8 Οκτ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η πρώτη μάχη στο Κύπελλο ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ

Η πρώτη κόντρα ΠΑΟΚ -Άρη στο κύπελλο έγινε στις 13 Ιουνίου του 1976Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο τον Αρη για το Κυπέλλο Ελλάδας, με τις δυο ομάδες να έχουν προηγουμένως αναμετρηθεί άλλες οκτώ φορές στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η Ελληνική Ομοσπονδία θέσπισε τον θεσμό του Κυπέλλου τη σεζόν 1975-76 και η πρώτη φορά που οι δυο «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης αναμετρήθηκαν ήταν στις 13 Ιουνίου του 1976.

Το παιχνίδι έγινε στο κατάμεστο ανοικτό της ΧΑΝΘ, με τις εφημερίδες της εποχής να γράφουν για «έντονο χρώμα στις κερκίδες που γέμισαν από χιλιάδες φίλους του μπάσκετ το ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ». Νικητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης ήταν ο Αρης με 65-55, ο οποίος είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρη Παπαγεωργίου που πέτυχε 29 πόντους.
Οι «κίτρινοι» είχαν προηγηθεί στο ημίχρονο με 34-33, με τον ΠΑΟΚ να καταρρέει στο β' ημίχρονο, πετυχαίνοντας μόλις 22 πόντους. Από τον «δικέφαλο» του Βορρά ξεχώρισε ο Μάνθος Κατσούλης, για τον οποίο αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της εποχής πως «κακώς οι συμπαίκτες του δεν φρόντισαν να τον τροφοδοτήσουν περισσότερο».
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Προεστός και Τσολακίδης. Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ είχαν παραπονεθεί στους διαιτητές για το γεγονός πως άφησαν σε αρκετές περιπτώσεις το σκληρό παιχνίδι του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος σε εκείνο το ματς πέτυχε 12 πόντους. Αναλυτικότερα οι πόντοι σε εκείνο το ματς:
ΑΡΗΣ: Παπαγεωργίου 29, Ιωαννίδης, 12, Αλεξανδρής 7, Χωλόπουλος, 5, Σκόνδρας 3, Καλαντίδης 4, Σπηλιώτης 6, Σπάρταλης. ΠΑΟΚ: Κατσούλης 17, Καραμβέρης 13, Τσομπανάκης 18, Παρασκευάς 4, Μιχόπουλος, Μήττας, Πολίτης.

Πηγή: Goal

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σκρτελ: «Δυνατή η Ελλάδα»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παναθηναϊκός: Το… ποδο-μπάσκετ Βλάντο και Γάιου! (video)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βοσνιάδης: «Δεν γινόταν αλλιώς»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τερματοφύλακας ετών 50!

Δεν υπάρχουν σχόλια: