6 Σεπ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Πηγή ο… ΠΑΟΚ

Πηγή ο… ΠΑΟΚΜε τις προσθήκες που έκανε το καλοκαίρι και την… ελληνοποίηση του ρόστερ, ο ΠΑΟΚ έχει γίνει η «πηγή» της Εθνικής ομάδας.

Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Νίνης και Τζαβέλλας είναι οι Έλληνες διεθνείς του ΠΑΟΚ και αν προσθέσουμε τους Αθανασιάδη και Σπυρόπουλο, οι οποίοι καλούνται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά αυτή τη φορά έμειναν εκτός για διαφορετικούς λόγους, τότε θα καταλάβουμε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει γίνει η πηγή της Εθνικής.
Η επίσημη ιστοσελίδα έκανε αναφορά στους διεθνείς του ΠΑΟΚ και συγκέντρωσε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για την παράδοση του συλλόγου να εκπροσωπείται από αρκετούς ποδοσφαιριστές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
«Ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα ήταν ο Νίκος Σωτηριάδης, στις 20 Φεβρουαρίου 1938 στην αναμέτρηση Ελλάδα – Παλαιστίνη 1-0.
Στις 18 Ιουνίου 1971 και την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με την Μάλτα (2-0) ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκαν δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην ενδεκάδα. Ο Σταύρος Σαράφης και ο Γιάννης Γούναρης.
Λίγους μήνες αργότερα υπήρξαν τρεις στην ενδεκάδα, αφού στο Ελλάδα – Ιταλία 2-1 στις 4 Μαρτίου 1972 την φανέλα με το εθνόσημο φόρεσαν οι Σαράφης, Κούδας, Παρίδης.
Οι Κούδας, Τερζανίδης, Ασλανίδης και Σαράφης στις 31 Ιανουαρίου 1973 έγιναν η πρώτη τετράδα ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που συμμετείχε σε αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας. Η αναμέτρηση με την Βουλγαρία τελείωσε 2-2.
Στο φιλικό με την Κύπρο έσπασε το φράγμα των πέντε ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στην σύνθεση της εθνικής ομάδας. Την πρώτη μέρα του Απρίλη του 1975 οι Γούναρης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Αναστασιάδης και Παρίδης ήταν αυτοί που έγραψαν αυτή την επίδοση στη νίκη με 2-1 της Ελλάδας στην Κύπρο.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 4 Ιουνίου 1975 επαναλήφθηκε η επίδοση των «πέντε αστέρων» και σε επίσημο παιχνίδι που μάλιστα έγινε στην Τούμπα. Οι Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Ασλανίδης ήταν στην σύνθεση της αναμέτρησης Ελλάδα – Μάλτα 2-0 για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών 1976.
Το απόλυτο ρεκόρ είναι οι έξι ποδοσφαιριστές και έχει γίνει σε δύο φιλικές αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας. Στις 15 Απριλίου 1981 στο Κύπρος – Ελλάδα 0-1 (Γούναρης, Ιωσηφίδης, Κούδας, Δαμανάκης, Ορφανός, Κωστίκος) και στις 23 Σεπτεμβρίου 1981 στο Ελλάδα – Δανία 2-3 που έγινε στο Χαριλάου (Παντέλης, Ιωσηφίδης, Κωστίκος, Κούδας, Δαμανάκης, Γούναρης).
Η τελευταία φορά που υπήρξαν πέντε διεθνείς από τον ΠΑΟΚ στην σύνθεση της εθνικής ομάδας ήταν στις 18 Δεκεμβρίου 1999 με τους Βενετίδη, Γ.Χ. Γεωργιάδη, Παντελή Κωνσταντινίδη, Φραντζέσκο και Φρούσσο να συμμετέχουν στην φιλική αναμέτρηση Ελλάδα – Εσθονία 2-2 σε μια αναμέτρηση που έγινε στα Τρίκαλα».


Πηγή: Σπορ FM

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΕΝ ΕΛΕΙ 6/9/2013.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ...

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αυτοκαταστροφική η Μπαρτσελόνα

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Live Streaming..FIBA Eurobasket 2013.15:30+18:45+22:00 Eastern European Summer Time

Δεν υπάρχουν σχόλια: