληξη γιατί το περιμέναμε- το ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μας αγαπούν, πιστεύουν σε εμάς κι από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους αποζημιώσουμε. Η λέξη που εκφράζει αυτό που αισθανόμαστε, ως ΚΑΕ, ως ομάδα για τους Κύπριους αδερφούς μας είναι «ΣΕΒΑΣΜΟΣ». Με κεφαλαία γράμματα. Και θα το διαπιστώσουν σύντομα οι φίλαθλοι στην Κύπρο, στη διάρκεια της παρουσίας μας στη Λευκωσία. 

Πηγή: OnSports

Live Streaming.16:00 AC Milan vs FC Barcelona, Youth

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΑΟΚ vs Ισραήλ (Vids-Pics)

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Όταν η Ρεάλ υποκλίθηκε στην ΑΕΚ!

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βόσνιοι φίλαθλοι πήγαν στη Λετονία για το ματς με τη Λιθουανία!

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μουρίνιο: "Θα μας δυσκολέψει η Σάλκε"

Δεν υπάρχουν σχόλια: