31 Οκτ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ» Σπανός: «Δεν φιμώνεται κανείς με τη διάταξη»

Σπανός: «Δεν φιμώνεται κανείς με τη διάταξη»
Πολλή συζήτηση έχει φέρει η διάταξη που υπερψήφισαν τα μέλη της Σούπερ Λίγκας, αναφορικά με την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε όσους δυσφημούν το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, εξέφρασε την άποψη ότι ο κώδικας δεν έχει στόχο τη φίμωση κάποιας ομάδας. Σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν φωτογραφίζει τον Γιάννη Αλαφούζο, και τόνισε ότι ο χρόνος που επιλέχθηκε να ψηφιστεί, δεν έχει σχέση με το επικείμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό
Μιλώντας για τη διάταξη ο Γιώργος Σπανός, δήλωσε: «Εδώ και καιρό υπήρχε η σκέψη να θεσπιστεί ένα πειθαρχικός κώδικας, για την διασφάλιση του ποδοσφαίρου και των χορηγών του, όπως ο ΟΠΑΠ και η NOVA. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται τα μέλη μας να προχωρούν σε εμπρηστικές, υβριστικές και δηλώσεις που δυσφημούν το άθλημά μας. Δεν απαγορεύει την κριτική σε κανέναν. Δεν θέλουμε, σαν ποδόσφαιρο, να παραβλέπουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό που είπε και ο κ. Μώραλης είναι πως προβλέπεται ότι μπορεί να παραπεμφθεί ένα μέλος μας με τα 2-3 του οργανισμού.
Από τη στιγμή που, κατά τα ψέματα, δεν υπάρχει η σωστή νοοτροπία από τους παράγοντες ή τους εμπλεκόμενους γύρω από τις ομάδες, η Λίγκα έπρεπε να θεσπίσει τον πειθαρχικό κώδικα για την διασφάλιση του ποδοσφαίρου. Αυτό δεν απαγορεύει σε κανέναν να κάνει κριτική. Οι μεγάλες ομάδες έχουν τον τρόπο και τα Μέσα να περάσουν τα μηνύματα που θέλουν για να ασκήσουν την κριτική τους. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι περιοριστικό. Υπάρχουν τόσα Μέσα, ιστοσελίδες και οι δημοσιογράφοι μπορούν να περάσουν τα μηνύματα που θέλουν. Δεν έγινε η συγκεκριμένη διάταξη για να αποκλειστεί ο κ. Αλαφούζος, αν κι χθες μάθαμε ότι ο κ. Αρβανιτίδης της Βέροιας έχει κανάλι. Δεν έγινε η συγκεκριμένη διάταξη για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.
Από εδώ και στο εξής, ο οποιοσδήποτε, ο οποίος προσβάλει επίσημα κάποιον από τους χορηγούς μας, και αν δεν υπήρχε η NOVA και ο ΟΠΑΠ, δεν θα υπήρχε ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποια ομάδα προβεί σε τέτοια κίνηση, το ίδιο θα πράξει ο συνεταιρισμός για όλους. Από όλους έχουν γίνει λάθη και για αυτό έγινε η συγκεκριμένη διάταξη για να περιορίσουμε τέτοιους είδους θέματα.
Δεν μπορείς να φιμώσεις κάποιον να πει την άποψή του. Θέλουμε την καλόπιστη κριτική, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και δεν μπορούμε να το περιορίσουμε με αυτή τη διάταξη. Υπάρχουν πολλά Μέσα και εφημερίδες, και συνάδελφοί σας, που μπορούν να περάσουν τη γραμμή των μεγάλων ομάδων και να περάσουν το μήνυμά τους χωρίς να υπάρχει πειθαρχικό πρόβλημα. Μπορεί να μην αναφέρει τίποτα ο ΣΚΑΪ, αλλά οι φίλα προσκείμενες εφημερίδες του Παναθηναϊκού να περάσουν το μήνυμά που θέλει».
Παράλληλα ο Γιώργος Σπανός ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος απόφασης της Λίγκας δεν έχει καμία σχέση με το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.
«Δεν έχει καμία σχέση το επικείμενο ντέρμπι με αυτό. Οι μεγάλες ομάδες έχουν τη μεγαλύτερη αριθμητικά μάζα φιλάθλων, και βρίσκονται στην επικαιρότητα, έχουν όλα τα Μέσα να περάσουν τα μηνύματά τους. Δεν πιστεύω ότι αυτή η διάταξη θα περιορίσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να περάσουν τη γραμμή τους, εφόσον θέλουν κάτι τέτοιο. Άλλωστε, για να επικυρωθεί η συγκεκριμένη διάταξη πρέπει να περάσει από το Ειρηνοδικείο και θα τεθεί σε ισχύει τη νέα χρονιά».
Για το αν έγιναν κάποιες συζητήσεις, ο Γιώργος Σπανός τόνισε: «Γίνονται προσπάθειες στο εσωτερικό της Λίγκας για την λύση των προβλημάτων μέσα στη διοργανώτρια αρχή. Κατ' επανάληψη ο κ. Μώραλης και τα υπόλοιπα μέλη προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλούς τους τόνους. Θα πρέπει οι μεγάλοι παράγοντες των μεγάλων ομάδων, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, να καταλάβουν ότι έχουν μεγάλη ευθύνη, να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και έχει τρία αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, αυτός που είναι καλύτερος ή πιο τυχερός προχωράει. Εμείς, με τη σειρά μας, δεν θέλουμε να δυναμιτίζουμε τα πράγματα και να χαμηλώνουμε τους τόνους».
Για τις ενστάσεις που εξέφρασαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος του Ατρόμητου είπε: «Ο ΠΑΟΚ συμφωνεί, αλλά έχει ενστάσεις για κάποιες λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη είναι με το πνεύμα του συνεταιρισμού. Ο Παναθηναϊκός δεν συμφωνεί, αφού ο καθένας προασπίζεται όπως θέλει τα συμφέροντά του. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος και θα πρέπει σε αυτές τις δύσκολες μέρες να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο μας. Όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα πρέπει όλα αυτά να τα περιορίσουμε. Στεκόμαστε σε πράγματα που δεν πρέπει, αφού η διάταξη θα τεθεί σε ισχύ τον Γενάρη και για να παραπεμφθεί κάποιος θα πρέπει να το αποφασίσουν τα 2/3 της Λίγκας. Είναι αστείο να λέμε ότι έγινε μία διάταξη για να φιμωθεί μία ομάδα».
Για τις σχέσεις του προπονητή με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο: «Να ξέρετε ότι στον Ατρόμητο οι όποιες μεταγραφές γίνονται με την εισήγηση του εκάστοτε προπονητή. Δεν είμαι πρόεδρος που κάνω εγώ τις μεταγραφές και αποφασίζω για τους παίκτες που θα έρθουν. Άλλωστε, έχουμε τον κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος μιλάει με τον προπονητή για να έρθει κάποιος στην ομάδα.
Ο Δημήτρης ήταν στις πρώτες επιλογές για να ενισχύσουμε την επίθεση της ομάδας. Ο Παπαδόπουλος ήρθε με εισήγηση του κ. Παράσχου, αν και η συνεργασία που είχαν στον Λεβαδειακό δεν ήταν καλή. Σε μία οικογένεια μπορεί να προκύψουν κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτές λύνονται μέσα στα αποδυτήρια και το πρόβλημα που είχε προκύψει λύθηκε την επόμενη κιόλας μέρα.
Όπως λύνουμε κάθε πρόβλημα, έτσι λύσαμε και αυτό το πρόβλημα. Όλες οι πλευρές καταλαβαίνουν πως αν δεν είμαστε καλά μεταξύ μας, δεν είναι καλά τα αποδυτήρια - από τη στιγμή που ο Ατρόμητος δεν είναι μόνο μία ομάδα - έχουμε και έναν συναισθηματισμό και θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται πως πρέπει να λύνουμε μεταξύ μας τα προβλήματα». 

Πηγή: Goal
Live Streaming.15:30 Panaitolikos - Kassiopi FC.Live Streaming.15:30 Veria FC - Iraklis Psachna,Live Streaming.15:30 Chania FC - Asteras Tripolis(αν υπαρχουν Link..)

Live Streaming. 21:00 Olympiacos vs Bayern Munchen 

Live Streaming. 21:45 FC Barcelona vs JSF Nanterre,Live Streaming.21:45 Fenerbahce Ulker vs CSKA Moscow,Live Streaming.21:45 Unicaja Malaga vs Galatasaray Liv Hospital Istanbul

Δεν υπάρχουν σχόλια: